Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
Autor |
Zpráva |
cipin
Založen: 24.1.2009 Příspěvky: 46 Bydliště - POVINNÉ *: Kousek od Olomoooca
|
Zaslal: 30.01.09 17:04 Předmět: Ztrácí se nafta |
|
|
Čaute, mám takový problém. Mám rencka 19 1.9D a měnil jsem motor,ptz tam ten spatne mazal... a tak tyden a pul šlapal dobře, v -15 ráno chytl hned, prostě bez problému, ale tedka poslední 4 dny nechce chytnout, vždycky musim držet starter dosti dlouho až mě to boli zaněj no a chytne to tak na potřetí, dneska jsem měnil žhaviče (2 byly špatny) a zjistil jsem ze nafta prostě zteče vždycky zpatky do nadrze a musim tak 7 minut pumpovat, než to zas nasaje.. nemáte někdo nějaky zkušenosti, jestli to někde špatně těsní, či co? ještě jsem zkoušel všechny šrouby dotahovyt a všechny O.K. už nvm, doufám, že mi pomužete  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
salina
Založen: 30.1.2009 Příspěvky: 21 Bydliště - POVINNÉ *: Předboj
|
Zaslal: 30.01.09 17:24 Předmět: |
|
|
Zkontroluj si vedeni naftových hadiček,někde ti to přisává vzduch a nafta padá. zkus take odkalovaci "šroub" pod pal. filtrem.
delalo mi to taky.
r 19 td ph II 68kw, r.1994 |
|
Návrat nahoru |
|
 |
cipin
|
Zaslal: 30.01.09 17:26 Předmět: |
|
|
co myslíš těmy hadičkama? ja tam mam trubičky ke vstřikovačum a ty jsem zkoušel dotahovat a O.K. ješte zkusím ten odkalovací šroub. díky |
|
Návrat nahoru |
|
 |
salina
|
Zaslal: 30.01.09 17:33 Předmět: |
|
|
hadičk co jdou do čerpadla od pal. filtru. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
salina
|
Zaslal: 30.01.09 17:35 Předmět: |
|
|
sorry, hadička. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
cipin
|
Zaslal: 30.01.09 17:40 Předmět: |
|
|
jj, to jsem všechno zkoušel, uvidime ráno, ptz to musi dlouho stát, aby to spadlo.... ještě mě napadlo, jestli to nemužou byt ty hadičky na přepadu??? jsou tim propojeny vstřikovače, připada mi to jako prepad ptz ta hadička, co vede zpatky do čeprpadla byla volná, tak jsem ju stahl páskou... |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Sprtak007

Založen: 30.10.2008 Příspěvky: 74 Bydliště - POVINNÉ *: Telč
|
Zaslal: 30.01.09 20:26 Předmět: |
|
|
Jo tatik mel to samy na samem aute,pokud ti pomuze kdyz napumpujes naftu rucne na filtru a chytne to normalne, tak urcite ty hadicky od prepadu vstrikovacich trysek, jak netesni tak pada hladina nafty au do nadrze.staci je vsechny mezi vstrikama 3kusy a k cerpadlu 1kus vymenit, a mas pokoj, stoji par korun, pocitam tak 50kč a nastrihas si je podle potreby.. _________________ Renault 1,9dT 66kW, r.v.1992 cca6,5l/100km |
|
Návrat nahoru |
|
 |
cipin
|
Zaslal: 30.01.09 20:30 Předmět: |
|
|
no prosim tě a jak si ty hadičky vytahl? ja jak jsem rozdělaval ten starej motor, tak jsem je zaboha nemohl vytahnout, nakonec jsem je rozřezal, abych mohl vyšroubovat ty střikovače.  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
zvady

Založen: 6.1.2009 Příspěvky: 662 Bydliště - POVINNÉ *: Zvolen, SR
|
Zaslal: 02.03.09 22:54 Předmět: |
|
|
cipin napsal: | no prosim tě a jak si ty hadičky vytahl? ja jak jsem rozdělaval ten starej motor, tak jsem je zaboha nemohl vytahnout, nakonec jsem je rozřezal, abych mohl vyšroubovat ty střikovače.  | toto by zaujimalo aj mna...mám podobny problem s padaním nafty po výmene palivového filtra.
Skusil by som tiež tie prepady ale je tam dáka finta na tie prepady? či len poriadne zabrat a vytiahnuť  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
cipin
|
Zaslal: 03.03.09 17:15 Předmět: |
|
|
já žádnou fintu nenašel. normálně jsem je odřezal nožem a nasadil novy ale jestli ti to udělalo po výměně filtru, tak to muže byt spatně nasazeny těsněni u toho filtru. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
ssmookey
Založen: 1.1.2009 Příspěvky: 95 Bydliště - POVINNÉ *: Kladno
|
Zaslal: 03.03.09 18:16 Předmět: |
|
|
to není tím že by ti to ucházelo u filtru když nemůžete ty hadičky ani vyndat tak to nebude utíkat ne hele asi ti praskly těsnící gumičky v pumpě když pupuješ ručně tak nasaješ ale trvá to dlouho a když motor běží tak i když sebe víc chce ale podtlak to neutáhne já mám ted pumpu vyndanou protože se mi to taky stalo takovej mám tam místo toho balonek funguje to jako pumpa ale musíč před ní dát nějakej filtr podobnej jako se dával na fichtla ale jak říkám stopro je to pumpa  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
cipin
|
Zaslal: 04.03.09 14:47 Předmět: |
|
|
ty hadičky tam sice držijou ale mužeš sněma točit a vyklat, ale nevytáhneš je takže tim to byt taky muže.. Já je vyměnil a mám pokoj  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
|