Obsah fóra Renault 19 Club Renault 19 Club
Fórum Renault 19 clubu ČR

FAQFAQ   HledatHledat   Seznam uživatelůSeznam uživatelů   Uživatelské skupinyUživatelské skupiny   RegistraceRegistrace 
 ProfilProfil   Soukromé zprávySoukromé zprávy   PřihlášeníPřihlášení 

Turbo
Jdi na stránku 1, 2  Další

Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra Renault 19 Club -> Motor
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
star.traveller

Bydliště - POVINNÉ *: Ústí nad Labem

PříspěvekZaslal: 13.10.08 17:02    Předmět: Turbo Citovat

Chtěl bych se zeptat když se nechá repasovat turbo tak někdo tvdrí že nevydrží jako od originalu co je na tom pravdy díky
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Boris
Organizátor Drhlen

Bydliště - POVINNÉ *: Semily

PříspěvekZaslal: 14.10.08 12:15    Předmět: Re: Turbo Citovat

star.traveller napsal:
Chtěl bych se zeptat když se nechá repasovat turbo tak někdo tvdrí že nevydrží jako od originalu co je na tom pravdy díky

Možná to bude někdo vědět ale my tu až na CHUDa a pár TDéček turbisti moc nejsme Laughing
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky Skype Name
hynek

Bydliště - POVINNÉ *: Brno

PříspěvekZaslal: 14.10.08 12:57    Předmět: Citovat

zapoměl jsi na Lanina Rolling Eyes Laughing
Moderátor

Bydliště - POVINNÉ *: PrAhA

PříspěvekZaslal: 14.10.08 15:46    Předmět: Citovat

ono je repas a repas to co vetšina firem u nas naziva repasem je rozebrani turba vyčišteni namazani a složeni stoji to kolem 2t a to je nahouby.opravdovej repas je finančne uplně jinde a to skoro na cene novyhoho čerpadla a to je 40-80t podle čerpadla ..takže tak
goreff

Bydliště - POVINNÉ *: Olšany u Prostějova

PříspěvekZaslal: 14.10.08 15:56    Předmět: Citovat

mrkni třeba sem http://www.specialturbo.cz/cz/noflash/ofirme.php od nich jsem před půl rokem montoval Garretta do P607 Hdi Cool
LANiN
Anonymní

PříspěvekZaslal: 14.10.08 20:14    Předmět: Citovat

přesně.. záleží co tím kdo myslí repas.. někdy je repas myšlene jen výměna "vrtulí" někdy jen ložiska ... ono záleží co natom chceš.. ale taky záleží jestli tam opravdu do toho strkají ofigo díly nebo nějaké N/A náhražky .. takže si stopro zjisti co tam strkaj Exclamation
CHUD
Vítěz Morávia Party 2007

Bydliště - POVINNÉ *: Sepekov

PříspěvekZaslal: 15.10.08 08:07    Předmět: Citovat

tak co sem si nechal dělat repas tak se měnila komplet ložisková část s hřídelí + její vyvážení s lopatkami. Záleží co s tím je jinak obecně vzato střed se mění, jsou vyběhaný kroužky i hřídelka. třeba já u toho nového turba měl problém v tom že na turbínový části jak máš ten těsnící kroužek byl špatnej a to bylo nové ale propouštělo olej takže by tam byl karbon hned takže oprava cca 70 korun...
star.traveller

PříspěvekZaslal: 15.10.08 16:46    Předmět: Citovat

myslim tim že mám volnou hřídel a propouští mi olej ale i tak chci ho nechat opravit a hlavně jsem zvědavej co to uděla s autem jestli pojede rychleji když bude repasovoný turbo protože řeším to že netahne mi tak jak by měla na 72 kw vše mám měněné filty a tak furt mě to trápí koupil jsem i jiné turbo jetý ale je to o trošku lepší takže bych potřeboval poradit
mixturko

Bydliště - POVINNÉ *: Bratislava

PříspěvekZaslal: 16.10.08 08:55    Předmět: Citovat

star.traveller napsal:
myslim tim že mám volnou hřídel a propouští mi olej ale i tak chci ho nechat opravit a hlavně jsem zvědavej co to uděla s autem jestli pojede rychleji když bude repasovoný turbo protože řeším to že netahne mi tak jak by měla na 72 kw vše mám měněné filty a tak furt mě to trápí koupil jsem i jiné turbo jetý ale je to o trošku lepší takže bych potřeboval poradit

Tym ze das zrepasovat turbo necakaj nejake extremne narasty vykonu. Skor pojde o zlepsenie v nezasierani sania olejom a bordelom a znizenia dymyvosti (pokial ti to dymi) mal som uuuplne nakasu turbo a pokial sa nezadrelo tak auto islo aj napriek tomu uplne normalne (myslim vykonovo) pokial mas dTi motor (sudim podla vykonu) tak treba hlavne skontrolovat vahu vzduchu a nastavenie a regulaciu obtokoveho ventilu na trube (tzv, wastegate) a takisto skontrolovat ventil EGR,preotze pokial sa zasekne riadiaca jednotka je stoho puff a ides dolu s vykonom. to su najcastejsie poruchy na motoroch dTi. Smile
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Skype Name
LANiN
Anonymní

PříspěvekZaslal: 16.10.08 09:56    Předmět: Citovat

mixturko jako pane nic proti ale chceš mi tady tím cos napsal říct že když máš motor dejme tomi 1.8TDI a turbina nepofrčí tak to auto i navzdory tomu pojede uplně normalně...

promiň ale tomu se musím zasmát Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing

Naposledy upravil LANiN dne 16.10.08 09:56, celkově upraveno 1 krát.
Mirek

Bydliště - POVINNÉ *: Ostrava

PříspěvekZaslal: 16.10.08 09:56    Předmět: Citovat

myslím žes nepochopil co napsal.
Levné nové náhradní díly http://www.renault19.cz/forum/viewtopic.php?p=246432#246432
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky MSN Messenger Skype Name
LANiN
Anonymní

PříspěvekZaslal: 16.10.08 09:59    Předmět: Citovat

mirek napsal:
ok tak jinak..
příklad:

a) turbo v perfektním stavu jeté z linky nebo po repasi tlačí 0.5bar
b) turbo přidřené, vychrchlané najete cca 500tic km tlačí 0.2bar

který motor s timto turbem pojede líp?

Rolling Eyes
Mirek

Bydliště - POVINNÉ *: Ostrava

PříspěvekZaslal: 16.10.08 10:02    Předmět: Citovat

b)
Levné nové náhradní díly http://www.renault19.cz/forum/viewtopic.php?p=246432#246432
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky MSN Messenger Skype Name
m1tv
Moderátor

Bydliště - POVINNÉ *: PrAhA

PříspěvekZaslal: 16.10.08 12:21    Předmět: Citovat

LANiN napsal:
mirek napsal:
ok tak jinak..
příklad:

a) turbo v perfektním stavu jeté z linky nebo po repasi tlačí 0.5bar
b) turbo přidřené, vychrchlané najete cca 500tic km tlačí 0.2bar

který motor s timto turbem pojede líp?

Rolling Eyes
todle co pišeš se stane malokdy turbo ti bude tlačit furt ale ma pomalejši nastup atd ... jinka snim souhlasikm pokud tam ti vše funguje jak ma a daš repas turba tak bude rozdil minimalni ..začne ti brat třeba dřiv ale to auto o moc vic nepojede ..pokud bys zvednul tlak prodloužil dobu vstřiku atd tak je to znat ...
star.traveller

PříspěvekZaslal: 16.10.08 15:21    Předmět: Citovat

Víte mě jde oto že my to žralo olej jako blázen turbo jsem koupil jiný jetý v dobrém vstavu též jsem měnil váhu vzduchu filtry jak olejový tak palivový i pylový ale auto netahne pořád tak jak by mělo v intercooleru jsem vyčistil i olej co tam byl už nevím co bych měl pro to udělat aby jelo dobře a i hlavně se k tomu chovám normálně a i naftu leju z OMV jde mi oto když jsem se svezl v jiné Laguně tak jela líp a což nechápu měla najetu víc než ta moje díky moc
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra Renault 19 Club -> Motor Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Jdi na stránku 1, 2  Další
Strana 1 z 2

Přejdi na: