Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
Autor |
Zpráva |
star.traveller
Založen: 9.6.2008 Příspěvky: 78 Bydliště - POVINNÉ *: Ústí nad Labem
|
Zaslal: 13.10.08 17:02 Předmět: Turbo |
|
|
Chtěl bych se zeptat když se nechá repasovat turbo tak někdo tvdrí že nevydrží jako od originalu co je na tom pravdy díky |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Boris Organizátor Drhlen

Založen: 8.10.2007 Příspěvky: 10287 Bydliště - POVINNÉ *: Semily
|
Zaslal: 14.10.08 12:15 Předmět: Re: Turbo |
|
|
star.traveller napsal: | Chtěl bych se zeptat když se nechá repasovat turbo tak někdo tvdrí že nevydrží jako od originalu co je na tom pravdy díky |
Možná to bude někdo vědět ale my tu až na CHUDa a pár TDéček turbisti moc nejsme  _________________ Renault 19 16V 99kWoltu
www.djmartinbores.cz I www.danceparty.unas.cz I www.indoorpaintball.cz |
|
Návrat nahoru |
|
 |
hynek

Založen: 14.10.2007 Příspěvky: 10937 Bydliště - POVINNÉ *: Brno
|
Zaslal: 14.10.08 12:57 Předmět: |
|
|
zapoměl jsi na Lanina  _________________
 |
|
Návrat nahoru |
|
 |
m1tv Moderátor

Založen: 8.10.2007 Příspěvky: 17951 Bydliště - POVINNÉ *: PrAhA
|
Zaslal: 14.10.08 15:46 Předmět: |
|
|
ono je repas a repas to co vetšina firem u nas naziva repasem je rozebrani turba vyčišteni namazani a složeni stoji to kolem 2t a to je nahouby.opravdovej repas je finančne uplně jinde a to skoro na cene novyhoho čerpadla a to je 40-80t podle čerpadla ..takže tak _________________ Říkají o mě že sem flegmatik. A mě je to jedno ..
  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
goreff
Založen: 9.10.2007 Příspěvky: 10669 Bydliště - POVINNÉ *: Olšany u Prostějova
|
|
Návrat nahoru |
|
 |
LANiN Anonymní
|
Zaslal: 14.10.08 20:14 Předmět: |
|
|
přesně.. záleží co tím kdo myslí repas.. někdy je repas myšlene jen výměna "vrtulí" někdy jen ložiska ... ono záleží co natom chceš.. ale taky záleží jestli tam opravdu do toho strkají ofigo díly nebo nějaké N/A náhražky .. takže si stopro zjisti co tam strkaj  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
CHUD Vítěz Morávia Party 2007
Založen: 8.10.2007 Příspěvky: 552 Bydliště - POVINNÉ *: Sepekov
|
Zaslal: 15.10.08 08:07 Předmět: |
|
|
tak co sem si nechal dělat repas tak se měnila komplet ložisková část s hřídelí + její vyvážení s lopatkami. Záleží co s tím je jinak obecně vzato střed se mění, jsou vyběhaný kroužky i hřídelka. třeba já u toho nového turba měl problém v tom že na turbínový části jak máš ten těsnící kroužek byl špatnej a to bylo nové ale propouštělo olej takže by tam byl karbon hned takže oprava cca 70 korun... _________________ Auto je m?j život a ten mi nic neveme jenom to auto |
|
Návrat nahoru |
|
 |
star.traveller
|
Zaslal: 15.10.08 16:46 Předmět: |
|
|
myslim tim že mám volnou hřídel a propouští mi olej ale i tak chci ho nechat opravit a hlavně jsem zvědavej co to uděla s autem jestli pojede rychleji když bude repasovoný turbo protože řeším to že netahne mi tak jak by měla na 72 kw vše mám měněné filty a tak furt mě to trápí koupil jsem i jiné turbo jetý ale je to o trošku lepší takže bych potřeboval poradit |
|
Návrat nahoru |
|
 |
mixturko
Založen: 8.9.2008 Příspěvky: 33 Bydliště - POVINNÉ *: Bratislava
|
Zaslal: 16.10.08 08:55 Předmět: |
|
|
star.traveller napsal: | myslim tim že mám volnou hřídel a propouští mi olej ale i tak chci ho nechat opravit a hlavně jsem zvědavej co to uděla s autem jestli pojede rychleji když bude repasovoný turbo protože řeším to že netahne mi tak jak by měla na 72 kw vše mám měněné filty a tak furt mě to trápí koupil jsem i jiné turbo jetý ale je to o trošku lepší takže bych potřeboval poradit |
Tym ze das zrepasovat turbo necakaj nejake extremne narasty vykonu. Skor pojde o zlepsenie v nezasierani sania olejom a bordelom a znizenia dymyvosti (pokial ti to dymi) mal som uuuplne nakasu turbo a pokial sa nezadrelo tak auto islo aj napriek tomu uplne normalne (myslim vykonovo) pokial mas dTi motor (sudim podla vykonu) tak treba hlavne skontrolovat vahu vzduchu a nastavenie a regulaciu obtokoveho ventilu na trube (tzv, wastegate) a takisto skontrolovat ventil EGR,preotze pokial sa zasekne riadiaca jednotka je stoho puff a ides dolu s vykonom. to su najcastejsie poruchy na motoroch dTi.  _________________ MII ph2 2006 - 2.0T @ 240k
LII ph2 2007 - 1.9dCi @ 130k
ex: cca 60ks znacky <> |
|
Návrat nahoru |
|
 |
LANiN Anonymní
|
Zaslal: 16.10.08 09:56 Předmět: |
|
|
mixturko jako pane nic proti ale chceš mi tady tím cos napsal říct že když máš motor dejme tomi 1.8TDI a turbina nepofrčí tak to auto i navzdory tomu pojede uplně normalně...
promiň ale tomu se musím zasmát 
Naposledy upravil LANiN dne 16.10.08 09:56, celkově upraveno 1 krát. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Mirek

Založen: 9.10.2007 Příspěvky: 16116 Bydliště - POVINNÉ *: Ostrava
|
|
Návrat nahoru |
|
 |
LANiN Anonymní
|
Zaslal: 16.10.08 09:59 Předmět: |
|
|
mirek napsal: | myslím žes nepochopil co napsal. | ok tak jinak..
příklad:
a) turbo v perfektním stavu jeté z linky nebo po repasi tlačí 0.5bar
b) turbo přidřené, vychrchlané najete cca 500tic km tlačí 0.2bar
který motor s timto turbem pojede líp?
 |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Mirek

Založen: 9.10.2007 Příspěvky: 16116 Bydliště - POVINNÉ *: Ostrava
|
|
Návrat nahoru |
|
 |
m1tv Moderátor

Založen: 8.10.2007 Příspěvky: 17951 Bydliště - POVINNÉ *: PrAhA
|
Zaslal: 16.10.08 12:21 Předmět: |
|
|
LANiN napsal: | mirek napsal: | myslím žes nepochopil co napsal. | ok tak jinak..
příklad:
a) turbo v perfektním stavu jeté z linky nebo po repasi tlačí 0.5bar
b) turbo přidřené, vychrchlané najete cca 500tic km tlačí 0.2bar
který motor s timto turbem pojede líp?
 | todle co pišeš se stane malokdy turbo ti bude tlačit furt ale ma pomalejši nastup atd ... jinka snim souhlasikm pokud tam ti vše funguje jak ma a daš repas turba tak bude rozdil minimalni ..začne ti brat třeba dřiv ale to auto o moc vic nepojede ..pokud bys zvednul tlak prodloužil dobu vstřiku atd tak je to znat ... _________________ Říkají o mě že sem flegmatik. A mě je to jedno ..
  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
star.traveller
|
Zaslal: 16.10.08 15:21 Předmět: |
|
|
Víte mě jde oto že my to žralo olej jako blázen turbo jsem koupil jiný jetý v dobrém vstavu též jsem měnil váhu vzduchu filtry jak olejový tak palivový i pylový ale auto netahne pořád tak jak by mělo v intercooleru jsem vyčistil i olej co tam byl už nevím co bych měl pro to udělat aby jelo dobře a i hlavně se k tomu chovám normálně a i naftu leju z OMV jde mi oto když jsem se svezl v jiné Laguně tak jela líp a což nechápu měla najetu víc než ta moje díky moc |
|
Návrat nahoru |
|
 |
|