Obsah fóra Renault 19 Club Renault 19 Club
Fórum Renault 19 clubu ČR

FAQFAQ   HledatHledat   Seznam uživatelůSeznam uživatelů   Uživatelské skupinyUživatelské skupiny   RegistraceRegistrace 
 ProfilProfil   Soukromé zprávySoukromé zprávy   PřihlášeníPřihlášení 

Kolísání otáček
Jdi na stránku 1, 2  Další

Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra Renault 19 Club -> Motor
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Peca

Bydliště - POVINNÉ *: Hlavní Hrad Brno-Vlezprdelkov,ináč Breclavsko

PříspěvekZaslal: 24.09.08 22:32    Předmět: Kolísání otáček Citovat

ahoj mam takýto problém : ked naštertujem to je jedno či je studený alebo teplí - motor beží normálne (1000ot.) ale po asi 30sek. padnu otačky na 500ot. takto držia asi 5-7sek a potom zase idu na 1000ot. (same od seba )o 5sek zase padnu na 500ot . a takto sa to opakuje stale dookola . Vimenil som palivoví filter , sviečky , svičková káble su nové, riadiacu jednotku , ventil volnobehu . Mal som odpojene aj čidlá teploty vody - každé samostatne . Už neviem ako dalej  možno pojdem na diagnostiku ale neviem či mi to niečo povie . prosím porad  dakujem Viliam.

Tak toto mě došlo na ICQ,mám ten samý problém,ale do písmene stejný,měl ho i Morte,padá to i při zařazeném rychlostním stupni při jízdě,asi po 5-10 minutách to přestane a už se to neobjevý,je to pokaždém vypnutí motoru.
sekec

Bydliště - POVINNÉ *: Včelná

PříspěvekZaslal: 24.09.08 22:36    Předmět: Citovat

co lambda meli jste ji odpojenou???me to delalo neco podobnyho
Škoda Octavia Combi 1,9TDI RS
VW Golf 3 1,9 Tdi
Renault R19 16V PH 2 5.dv
Renault R 19 16V ph1 chamade
Renault R 19 16V ph1 3.dv
Renault R 19 54 kw 3.dv
Fiat UNO 1,7 D
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky Skype Name
m1tv
Moderátor

Bydliště - POVINNÉ *: PrAhA

PříspěvekZaslal: 24.09.08 22:41    Předmět: Citovat

Laughing to neni zavada a vlastnost 16v
KUNAX

Bydliště - POVINNÉ *: Pardubice

PříspěvekZaslal: 25.09.08 05:53    Předmět: Citovat

nejen 16V. Mám to na svým 8V 66kW od začátku a taky jsem to už vzdal. Někdy je to lepší,někdy horší,někdy mi to nedělá vůbec. Jeden mechanik na to asi 2min čuměl, pak podkosil klacek,zabouch kapotu a znalecky prohlásil: "Je to francouzská <>, tak to neřešte". Jinak pokud můžu doporučit,mně se to docela zlepšilo po tom co jsem objevil jakousi hadičku,která vede z odvzdušnění klikový skříně někam zpátky do sání a pak do takovýho udělátka kam vede kablík - ta hadička je rozbočená takovým plastovým kolínkem a to bylo prasklý.Pak trošku pomohla výměna čidla podtlaku v sání a tý hadičky co do něj vede.
rumcajs

Bydliště - POVINNÉ *: Jihlava

PříspěvekZaslal: 25.09.08 06:30    Předmět: Citovat

KUNAX napsal:
nejen 16V. Mám to na svým 8V 66kW od začátku a taky jsem to už vzdal. Někdy je to lepší,někdy horší,někdy mi to nedělá vůbec. Jeden mechanik na to asi 2min čuměl, pak podkosil klacek,zabouch kapotu a znalecky prohlásil: "Je to francouzská <>, tak to neřešte". Jinak pokud můžu doporučit,mně se to docela zlepšilo po tom co jsem objevil jakousi hadičku,která vede z odvzdušnění klikový skříně někam zpátky do sání a pak do takovýho udělátka kam vede kablík - ta hadička je rozbočená takovým plastovým kolínkem a to bylo prasklý.Pak trošku pomohla výměna čidla podtlaku v sání a tý hadičky co do něj vede.

Mne zase "uklidnil" pan Pošík z Uhlířských Janovic - "Je to starý, nechte si čidla sednout". Tak se podle toho chovám a první minuty jízdy zůstávám na řetězu.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
LANiN
Anonymní

PříspěvekZaslal: 25.09.08 13:24    Předmět: Citovat

PALIVOVÉ ČERPADLO TI NEDÁVÁ 100%TLAK nebo odchází ti lambda

zkus odpojit lambdu pokud to bude dělat ale už né tolik tak zkus z regulátoru tlaku paliva odpojit podtlakovou hadičku (tu ale ucpi aby nebral motor falečný vzduch) pokud se to ustálí vyměnit čerpadlo za NOVÉ!!!

a zkouušej to za volnoběh

anebo by podle mě taky pomohlo nechat pročistit vstřiky

Naposledy upravil LANiN dne 25.09.08 16:59, celkově upraveno 1 krát.
Mirek

Bydliště - POVINNÉ *: Ostrava

PříspěvekZaslal: 25.09.08 16:52    Předmět: Citovat

LANiN napsal:
PALIVOVÉ ČERPADLO TI NEDÁVÁ 100%TLAK nebo odchází ti lambda

zkus odpojit lambdu pokud to bude dělat ale už né tolik tak zkus z regulátoru tlaku paliva odpojit podtlakovou hadičku (tu ale ucpi aby nebral motor falečný vzduch) pokud se to ustílí vyměnit čerpadlo za NOVÉ!!!

a zkouušej to za volnoběh

anebo by podle mě taky pomohlo nechat pročistit vstřiky

Co znamená slovo ustílí? Shocked
Levné nové náhradní díly http://www.renault19.cz/forum/viewtopic.php?p=246432#246432
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky MSN Messenger Skype Name
LANiN
Anonymní

PříspěvekZaslal: 25.09.08 16:59    Předmět: Citovat

ustálí Rolling Eyes překlep no bože Rolling Eyes
re19v

Bydliště - POVINNÉ *: levice-slovensko

PříspěvekZaslal: 25.09.08 19:07    Předmět: Citovat

TAK VáM PEKNE DAKUJEM ZA RADY JA SOM TO Už AJ VYSKUšAL A V MOJOM PRíPADE TO BOLA LAMBDA SONDA - odpojil som ju a auto ide pekne ako má , pri naštartovanom motore som ju zapojil a auto blblo - odpojil a ide ako hodinky . Ešte raz dakujem a hlavne PECOVI lebo to dal sem na web ja som to neskušal lebo prva odpoved bi bola čidlo teploty vody (ale to som skusil ako prve ) Very Happy Laughing Rolling Eyes s pozdravom re19v nech sa vám darí
LANiN
Anonymní

PříspěvekZaslal: 25.09.08 19:22    Předmět: Citovat

re19v no nevím jestli je dobrý nápad odpojit/připojit lambdu (nebo jakekoli jine cidlo) za chodu motoru teda při zaple jednotce.. aby ti přiště nevyhořela Exclamation Exclamation Exclamation Exclamation Exclamation Exclamation Exclamation Exclamation je to citliva elektronika Exclamation Exclamation Exclamation Exclamation
sekec

Bydliště - POVINNÉ *: Včelná

PříspěvekZaslal: 25.09.08 21:38    Předmět: Citovat

nevim ale lambdu jsem tu napsal prvni ja no ale dekuje laninovy tak moji radu asi nevyzkousel Laughing Laughing Laughing Laughing
Škoda Octavia Combi 1,9TDI RS
VW Golf 3 1,9 Tdi
Renault R19 16V PH 2 5.dv
Renault R 19 16V ph1 chamade
Renault R 19 16V ph1 3.dv
Renault R 19 54 kw 3.dv
Fiat UNO 1,7 D
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky Skype Name
KUNAX

Bydliště - POVINNÉ *: Pardubice

PříspěvekZaslal: 26.09.08 05:39    Předmět: Citovat

LANiN napsal:
re19v no nevím jestli je dobrý nápad odpojit/připojit lambdu (nebo jakekoli jine cidlo) za chodu motoru teda při zaple jednotce.. aby ti přiště nevyhořela Exclamation Exclamation Exclamation Exclamation Exclamation Exclamation Exclamation Exclamation je to citliva elektronika Exclamation Exclamation Exclamation Exclamation

Já tu jednotku měl rozebranou a zděsil jsem se co tam je. Tam jsou tak zastaralý a humpolácký součástky,že by to přežilo i zásah bleskem. Už jen lampa tam chyběla Laughing A ten hlavní chip má ať nežeru možná 30 nožiček - jsem nechápal,jak takovej blbec může ukočírovat všecky ty čidla. To už i ta felda se Simons2P měla solidní jednochip od Siemensu, kterej už něco umí.
rumcajs

Bydliště - POVINNÉ *: Jihlava

PříspěvekZaslal: 26.09.08 09:06    Předmět: Citovat

KUNAX napsal:
LANiN napsal:

Já tu jednotku měl rozebranou a zděsil jsem se co tam je. Tam jsou tak zastaralý a humpolácký součástky,že by to přežilo i zásah bleskem. Už jen lampa tam chyběla Laughing A ten hlavní chip má ať nežeru možná 30 nožiček - jsem nechápal,jak takovej blbec může ukočírovat všecky ty čidla. To už i ta felda se Simons2P měla solidní jednochip od Siemensu, kterej už něco umí.

Když se podíváš na naše dědy a pradědy, tak ti kočírovali jen dva koně, Ty jich teď kočíruješ víc a pořád máš stejný počet nožiček (fakt je, že ne tak silný) - vývoj nezastavíš, ba ani ten svůj.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
re19v

Bydliště - POVINNÉ *: levice-slovensko

PříspěvekZaslal: 26.09.08 17:18    Předmět: Citovat

sekec -- pardon asi som to prehliadol alebo som podakoval nesprávnemu : ešte ras dakujem všetkím . Už som dnes lambda sondu vimenil a auto ide ako hodinky Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy
Myšák

Bydliště - POVINNÉ *: Lomnice u Tišnova, Brno-venkov

PříspěvekZaslal: 29.09.08 16:58    Předmět: Citovat

Chlapi, mužu normálka jezdit s odpojenou lambdou?
Fiat Uno 1.0 FIRE - pracant
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra Renault 19 Club -> Motor Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Jdi na stránku 1, 2  Další
Strana 1 z 2

Přejdi na: