Obsah fóra Renault 19 Club Renault 19 Club
Fórum Renault 19 clubu ČR

FAQFAQ   HledatHledat   Seznam uživatelůSeznam uživatelů   Uživatelské skupinyUživatelské skupiny   RegistraceRegistrace 
 ProfilProfil   Soukromé zprávySoukromé zprávy   PřihlášeníPřihlášení 

Jak jede sahara, nestartuje
Jdi na stránku 1, 2  Další

Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra Renault 19 Club -> Motor
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
CizaP
Anonymní

PříspěvekZaslal: 28.07.08 21:30    Předmět: Jak jede sahara, nestartuje Citovat

Zdravim a pozdravuji, mam otakzku ktera neni na hrane zivota a smrti mojeno rendika, ale kdyz to tady ctu tak proc ne. Od pocatku vlastnictvi ma muj rendik neduhu, jakmile jedu trochu z ostra tak po zastaveni spusti sahara - po tud je to normalni. Neni to normalni v okamziku, kdy zastavim pozdravim zname, vypnu motor, sahara se zapne, oni nemaji cas, tak ja ze nastartuju otocim klickem udela to cvak, a motor nenastartuje, otocim tak trikrat ctyrikrat a nekdy se chytne a nekdy musim i vickrat nez se chytne. Dela to nekomu??? je to nejaka ochrana?? nebo je to jenom spatnej starter kterej cuca moc proudu a protoze jede sahara tak si to dohromady veme toliko ze pohasne napeti a auto neroztoci?? Predem dik za odpovedi
Martin Pergl

Bydliště - POVINNÉ *: Kladno

PříspěvekZaslal: 29.07.08 08:31    Předmět: Citovat

spíš to vypadá na výměnu baterky Wink
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
LANiN
Anonymní

PříspěvekZaslal: 29.07.08 08:41    Předmět: Citovat

Arrow muže to bejt spatna stará baterka jak se píše výše..
Arrow zkusil bych očistit/zkontrolovat ukostření baterky a motoru a kabely ke starteru... nezdá se to ale někdy to i pomůže Wink
Lanex

Bydliště - POVINNÉ *: planeta Země, Kladno

PříspěvekZaslal: 29.07.08 10:08    Předmět: Citovat

mě to dělá taky, a odjakživa Smile Jak chcípnu motor po delší jízdě (nad 20 minut), tak minimálně půl hodiny potom nenastartuju, ani zaboha. Fajn bylo když mi to jednou chcíplo uprostřed křižovatky Very Happy Takže já když zdravim známé, tak pouze se spuštěnym motorem...
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Rosta

Bydliště - POVINNÉ *: Dolni Domaslavice

PříspěvekZaslal: 29.07.08 10:10    Předmět: Citovat

kdysi na skodovce mi neco podobneho delal spatny starter po zahrati se uz netocil
Lanex

PříspěvekZaslal: 29.07.08 10:14    Předmět: Citovat

starter mám už druhý. On točí, ale jak je motor horkej, točí pomalu, takovýto Hu..(dlouho nic).....Hu..(dlouho nic)...... Baterku mám už asi čtvrtou za těch 6 let. Kabely zkontrolovaný. Dokonce jsem vyměnil i kontakty na baterku. Nic. Prostě tu kompresi motoru neni schopnej ten starter překonat. Smile
MortE
Moderátor

Bydliště - POVINNÉ *: BRNO

PříspěvekZaslal: 29.07.08 10:25    Předmět: Citovat

taky mi to dělalo...vyměnil sem svíčky, kabely a víčko+palec rozdělovače...bylo to mnohem lepší...
a po tam, co sem vyměnil i baterku bych řekl, že už prakticky není problém...
Anonymní

PříspěvekZaslal: 29.07.08 11:52    Předmět: Citovat

Hmm tak to ja sem spravoval ukostreni motoru nahore u baterky, cistil sem kontakty, mel sem venku starter a taky ho cistil, baterku mam druhou a novou. Netoci mi to pomalu, ani neni problem v teplym motoru. Kdyz nejede sahara, tak to chytne na brnk. jak studeny tak teply, i svicky mam novy, ale jak ta sahara jede, tak mi to jenom cvakne a hotovo. Tak jak tu pisu me napadlo ze by mohl bejt problem v sahare motoru. Jeslti ma v rici uhliky ci tak neco tak by to mohlo brat vic a na starter zbude malo. Jooo a jeste se chci optat, slysel sem ze v pripade ze napeti u rencka klesne pod nejakou hranici, tak starter netoci, jenom cvakne a netoci, mate s tim nekdo zkusenost?? nebo vam to toci jak skodovka proste do mrte?? Me to tak udelalo jak sem mel hin baterku ale mohla umrit ze dne na den.
Lanex

PříspěvekZaslal: 29.07.08 12:04    Předmět: Citovat

Napadla mě u tvého případu ještě jedna věc. U 16v když se spustí sahara, je o tom informována řídící jednotka a ta sníží maximální výkon, aby se motor rychleji ochladil a nedostal infarkt. Nemůže to mít nějakou spojitost u tebe? Zkus ten kablík do ŘJ odpojit, jestli ho tam máš...
CizaP
Anonymní

PříspěvekZaslal: 29.07.08 12:51    Předmět: Citovat

Lanex: nemam 16v mam 1,8 66kw, jeste me napada ze mam dole u chladice na prave strane taky UFO o kterym si nikdo neni jistej co to je. Pri koupy auta bylo toto UFO odpojeny. Vedou pres nej jejaky hadice z chladice a sa mo elektrika. Ja po koupi sem UFO zapojil ale nepripadlo me ze by se neco zmenilo. Napadlo me ze by to mohlo bejt neco co honi pri prehrati vodu z chladice pri spustene sahare pres blok, pac auto stoji. ale cert vi, a taky cert vi jestli to jede ci nikoli, ale mohlo by to mit vliv - pokud je to K.O. na ubytek proudu. Jeste na to mrknu.
LANiN
Anonymní

PříspěvekZaslal: 29.07.08 12:53    Předmět: Citovat

Lanex napsal:
Napadla mě u tvého případu ještě jedna věc. U 16v když se spustí sahara, je o tom informována řídící jednotka a ta sníží maximální výkon, aby se motor rychleji ochladil a nedostal infarkt. Nemůže to mít nějakou spojitost u tebe? Zkus ten kablík do ŘJ odpojit, jestli ho tam máš...
tohle slyším prvně nějaka kravina nemyslíš?
Rosta

Bydliště - POVINNÉ *: Dolni Domaslavice

PříspěvekZaslal: 29.07.08 12:57    Předmět: Citovat

LANiN napsal:
Lanex napsal:

taky uz sem o tom slysel
jarda

Bydliště - POVINNÉ *: Havířov

PříspěvekZaslal: 29.07.08 14:11    Předmět: Citovat

CizaP: To UFO je elektrické čerpadlo vody a slouží k tomu že, když vypneš motor tak tohle čerpadlo honí cca 10 min. vodu přes chladič.
Lanex

PříspěvekZaslal: 29.07.08 14:14    Předmět: Citovat

jarda napsal:
CizaP: To UFO je elektrické čerpadlo vody a slouží k tomu že, když vypneš motor tak tohle čerpadlo honí cca 10 min. vodu přes chladič.

... což jsem na 8v ještě neviděl. Smile
MortE
Moderátor

Bydliště - POVINNÉ *: BRNO

PříspěvekZaslal: 29.07.08 15:08    Předmět: Citovat

Rosta napsal:
LANiN napsal:
Lanex napsal:

taky uz sem o tom slysel

ano ano, na nějakým fóru se to řešilo, už nevim co to bylo za Renaulta, ale fungovalo to tak, že ve chvíli, kdy sepne sahara se omezil výkon...
ale pochybuju, že by to mělo vliv na startování...
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra Renault 19 Club -> Motor Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Jdi na stránku 1, 2  Další
Strana 1 z 2

Přejdi na: