Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
Autor |
Zpráva |
CizaP Anonymní
|
Zaslal: 28.07.08 21:30 Předmět: Jak jede sahara, nestartuje |
|
|
Zdravim a pozdravuji, mam otakzku ktera neni na hrane zivota a smrti mojeno rendika, ale kdyz to tady ctu tak proc ne. Od pocatku vlastnictvi ma muj rendik neduhu, jakmile jedu trochu z ostra tak po zastaveni spusti sahara - po tud je to normalni. Neni to normalni v okamziku, kdy zastavim pozdravim zname, vypnu motor, sahara se zapne, oni nemaji cas, tak ja ze nastartuju otocim klickem udela to cvak, a motor nenastartuje, otocim tak trikrat ctyrikrat a nekdy se chytne a nekdy musim i vickrat nez se chytne. Dela to nekomu??? je to nejaka ochrana?? nebo je to jenom spatnej starter kterej cuca moc proudu a protoze jede sahara tak si to dohromady veme toliko ze pohasne napeti a auto neroztoci?? Predem dik za odpovedi |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Martin Pergl

Založen: 13.2.2008 Příspěvky: 1894 Bydliště - POVINNÉ *: Kladno
|
Zaslal: 29.07.08 08:31 Předmět: |
|
|
spíš to vypadá na výměnu baterky  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
LANiN Anonymní
|
Zaslal: 29.07.08 08:41 Předmět: |
|
|
muže to bejt spatna stará baterka jak se píše výše..
zkusil bych očistit/zkontrolovat ukostření baterky a motoru a kabely ke starteru... nezdá se to ale někdy to i pomůže  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Lanex

Založen: 14.4.2008 Příspěvky: 211 Bydliště - POVINNÉ *: planeta Země, Kladno
|
Zaslal: 29.07.08 10:08 Předmět: |
|
|
mě to dělá taky, a odjakživa Jak chcípnu motor po delší jízdě (nad 20 minut), tak minimálně půl hodiny potom nenastartuju, ani zaboha. Fajn bylo když mi to jednou chcíplo uprostřed křižovatky Takže já když zdravim známé, tak pouze se spuštěnym motorem... |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Rosta
Založen: 9.10.2007 Příspěvky: 7427 Bydliště - POVINNÉ *: Dolni Domaslavice
|
Zaslal: 29.07.08 10:10 Předmět: |
|
|
kdysi na skodovce mi neco podobneho delal spatny starter po zahrati se uz netocil _________________ R19 Ph2 1,4e - minulost |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Lanex

|
Zaslal: 29.07.08 10:14 Předmět: |
|
|
starter mám už druhý. On točí, ale jak je motor horkej, točí pomalu, takovýto Hu..(dlouho nic).....Hu..(dlouho nic)...... Baterku mám už asi čtvrtou za těch 6 let. Kabely zkontrolovaný. Dokonce jsem vyměnil i kontakty na baterku. Nic. Prostě tu kompresi motoru neni schopnej ten starter překonat.  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
MortE Moderátor

Založen: 24.10.2007 Příspěvky: 3623 Bydliště - POVINNÉ *: BRNO
|
Zaslal: 29.07.08 10:25 Předmět: |
|
|
taky mi to dělalo...vyměnil sem svíčky, kabely a víčko+palec rozdělovače...bylo to mnohem lepší...
a po tam, co sem vyměnil i baterku bych řekl, že už prakticky není problém... _________________
 |
|
Návrat nahoru |
|
 |
CizaP Anonymní
|
Zaslal: 29.07.08 11:52 Předmět: |
|
|
Hmm tak to ja sem spravoval ukostreni motoru nahore u baterky, cistil sem kontakty, mel sem venku starter a taky ho cistil, baterku mam druhou a novou. Netoci mi to pomalu, ani neni problem v teplym motoru. Kdyz nejede sahara, tak to chytne na brnk. jak studeny tak teply, i svicky mam novy, ale jak ta sahara jede, tak mi to jenom cvakne a hotovo. Tak jak tu pisu me napadlo ze by mohl bejt problem v sahare motoru. Jeslti ma v rici uhliky ci tak neco tak by to mohlo brat vic a na starter zbude malo. Jooo a jeste se chci optat, slysel sem ze v pripade ze napeti u rencka klesne pod nejakou hranici, tak starter netoci, jenom cvakne a netoci, mate s tim nekdo zkusenost?? nebo vam to toci jak skodovka proste do mrte?? Me to tak udelalo jak sem mel hin baterku ale mohla umrit ze dne na den. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Lanex

|
Zaslal: 29.07.08 12:04 Předmět: |
|
|
Napadla mě u tvého případu ještě jedna věc. U 16v když se spustí sahara, je o tom informována řídící jednotka a ta sníží maximální výkon, aby se motor rychleji ochladil a nedostal infarkt. Nemůže to mít nějakou spojitost u tebe? Zkus ten kablík do ŘJ odpojit, jestli ho tam máš... |
|
Návrat nahoru |
|
 |
CizaP Anonymní
|
Zaslal: 29.07.08 12:51 Předmět: |
|
|
Lanex: nemam 16v mam 1,8 66kw, jeste me napada ze mam dole u chladice na prave strane taky UFO o kterym si nikdo neni jistej co to je. Pri koupy auta bylo toto UFO odpojeny. Vedou pres nej jejaky hadice z chladice a sa mo elektrika. Ja po koupi sem UFO zapojil ale nepripadlo me ze by se neco zmenilo. Napadlo me ze by to mohlo bejt neco co honi pri prehrati vodu z chladice pri spustene sahare pres blok, pac auto stoji. ale cert vi, a taky cert vi jestli to jede ci nikoli, ale mohlo by to mit vliv - pokud je to K.O. na ubytek proudu. Jeste na to mrknu. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
LANiN Anonymní
|
Zaslal: 29.07.08 12:53 Předmět: |
|
|
Lanex napsal: | Napadla mě u tvého případu ještě jedna věc. U 16v když se spustí sahara, je o tom informována řídící jednotka a ta sníží maximální výkon, aby se motor rychleji ochladil a nedostal infarkt. Nemůže to mít nějakou spojitost u tebe? Zkus ten kablík do ŘJ odpojit, jestli ho tam máš... | tohle slyším prvně nějaka kravina nemyslíš? |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Rosta
Založen: 9.10.2007 Příspěvky: 7427 Bydliště - POVINNÉ *: Dolni Domaslavice
|
Zaslal: 29.07.08 12:57 Předmět: |
|
|
LANiN napsal: | Lanex napsal: | Napadla mě u tvého případu ještě jedna věc. U 16v když se spustí sahara, je o tom informována řídící jednotka a ta sníží maximální výkon, aby se motor rychleji ochladil a nedostal infarkt. Nemůže to mít nějakou spojitost u tebe? Zkus ten kablík do ŘJ odpojit, jestli ho tam máš... | tohle slyším prvně nějaka kravina nemyslíš? |
taky uz sem o tom slysel _________________ R19 Ph2 1,4e - minulost |
|
Návrat nahoru |
|
 |
jarda

Založen: 9.10.2007 Příspěvky: 2643 Bydliště - POVINNÉ *: Havířov
|
Zaslal: 29.07.08 14:11 Předmět: |
|
|
CizaP: To UFO je elektrické čerpadlo vody a slouží k tomu že, když vypneš motor tak tohle čerpadlo honí cca 10 min. vodu přes chladič. _________________ Rozhodl jsem se,že budu žít věčně a umřu jenom kdyby mi to nevyšlo. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Lanex

|
Zaslal: 29.07.08 14:14 Předmět: |
|
|
jarda napsal: | CizaP: To UFO je elektrické čerpadlo vody a slouží k tomu že, když vypneš motor tak tohle čerpadlo honí cca 10 min. vodu přes chladič. |
... což jsem na 8v ještě neviděl.  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
MortE Moderátor

Založen: 24.10.2007 Příspěvky: 3623 Bydliště - POVINNÉ *: BRNO
|
Zaslal: 29.07.08 15:08 Předmět: |
|
|
Rosta napsal: | LANiN napsal: | Lanex napsal: | Napadla mě u tvého případu ještě jedna věc. U 16v když se spustí sahara, je o tom informována řídící jednotka a ta sníží maximální výkon, aby se motor rychleji ochladil a nedostal infarkt. Nemůže to mít nějakou spojitost u tebe? Zkus ten kablík do ŘJ odpojit, jestli ho tam máš... | tohle slyším prvně nějaka kravina nemyslíš? |
taky uz sem o tom slysel |
ano ano, na nějakým fóru se to řešilo, už nevim co to bylo za Renaulta, ale fungovalo to tak, že ve chvíli, kdy sepne sahara se omezil výkon...
ale pochybuju, že by to mělo vliv na startování... _________________
 |
|
Návrat nahoru |
|
 |
|