Obsah fóra Renault 19 Club Renault 19 Club
Fórum Renault 19 clubu ČR

FAQFAQ   HledatHledat   Seznam uživatelůSeznam uživatelů   Uživatelské skupinyUživatelské skupiny   RegistraceRegistrace 
 ProfilProfil   Soukromé zprávySoukromé zprávy   PřihlášeníPřihlášení 

?? klepání do volantu ??

Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra Renault 19 Club -> Motor
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
MimanN

Bydliště - POVINNÉ *: Vyškov na Moravě

PříspěvekZaslal: 04.06.08 19:32    Předmět: ?? klepání do volantu ?? Citovat

Zdravím vás!
Bude to čtrnáct dní co mám R19. Majitel prý dělal všechny ložiska a čepy v listopadu před technickou, auto tomu vcelku i odpovídá(ve vyšších rychlostech drží stopu apod.). Všiml jsem si ale jedné zvláštnosti - když se mi zahřeje motor ke druhé "čárce" tak se objeví záhadné klepání volantu. Vliv na jízdu to nemá, ale mám strach aby se něco nestalo, zní to jako tlumič nebo něco, jenomže mi to jakoby klepalo do tyče řízení - volant je v klidu, jen se trochu otřepe, a ten zvuk...
Dnes u nás pršelo, jel jsem po dešti asi 50km, teplota byla mezi 1. a 2. čárkou a žádný klepání nenastalo!!!

A teď babo raď - schválně, kdo na to příjde - co to je?Smile
LANiN
Anonymní

PříspěvekZaslal: 04.06.08 19:45    Předmět: Citovat

a dělá ti to jen za jízdy?
Cawba

Bydliště - POVINNÉ *: Brno

PříspěvekZaslal: 04.06.08 20:19    Předmět: Citovat

Trochu otazka mimo tema, jak se ti to hreje? Bezna provozni teplota, kdyz je hic, kdy spina vetrak, atd... kdyztak to chvilku sleduj a pak mi hod info pls! Embarassed Wink
ljonas
Anonymní

PříspěvekZaslal: 05.06.08 15:07    Předmět: klepání do volantu Citovat

A máš řízení s posilovačem nebo bez ? Pokud je bez posilovače, je to asi vůle ve hřebenu řízení, kdy jsou na tyč řízení přenášeny rázy od kol při nerovnosti vozovky. U řízení s posilovačem to není tak zřetelné, protože hydraulika rázy tlumí.
Mirek

Bydliště - POVINNÉ *: Ostrava

PříspěvekZaslal: 05.06.08 16:36    Předmět: Citovat

myslím že vzrůstající teplota a klepání od volantu spolu nebou mít nic společného...
Levné nové náhradní díly http://www.renault19.cz/forum/viewtopic.php?p=246432#246432
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky MSN Messenger Skype Name
lzika
Anonymní

PříspěvekZaslal: 06.06.08 06:54    Předmět: Citovat

Já si myslim, že by to moh být jeden ze silenbloků motoru. Když je studenej tak drží vyšší otáčky a tolik to neklepe a po zahřátí ti otáčky spadnou a vibrace budou zřetelnější. To mi tak jediný napadá v souvislosti s teplotou. Pak by to mělo být znát při vyřazení nebo na semaforech a nebo v nízkých otáčkách. Rolling Eyes
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra Renault 19 Club -> Motor Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Strana 1 z 1

Přejdi na: