Obsah fóra Renault 19 Club Renault 19 Club
Fórum Renault 19 clubu ČR

FAQFAQ   HledatHledat   Seznam uživatelůSeznam uživatelů   Uživatelské skupinyUživatelské skupiny   RegistraceRegistrace 
 ProfilProfil   Soukromé zprávySoukromé zprávy   PřihlášeníPřihlášení 

těsnění pod hlavou vyřešilo těsnění pod ventilovým víkem
Jdi na stránku 1, 2  Další

Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra Renault 19 Club -> Motor
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
pivinek

Bydliště - POVINNÉ *: na pivu v Čermné

PříspěvekZaslal: 16.04.08 06:30    Předmět: těsnění pod hlavou vyřešilo těsnění pod ventilovým víkem Citovat

Několikrát jsem tu řešil téma okolo těnění pod hlavou. Mizel mi fridex, olej a startoval jsem dvakrát, třikrát- podle počasí. Olej byl jak na závitu svíček, tak i na tom porcelánu a ve fajfkách. Pořád jsem měl hlavu v pejru jak to opravím... Chudý studen....kolegové mi na tomto fóru poradili i jak nastavit rozvody.....Ale jednoho krásného dne mi to nedalo a při udržbě mé 16Ventilky jsem jen tak dotáhl 16 šroubů, které nebyly nijak utažené. Po ujetí 35Km to bylo o mnoho lepší. Dotáhl jsem to ještě jednou o jedno křupnutí a ejhle! Nastartuje se hned na poprvé a olej na svíčkách je jen tak nepatrně..........O víkendu se vrhnu na výměnu těsnění pod víkem ventilů................. Cool Cool Cool Voda mizí stále- špatný radiator topení. Při jízdě v mlze mi to potvrdil bývalí majitel R19ctky....
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
Braindead

Bydliště - POVINNÉ *: Milovice u Horic

PříspěvekZaslal: 21.05.08 10:14    Předmět: Re: těsnění pod hlavou vyřešilo těsnění pod ventilovým víkem Citovat

me tohle dela to samy...mam porad olej ve svickach atd ale ted vymenuju tesneni pod hlavou tak jim reknu at to poradne dotahnou Laughing jinak na kolik te vyslo to tesneni pod viko ventilu??potrebuju nejaky levnejsi...taky student Very Happy
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Ufas

Bydliště - POVINNÉ *: Bechyně

PříspěvekZaslal: 21.05.08 10:27    Předmět: Citovat

az to budes utahovat priste tak to ale zas moc nervi jestli si dobre pamatuju, tak je tam moment 10Nm... aspon teda u 8V... Wink
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
goreff

Bydliště - POVINNÉ *: Olšany u Prostějova

PříspěvekZaslal: 21.05.08 15:58    Předmět: Re: těsnění pod hlavou vyřešilo těsnění pod ventilovým víkem Citovat

Braindead napsal:
me tohle dela to samy...mam porad olej ve svickach atd ale ted vymenuju tesneni pod hlavou tak jim reknu at to poradne dotahnou Laughing jinak na kolik te vyslo to tesneni pod viko ventilu??potrebuju nejaky levnejsi...taky student Very Happy
mrkni se, jestli ti dobře těsní víčko na nalévání oleje,mě se tama taky kdysi dostával olej ke svíčkám Wink
pivinek

PříspěvekZaslal: 21.05.08 17:14    Předmět: těsnění Citovat

Těsnění mě stálo to levnější 250Kč. Moc to neutahuj, spíše postupně, kontroluj a dotahuj, třeba po 100Km, ale nejlepší motorový silikon, páč to těsnění prý začne prosakovat, a utahovat to do nekonečna nemůžeš...
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
MortE
Moderátor

Bydliště - POVINNÉ *: BRNO

PříspěvekZaslal: 21.05.08 18:32    Předmět: Citovat

tak tak...silikon bych tam dal bejt Tebou...to těsnění je na ho*no, páč když se Ti ho tam nějakým zázrakem podaří dát celý, tak Ti většinou nevydrží moc dlouho...
a s těma šroubama hodně opatrně, sou docela měkký a už se mi tam podařilo jeden ukroutit...a to sem ani neltačil... Laughing

PříspěvekZaslal: 21.05.08 18:59    Předmět: těsnění Citovat

já mám jeden s vydroleným závitem ve víku, a to jsem jen několikrát vyšrouboval a zašrouboval.,....
Braindead

Bydliště - POVINNÉ *: Milovice u Horic

PříspěvekZaslal: 21.05.08 20:03    Předmět: Re: těsnění Citovat

takze tam muzu dat silikon aniz by tam bylo tesneni??nejak se mi to nechce schanet kdyz tady ctu ze to je stejne na ho..... Laughing
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
MortE
Moderátor

Bydliště - POVINNÉ *: BRNO

PříspěvekZaslal: 21.05.08 20:16    Předmět: Re: těsnění Citovat

Braindead napsal:
takze tam muzu dat silikon aniz by tam bylo tesneni??nejak se mi to nechce schanet kdyz tady ctu ze to je stejne na ho..... Laughing

no tak efekt je stejnej a u silikonu podle mě i lepší...sám ho tam mám naplácanej...
jediná nevýhoda možná bude sundávání...ale když to necháš před přiložením víka trochu proschnout, tak si myslim, že to bude ok...

Bydliště - POVINNÉ *: Dolni Domaslavice

PříspěvekZaslal: 22.05.08 06:20    Předmět: Citovat

sundat to taky neni takovy problem
LANiN
Anonymní

PříspěvekZaslal: 22.05.08 15:16    Předmět: Citovat

cerveny silikon na motory pod viko ventilu .. naťapej to tam nech 10min proschnout pak to utahuj Wink
radecek7

Bydliště - POVINNÉ *: Brno-Vlezprdelkov

PříspěvekZaslal: 22.05.08 20:39    Předmět: Citovat

nejlepsi novy tesneni a fakt uplne tenounka vrstvicky silikonu a je to uplne parada.... Twisted Evil
VW Golf Cabrio III dostala moje draha:)
Felda pracant
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail AOL Instant Messenger
LANiN
Anonymní

PříspěvekZaslal: 22.05.08 20:43    Předmět: Citovat

papíroví těsnění NEBRAT!! to čaaasem nasákne a stejně z toho začne valit olej i kdybys to dotah sebevic... buď korkové nebo silikon Idea
radecek7

Bydliště - POVINNÉ *: Brno-Vlezprdelkov

PříspěvekZaslal: 22.05.08 20:45    Předmět: Citovat

LANiN napsal:
papíroví těsnění NEBRAT!! to čaaasem nasákne a stejně z toho začne valit olej i kdybys to dotah sebevic... buď korkové nebo silikon Idea
jako skodvovka tam sis to aji sam vystrihl.... Laughing
VW Golf Cabrio III dostala moje draha:)
Felda pracant
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail AOL Instant Messenger
Šulín

Bydliště - POVINNÉ *: Plzeň - hlavní město piva

PříspěvekZaslal: 22.05.08 21:47    Předmět: Citovat

LANiN napsal:

Mno, pozdě - minulej tejden jsem ho tam nacpal... Sad

Šáde Octavia
16V, Ph1 (od r. 1999) RIP
1,9D, Ph1 (od r. 2008) RIP
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra Renault 19 Club -> Motor Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Jdi na stránku 1, 2  Další
Strana 1 z 2

Přejdi na: