Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
Autor |
Zpráva |
pivinek

Založen: 23.11.2007 Příspěvky: 3025 Bydliště - POVINNÉ *: na pivu v Čermné
|
Zaslal: 16.04.08 06:30 Předmět: těsnění pod hlavou vyřešilo těsnění pod ventilovým víkem |
|
|
Několikrát jsem tu řešil téma okolo těnění pod hlavou. Mizel mi fridex, olej a startoval jsem dvakrát, třikrát- podle počasí. Olej byl jak na závitu svíček, tak i na tom porcelánu a ve fajfkách. Pořád jsem měl hlavu v pejru jak to opravím... Chudý studen....kolegové mi na tomto fóru poradili i jak nastavit rozvody.....Ale jednoho krásného dne mi to nedalo a při udržbě mé 16Ventilky jsem jen tak dotáhl 16 šroubů, které nebyly nijak utažené. Po ujetí 35Km to bylo o mnoho lepší. Dotáhl jsem to ještě jednou o jedno křupnutí a ejhle! Nastartuje se hned na poprvé a olej na svíčkách je jen tak nepatrně..........O víkendu se vrhnu na výměnu těsnění pod víkem ventilů................. Voda mizí stále- špatný radiator topení. Při jízdě v mlze mi to potvrdil bývalí majitel R19ctky.... |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Braindead
Založen: 11.3.2008 Příspěvky: 172 Bydliště - POVINNÉ *: Milovice u Horic
|
Zaslal: 21.05.08 10:14 Předmět: Re: těsnění pod hlavou vyřešilo těsnění pod ventilovým víkem |
|
|
me tohle dela to samy...mam porad olej ve svickach atd ale ted vymenuju tesneni pod hlavou tak jim reknu at to poradne dotahnou jinak na kolik te vyslo to tesneni pod viko ventilu??potrebuju nejaky levnejsi...taky student  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Ufas

Založen: 9.10.2007 Příspěvky: 2995 Bydliště - POVINNÉ *: Bechyně
|
Zaslal: 21.05.08 10:27 Předmět: |
|
|
az to budes utahovat priste tak to ale zas moc nervi jestli si dobre pamatuju, tak je tam moment 10Nm... aspon teda u 8V...  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
goreff
Založen: 9.10.2007 Příspěvky: 10669 Bydliště - POVINNÉ *: Olšany u Prostějova
|
Zaslal: 21.05.08 15:58 Předmět: Re: těsnění pod hlavou vyřešilo těsnění pod ventilovým víkem |
|
|
Braindead napsal: | me tohle dela to samy...mam porad olej ve svickach atd ale ted vymenuju tesneni pod hlavou tak jim reknu at to poradne dotahnou jinak na kolik te vyslo to tesneni pod viko ventilu??potrebuju nejaky levnejsi...taky student  | mrkni se, jestli ti dobře těsní víčko na nalévání oleje,mě se tama taky kdysi dostával olej ke svíčkám  _________________ F7R 16 Soupapes http://goreff.rajce.idnes.cz/ |
|
Návrat nahoru |
|
 |
pivinek

|
Zaslal: 21.05.08 17:14 Předmět: těsnění |
|
|
Těsnění mě stálo to levnější 250Kč. Moc to neutahuj, spíše postupně, kontroluj a dotahuj, třeba po 100Km, ale nejlepší motorový silikon, páč to těsnění prý začne prosakovat, a utahovat to do nekonečna nemůžeš... |
|
Návrat nahoru |
|
 |
MortE Moderátor

Založen: 24.10.2007 Příspěvky: 3623 Bydliště - POVINNÉ *: BRNO
|
Zaslal: 21.05.08 18:32 Předmět: |
|
|
tak tak...silikon bych tam dal bejt Tebou...to těsnění je na ho*no, páč když se Ti ho tam nějakým zázrakem podaří dát celý, tak Ti většinou nevydrží moc dlouho...
a s těma šroubama hodně opatrně, sou docela měkký a už se mi tam podařilo jeden ukroutit...a to sem ani neltačil...  _________________
 |
|
Návrat nahoru |
|
 |
pivinek

|
Zaslal: 21.05.08 18:59 Předmět: těsnění |
|
|
já mám jeden s vydroleným závitem ve víku, a to jsem jen několikrát vyšrouboval a zašrouboval.,.... |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Braindead
Založen: 11.3.2008 Příspěvky: 172 Bydliště - POVINNÉ *: Milovice u Horic
|
Zaslal: 21.05.08 20:03 Předmět: Re: těsnění |
|
|
takze tam muzu dat silikon aniz by tam bylo tesneni??nejak se mi to nechce schanet kdyz tady ctu ze to je stejne na ho.....  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
MortE Moderátor

Založen: 24.10.2007 Příspěvky: 3623 Bydliště - POVINNÉ *: BRNO
|
Zaslal: 21.05.08 20:16 Předmět: Re: těsnění |
|
|
Braindead napsal: | takze tam muzu dat silikon aniz by tam bylo tesneni??nejak se mi to nechce schanet kdyz tady ctu ze to je stejne na ho.....  |
no tak efekt je stejnej a u silikonu podle mě i lepší...sám ho tam mám naplácanej...
jediná nevýhoda možná bude sundávání...ale když to necháš před přiložením víka trochu proschnout, tak si myslim, že to bude ok... _________________
 |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Rosta
Založen: 9.10.2007 Příspěvky: 7427 Bydliště - POVINNÉ *: Dolni Domaslavice
|
Zaslal: 22.05.08 06:20 Předmět: |
|
|
sundat to taky neni takovy problem _________________ R19 Ph2 1,4e - minulost |
|
Návrat nahoru |
|
 |
LANiN Anonymní
|
Zaslal: 22.05.08 15:16 Předmět: |
|
|
cerveny silikon na motory pod viko ventilu .. naťapej to tam nech 10min proschnout pak to utahuj  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
radecek7

Založen: 9.10.2007 Příspěvky: 5176 Bydliště - POVINNÉ *: Brno-Vlezprdelkov
|
Zaslal: 22.05.08 20:39 Předmět: |
|
|
nejlepsi novy tesneni a fakt uplne tenounka vrstvicky silikonu a je to uplne parada....  _________________ BMW E36 CABRIO:)
Renault 19 16v PH1
Volvo V70 2.5 TDI rakev
VW Golf Cabrio III dostala moje draha:)
Felda pracant |
|
Návrat nahoru |
|
 |
LANiN Anonymní
|
Zaslal: 22.05.08 20:43 Předmět: |
|
|
papíroví těsnění NEBRAT!! to čaaasem nasákne a stejně z toho začne valit olej i kdybys to dotah sebevic... buď korkové nebo silikon  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
radecek7

Založen: 9.10.2007 Příspěvky: 5176 Bydliště - POVINNÉ *: Brno-Vlezprdelkov
|
Zaslal: 22.05.08 20:45 Předmět: |
|
|
LANiN napsal: | papíroví těsnění NEBRAT!! to čaaasem nasákne a stejně z toho začne valit olej i kdybys to dotah sebevic... buď korkové nebo silikon  | jako skodvovka tam sis to aji sam vystrihl....  _________________ BMW E36 CABRIO:)
Renault 19 16v PH1
Volvo V70 2.5 TDI rakev
VW Golf Cabrio III dostala moje draha:)
Felda pracant |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Šulín

Založen: 9.10.2007 Příspěvky: 1379 Bydliště - POVINNÉ *: Plzeň - hlavní město piva
|
Zaslal: 22.05.08 21:47 Předmět: |
|
|
LANiN napsal: | papíroví těsnění NEBRAT!! to čaaasem nasákne a stejně z toho začne valit olej i kdybys to dotah sebevic... buď korkové nebo silikon  |
Mno, pozdě - minulej tejden jsem ho tam nacpal...  _________________ Šulín
Šáde Octavia
16V, Ph1 (od r. 1999) RIP
1,9D, Ph1 (od r. 2008) RIP |
|
Návrat nahoru |
|
 |
|