Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
Autor |
Zpráva |
Lord Bazzi
Založen: 11.10.2007 Příspěvky: 2680 Bydliště - POVINNÉ *: Uhřice okr. Vyškov
|
Zaslal: 03.04.08 10:36 Předmět: Výměna těsnění pod hlavou |
|
|
Jak jistě víte řeším problém s tím,že mám nepravidelnej volnoběh,občas mi to chcípne a mám vysokou spotřebu a vůbec to nejede.Po návštěvě,diagnostiky,kde mi víceméně nic nenašli a mechanické kontrole,že mi to nikde nepřisává falešnej vzduch nám zbývá poslední možnost vyměnit těsnění pod hlavou.To mi doporučili,když jsem byl na té diagnostice,že se to občas stává,když je špatný těsnění.Takže se chci zeptat jak je to s dotahováním hlavy.Knížku Jak na to mám,ale nějak jsem to z toho nepochopil.v knížce je buď návod na 1.4 motor s karburátorem(typ C) nebo motor se vstřikováním(typ E).Jenže já mám C3J710 čili motor typu C,ale se vstřikováním,takže podle kterého návodu to mám udělat?Nebo je to úplně jinak?Pár lidí už mi říkalo že v té knížce mají spoustu blbostí,tak abych to nějak nezkurvil...
Jo a jinak stalo se vám někomu,že by vám to přisávalo vzduch pod hlavou?Jen tak naokraj mám v tomhle stavu najeto cca 3000 km a žádný z příznaků prdlýho těsnění se neprojevil.Oleje nepřibylo ani neubyo,konzistenci má správnou,chladící kapalina taky a že by se mi to přehřívalo taky nepozoruju... _________________ VW Prassat Variant B4 TDI-pracant
Renaulty mám už jen pro zábavu:
16V ph2,3dv Mazlík
Nafoukané Kabrio kabrioletovič ph2kovič 8V ??kW
3x 16V na ND |
|
Návrat nahoru |
|
 |
LANiN Anonymní
|
Zaslal: 03.04.08 10:41 Předmět: Re: Výměna těsnění pod hlavou |
|
|
Lord Bazzi napsal: | Jo a jinak stalo se vám někomu,že by vám to přisávalo vzduch pod hlavou?Jen tak naokraj mám v tomhle stavu najeto cca 3000 km a žádný z příznaků prdlýho těsnění se neprojevil.Oleje nepřibylo ani neubyo,konzistenci má správnou,chladící kapalina taky a že by se mi to přehřívalo taky nepozoruju... |
chyba bude asi jinde než těsnění pod hlavou nemyslíš?? když nemáš žádné příznaky??...
byl jsi na měření tlaků ve válcích??  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Lord Bazzi
|
Zaslal: 03.04.08 10:52 Předmět: |
|
|
No právě,že ono mi to udělalo ze dne na den.Špatný tlaky by se snad projevily nějak postupně ne skokově ze dne na den.Diagnostika neodhalila že by bylo špatný nějaký čidlo.V servisu mi to obstříkli takovým tím sprejem jestli to nepřisává,tam taky nic.Svíčky,rozdělovač,gáble nový(pro sichr).Ty 3 kila za těsnění mě nezabijou,případné přebroušení mám grátis,montáž taky(budem to dělat se sousedem) Zkrátka je to záhada...Jo ty tlaky jsme měřili tak před rokem,byly celkem OK akorát na "oblíbeném" 3 válci byl trochu nižší,ale ještě to bylo v toleranci...Na to kolik měl ten motor najeto to byl skoro zázrak,ale pro sichr to ještě přeměříme... _________________ VW Prassat Variant B4 TDI-pracant
16V ph2,3dv Mazlík
3x 16V na ND |
|
Návrat nahoru |
|
 |
LANiN Anonymní
|
Zaslal: 03.04.08 11:03 Předmět: |
|
|
hele když říkáš z ničeho nic mě tak napadlo co když jsou třeba vstřiky ucpane?? jakože pouštěj málo benálu ..  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Lord Bazzi
|
Zaslal: 03.04.08 11:11 Předmět: |
|
|
Já mám jednodod. ale když jsi to tak načal tak mě napadlo,jestli spíš ten vstřikovací ventil špatně nezavírá tzn by tam pak šlo toho benzínu moc...odpoledne zajdu probrat svůj sklad s ND(kovošrot,kde dělají ekolikvidace,a zrovna ta mají jednoho Renaulta).Myslím,že vstřikování jsem tam někde viděl... _________________ VW Prassat Variant B4 TDI-pracant
16V ph2,3dv Mazlík
3x 16V na ND |
|
Návrat nahoru |
|
 |
LANiN Anonymní
|
Zaslal: 03.04.08 11:14 Předmět: |
|
|
Lord Bazzi napsal: | Já mám jednodod. ale když jsi to tak načal tak mě napadlo,jestli spíš ten vstřikovací ventil špatně nezavírá tzn by tam pak šlo toho benzínu moc...odpoledne zajdu probrat svůj sklad s ND(kovošrot,kde dělají ekolikvidace,a zrovna ta mají jednoho Renaulta).Myslím,že vstřikování jsem tam někde viděl... |
no vidiš zkus a uvidíš..
páč měnit těsnění pod hlavou to je roboty a roboty kura už nikdy víc .....................  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Rosta
Založen: 9.10.2007 Příspěvky: 7427 Bydliště - POVINNÉ *: Dolni Domaslavice
|
Zaslal: 03.04.08 20:46 Předmět: |
|
|
Jinak kdyby si ho menil tak samozdrejme podle navodu na C motory _________________ R19 Ph2 1,4e - minulost |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Lord Bazzi
|
Zaslal: 08.04.08 11:26 Předmět: |
|
|
Hmm tak těsněním pod hlavou to nebylo,jak jsem předpokládal... ale můj mechanik říkal,že by mě to brzy stejně neminulo,protože bylo mezi 2 a 3tím válcem mokrý.Teď už zbývají čidla. Ví někdo k čemu jsou ty 2 co jsou v sacím potrubí?Jedno je zezadu jak je servomotorek škrtící klapky a druhý napravo shora?Jaké by to mělo ukazovat hodnoty?A čidlo teploty chl kapaliny pro ŘJ je kde?Já jsem našel jen pro budíky.Nebo je snad společný? _________________ VW Prassat Variant B4 TDI-pracant
16V ph2,3dv Mazlík
3x 16V na ND |
|
Návrat nahoru |
|
 |
django
Založen: 29.2.2008 Příspěvky: 66 Bydliště - POVINNÉ *: Nový Bor
|
Zaslal: 08.04.08 22:00 Předmět: |
|
|
LANiN napsal: | Lord Bazzi napsal: | Já mám jednodod. ale když jsi to tak načal tak mě napadlo,jestli spíš ten vstřikovací ventil špatně nezavírá tzn by tam pak šlo toho benzínu moc...odpoledne zajdu probrat svůj sklad s ND(kovošrot,kde dělají ekolikvidace,a zrovna ta mají jednoho Renaulta).Myslím,že vstřikování jsem tam někde viděl... |
no vidiš zkus a uvidíš..
páč měnit těsnění pod hlavou to je roboty a roboty kura už nikdy víc .....................  |
ani ne já to těsnění měnil a uplně v pohode. a to sem čistil komplet celej motor a pravce na 2 dny. a jak krasne šlape na 400 otackach... i kdyz nevim proc je tma puvodni majitel nastavil kdyz ma mit 600-700 |
|
Návrat nahoru |
|
 |
|