Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
Autor |
Zpráva |
jastrab135
Založen: 15.12.2010 Příspěvky: 41 Bydliště - POVINNÉ *: Trenčín SR
|
Zaslal: 27.10.11 09:53 Předmět: tece prevodovy olej |
|
|
Pri dlhsej jazde po dialnici ked idem cca 110-120 km/h mi cca po 3/4 hodine zacne vyhadzovat 5-ku, ked auto vychladlo 5-ka fungovala normalne. Pri rychlosti 80-90km/h 5-ku nevyhodi.
Kontroloval som hladinu oleja, a prevodovka skoro sucha. Tak som vcera vecer nalial olej po kontrolny srob. Zistil som ked som bol pod autom ze lava strana podvozka je od prevodoveho oleja a lavu manzetu klbu poloosi pri prevodovke mam vo vrchnej casti roztrhnutu a olej ide odtial.
Otazka č1: mohlo tu 5-ku vyhadziovat kvoli nedostatku oleja?
otazka č2: Staci vymenit manzetu alebo je v nutri v klbe niake tesnenie alebo gufero ktore bude nutne vymenit aby prevodovka prestala tiect?
Auto: R 19 ph1 1.9d hladky _________________ www.badcars.sk
www.drivingacademy.sk |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Mirek

Založen: 9.10.2007 Příspěvky: 16116 Bydliště - POVINNÉ *: Ostrava
|
|
Návrat nahoru |
|
 |
jastrab135
|
|
Návrat nahoru |
|
 |
jastrab135
|
Zaslal: 31.10.11 09:53 Předmět: |
|
|
akurat som pozrel do pdf knizky jak na to a......mam nasledovnu otazku:
Pokial je roztrhnuta manzeta mala by unikat "len" vazelina z klbu (z tej klbovej hvezdice), prevodovy olej by odtial tiect nemal.
Alebo sa mylim?
Mne unika prevodovy olej, manzeta je cela zasvinena od oleja, vyslovene to kvape z nej, ale mozno to na tu manzetu odniekial zteka, odkial by to potom mohlo tiect? _________________ www.badcars.sk
www.drivingacademy.sk |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Marv Vítěz Drhlen 2007

Založen: 9.10.2007 Příspěvky: 7357 Bydliště - POVINNÉ *: Rousínov u Vyškova
|
Zaslal: 31.10.11 09:57 Předmět: |
|
|
jastrab135 napsal: | akurat som pozrel do pdf knizky jak na to a......mam nasledovnu otazku:
Pokial je roztrhnuta manzeta mala by unikat "len" vazelina z klbu (z tej klbovej hvezdice), prevodovy olej by odtial tiect nemal.
Alebo sa mylim?
Mne unika prevodovy olej, manzeta je cela zasvinena od oleja, vyslovene to kvape z nej, ale mozno to na tu manzetu odniekial zteka, odkial by to potom mohlo tiect? |
levá (řidičova) poloosa je mokrá, to znamená, že když je natržená manžeta, tak teče i olej z převodovky. o vazelíně jsi možná četl na vnějším kloubu poloosy. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
jastrab135
|
|
Návrat nahoru |
|
 |
jastrab135
|
Zaslal: 21.11.11 15:34 Předmět: |
|
|
ajejej, hosi mam dalsiu komplikaciu.
Zistil som ze su dva typy poloosi, resp klbov. Ja mam prave ten s gulickovym loziskom, ktore je potrebne pri vymene manzety vylisovat a nalisovat nove s novou manzetou. Nova manzeta je doma aj s novym loziskom ale problem vidim v tom lisovani.
Napadla ma takato vec:
Vybrat poloos rozobrat vonkajsi klb (pri kolese) ktory udajne podla knizky "ako na to" drzi na niakom poistnom kruzku. Tym padom by mi z jednej strany ostala hola tycka poloosy na ktoru by sa dala navliect nova manzeta na povodne lozisko (to by sa teda nelisovalo von ale ostalo by tam to stare).
Potom opat vsetko zmontovat a hotovo
SLO BY TO ?
Mate niekto skusenosti s rozoberanim toho vonkajsieho klbu? (tiez by mali byt dva typy)
Za kazdu radu som vdacny.
Ak sa do toho pustim, a pojde to, vsetko nafotim a hodim sem aj niaky postup. _________________ www.badcars.sk
www.drivingacademy.sk |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Alios

Založen: 29.3.2011 Příspěvky: 1711 Bydliště - POVINNÉ *: Blansko
|
Zaslal: 21.11.11 18:53 Předmět: |
|
|
Zdar, kuličkový kloub by měl jít normálně rozebrat na unašeč vnější(hnaný), klec s kuličkami a unašeč vnitřní(hnací).
Nic by nalisováno být nemělo.  _________________ R19 Ph2 1.7 54Kw 1993 |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Grunt

Založen: 9.10.2007 Příspěvky: 1199 Bydliště - POVINNÉ *: Jihlava - Polná
|
Zaslal: 21.11.11 19:10 Předmět: |
|
|
minulej tejden sem to delal u 16V kloub tam byl jak poslal alois zajistenej krouzkem s pacickama co se musi roztahnout od sebe a pak ho sklepat dolu... u zadnyho jinyho auta to neslo tak blbe sundat je to jebacka... _________________ Renault 19 16v PH1 (pripraven na GO)
SEAT Toledo 1.9 Tdi 66kw 1,5Kc/km
http://grunt.rajce.idnes.cz/
http://www.wreckedexotics.com/newphotos/bad |
|
Návrat nahoru |
|
 |
pítrs
Založen: 15.9.2010 Příspěvky: 272 Bydliště - POVINNÉ *: Božičany KV
|
Zaslal: 21.11.11 19:28 Předmět: |
|
|
Ono vůbec ty poloosy je je.ačka.Já povolil u pravý všechno,ale ten po.ranej čep,ten držel.Ono v leže pod autem na špalkách,kladivem tak větší ránu nedáš.Ještě teď mě bolej svaly,jak po dni v posilovně .Nejhorší je,že mi to hučí stejně,kdyby alespoň v klacku ,ale ono je to od přední napravy . |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Alios

|
Zaslal: 21.11.11 19:31 Předmět: |
|
|
Grunt napsal: | minulej tejden sem to delal u 16V kloub tam byl jak poslal alois zajistenej krouzkem s pacickama co se musi roztahnout od sebe a pak ho sklepat dolu... u zadnyho jinyho auta to neslo tak blbe sundat je to jebacka... |
Sorry, zapomněl jsem napsat, že je to jištěný, ale lisovaný ne.  _________________ R19 Ph2 1.7 54Kw 1993 |
|
Návrat nahoru |
|
 |
pítrs
Založen: 15.9.2010 Příspěvky: 272 Bydliště - POVINNÉ *: Božičany KV
|
Zaslal: 21.11.11 19:46 Předmět: |
|
|
Já měnil na pravym vnitřním kloubu tu manžetu,jak má ten kovovej kroužek a zajistit tam tu novou,taky pakec.Píšou vhodným průraznikem .Dnes smrad a vazelína na výfuku.Tak dnes repeté,je to na tři ruce ,jednou pořádně tlačit manžetu na kloub,v druhý držet průrazník a třetí tuká kladívkem . |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Alios

|
Zaslal: 21.11.11 21:53 Předmět: |
|
|
Jinak i s těmito klouby Tripode je sranda, tu část. Někdy tam chybí i několik jehliček, ale jelo to.
 _________________ R19 Ph2 1.7 54Kw 1993 |
|
Návrat nahoru |
|
 |
jastrab135
|
Zaslal: 22.11.11 09:01 Předmět: |
|
|
Lavu vnutornu manzetu na strane prevodovky mam z jednej strany upevnenu plechom troma stobami o prevodovku a z druhej strany obima poloos. A prave na tejto strane kde z manzety vychadza poloos je lozisko aj s guferom ktore je NALISOVANE na poloosy a je na nom navlecena manzeta a stiahnuta takymm plechovym prstencom (pasikom)
Cize pri pohybe auta sa poloos toci ale manzeta stoji (netoci sa)
A prave o toto lozisko mi ide aby som ho nemusel (nemam ako) lisovat von a nalisovavat nove.
Neviem ci som to zrozumitelne opisal, skusim najst niake obrazky a hodim to sem _________________ www.badcars.sk
www.drivingacademy.sk |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Osly

Založen: 5.4.2011 Příspěvky: 5655 Bydliště - POVINNÉ *: Loučná nad Desnou okr. Šumperk
|
Zaslal: 22.11.11 09:06 Předmět: |
|
|
nechceš to raděj vyfotit? ti tu pak všichni řeknou víc  _________________ Clio III ph2 Grandtour 94kw 09
R19 PH2 81kw 94 - Baccara - In progress
R19 PH2 81kw 95 - Baccara - sold
R19 PH1 54kw 92 - sold
Šáde 120 (sešrotovaná)
www.osly.rajce.idnes.cz |
|
Návrat nahoru |
|
 |
|