Obsah fóra Renault 19 Club Renault 19 Club
Fórum Renault 19 clubu ČR

FAQFAQ   HledatHledat   Seznam uživatelůSeznam uživatelů   Uživatelské skupinyUživatelské skupiny   RegistraceRegistrace 
 ProfilProfil   Soukromé zprávySoukromé zprávy   PřihlášeníPřihlášení 

Startování a dřoucí kolo
Jdi na stránku 1, 2  Další

Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra Renault 19 Club -> Motor
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Peki
Anonymní

PříspěvekZaslal: 24.02.08 16:42    Předmět: Startování a dřoucí kolo Citovat

Tak jsme koupili R19 1.9D, jela ok a hned druhý den násldovalo toto:

Startování:
sedl jsem dopoledne za to (slunečný den, snad 20 stupňů) a startuju. Nic. Motor heká, baterka evidentně ok, protáčí , ale ne a ne chytnout. Pak jsem popumpoval ruční pumpičkou naftu a pak to asi napotřetí chytlo s tim, že se mi zdálo, že to docela dost kucká a třese se jak sfiňe.
Na žhavení jsem čekal, i počkal až cvakne žhavící relé. Minulý majitel řikal, že kontroloval žhavící svíčky, byly ok a relé je nové.

Kolo:
Když dam plný rejd do leva, tal přední levé kolo docela dře až to mlátí. Pouze při jízdě dopředu, doleva, na plnou točbu. Všiml jsem si, že jedna ta tyč hned za kolem je trochu obroušná, tj, je na kovu, zatímco zbytek je všelijak oblácen apod.

Jeli jsme s tim první den kolem 160km a vše naprosto ok. Neplaval, nic nemlátilo, startoval v poho.

Na první den po koupi....docela šrumec, ale snad to nic kritického nebude.

Díky za rady.
kody

Bydliště - POVINNÉ *: Olomouc

PříspěvekZaslal: 24.02.08 18:00    Předmět: Citovat

Me to taky desne drelo pri zataceni a mel jsem urvany silenbloky na motoru i na prevodovce.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
Peki
Anonymní

PříspěvekZaslal: 24.02.08 18:06    Předmět: Citovat

Aha, dík.
Jen dotaz. Co to je silenblok a jak náročná je oprava?
Peki
Anonymní

PříspěvekZaslal: 24.02.08 18:11    Předmět: Citovat

Ještě jedna věc, neměl by někdo nějaký plánek auta? Abych vůbec zjistil, co kde je.
Ď
Vítek

Bydliště - POVINNÉ *: Brno

PříspěvekZaslal: 24.02.08 18:15    Předmět: Citovat

zkus si stahnout "jak na to" je nekde tady na foru odkaz
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
kody

Bydliště - POVINNÉ *: Olomouc

PříspěvekZaslal: 24.02.08 19:39    Předmět: Citovat

Peki planek bohuzel nemam me to delali v servise musis to auto mit zvednuty jinak se tam nedostanes ale jsou to stokorunove polozky nic hrozneho.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
fun_titman

Bydliště - POVINNÉ *: pardubice

PříspěvekZaslal: 24.02.08 19:48    Předmět: Re: Startování a dřoucí kolo Citovat

Peki napsal:
Tak jsme koupili R19 1.9D, jela ok a hned druhý den násldovalo toto:

Startování:
sedl jsem dopoledne za to (slunečný den, snad 20 stupňů) a startuju. Nic. Motor heká, baterka evidentně ok, protáčí , ale ne a ne chytnout. Pak jsem popumpoval ruční pumpičkou naftu a pak to asi napotřetí chytlo s tim, že se mi zdálo, že to docela dost kucká a třese se jak sfiňe.
Na žhavení jsem čekal, i počkal až cvakne žhavící relé. Minulý majitel řikal, že kontroloval žhavící svíčky, byly ok a relé je nové.

Díky za rady.

nebude to tim že je to diesel??? Studenej a relativne starsiho data vyroby??? ale zkontroloval bych ty silentbloky... jeden je pod prevodovkou, u toho plech krytu, 2. zepredu vlevo u bloku a 3 vzadu, sou to takovy gumovy veci na kterych visi motor a umožnuji jeho pruzne ulozeni, jinak nejlip to zjistis kdyz si k tomu stoupnes nechas zatazenou ruckku a at se nekdo pokusi pomalu rozjet, jo ale otevrenou kapotu a koukat jak se hybe motor, pokud se pohle relativne malo je to ok, ale pokud vic, vymena nutna

16V na Prodej 775760912
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Skype Name
rumcajs

Bydliště - POVINNÉ *: Jihlava

PříspěvekZaslal: 25.02.08 08:13    Předmět: Citovat

kody napsal:
Peki planek bohuzel nemam me to delali v servise musis to auto mit zvednuty jinak se tam nedostanes ale jsou to stokorunove polozky nic hrozneho.

... ale ne v "autorizovaném" servisu Wink
Peki
Anonymní

PříspěvekZaslal: 25.02.08 08:16    Předmět: Citovat

No, pokud by někdo byl ochoten se mi na to podívat, budu vděčný. Rád se hned něco přiučim. Idea
Vděčný = práci samozřejmě zaplatim :-)
Doctor.ventil

Bydliště - POVINNÉ *: Benešov nad Ploučnicí

PříspěvekZaslal: 25.02.08 11:50    Předmět: Citovat

Jinak co se týká toho startu, vyměnit všechny filtry, to je základ, mě to před výměnou naftového filtru občas nechytlo, protože si to přisávalo vzduch a padala nafta. A vzduchový filtr taky, to má zase vliv na to jak to jede, může ti to ubírat na výkonu. S oběma by ses měl vejít do 500 ,- Wink
sparky9101

Bydliště - POVINNÉ *: Most

PříspěvekZaslal: 25.02.08 22:02    Předmět: Citovat

Doctor.ventil napsal:
Jinak co se týká toho startu, vyměnit všechny filtry, to je základ, mě to před výměnou naftového filtru občas nechytlo, protože si to přisávalo vzduch a padala nafta. A vzduchový filtr taky, to má zase vliv na to jak to jede, může ti to ubírat na výkonu. S oběma by ses měl vejít do 500 ,- Wink

včera mi je kámoš kupoval.. v autoprimě mě vyšly zhruba na 400Kč..
Peki
Anonymní

PříspěvekZaslal: 28.02.08 20:03    Předmět: Citovat

Filtry bych asi zvládl koupit a vyměnit, ale teď bych ptřeboval spíš dořešit to drhnoucí a mlátící kolo. Ma docela strach s tim vyjet, aby mi to neupadlo.
Peki
Anonymní

PříspěvekZaslal: 03.03.08 09:15    Předmět: Citovat

Všiml jsem si, že při řazení a rozjíždění mi docela dost cestuje šaltrpáka. Nemůže to být právě těma špatnýma silentblokama?

Jinak, dneska ráno jsem zas strávil 10min startovánim mačkánim pumpičky na naftu. Kolem půlky měsíce tim pojedu k známému do servisu, tak snad to dá do kopy.
Václav Sedlář

Bydliště - POVINNÉ *: Liberec

PříspěvekZaslal: 03.03.08 11:33    Předmět: Citovat

Peki napsal:
Všiml jsem si, že při řazení a rozjíždění mi docela dost cestuje šaltrpáka. Nemůže to být právě těma špatnýma silentblokama?

Je to tím.
Midloch
Anonymní

PříspěvekZaslal: 12.03.08 15:49    Předmět: Citovat

no ja bych od rendla diesela nekoupil, tedy ne bez turba...ma to malo koni na tu vahu, mel sem dvojku golfa 1.6 td a to byl rachot....bez kecu mi felda dieselova nestacila a 1.6 beno me nepredjela... Cool
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra Renault 19 Club -> Motor Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Jdi na stránku 1, 2  Další
Strana 1 z 2

Přejdi na: