Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
Autor |
Zpráva |
Peki Anonymní
|
Zaslal: 24.02.08 16:42 Předmět: Startování a dřoucí kolo |
|
|
Tak jsme koupili R19 1.9D, jela ok a hned druhý den násldovalo toto:
Startování:
sedl jsem dopoledne za to (slunečný den, snad 20 stupňů) a startuju. Nic. Motor heká, baterka evidentně ok, protáčí , ale ne a ne chytnout. Pak jsem popumpoval ruční pumpičkou naftu a pak to asi napotřetí chytlo s tim, že se mi zdálo, že to docela dost kucká a třese se jak sfiňe.
Na žhavení jsem čekal, i počkal až cvakne žhavící relé. Minulý majitel řikal, že kontroloval žhavící svíčky, byly ok a relé je nové.
Kolo:
Když dam plný rejd do leva, tal přední levé kolo docela dře až to mlátí. Pouze při jízdě dopředu, doleva, na plnou točbu. Všiml jsem si, že jedna ta tyč hned za kolem je trochu obroušná, tj, je na kovu, zatímco zbytek je všelijak oblácen apod.
Jeli jsme s tim první den kolem 160km a vše naprosto ok. Neplaval, nic nemlátilo, startoval v poho.
Na první den po koupi....docela šrumec, ale snad to nic kritického nebude.
Díky za rady. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
kody

Založen: 18.11.2007 Příspěvky: 577 Bydliště - POVINNÉ *: Olomouc
|
Zaslal: 24.02.08 18:00 Předmět: |
|
|
Me to taky desne drelo pri zataceni a mel jsem urvany silenbloky na motoru i na prevodovce. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Peki Anonymní
|
Zaslal: 24.02.08 18:06 Předmět: |
|
|
Aha, dík.
Jen dotaz. Co to je silenblok a jak náročná je oprava? |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Peki Anonymní
|
Zaslal: 24.02.08 18:11 Předmět: |
|
|
Ještě jedna věc, neměl by někdo nějaký plánek auta? Abych vůbec zjistil, co kde je.
Ď |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Vítek
Založen: 9.10.2007 Příspěvky: 1483 Bydliště - POVINNÉ *: Brno
|
Zaslal: 24.02.08 18:15 Předmět: |
|
|
zkus si stahnout "jak na to" je nekde tady na foru odkaz |
|
Návrat nahoru |
|
 |
kody

Založen: 18.11.2007 Příspěvky: 577 Bydliště - POVINNÉ *: Olomouc
|
Zaslal: 24.02.08 19:39 Předmět: |
|
|
Peki planek bohuzel nemam me to delali v servise musis to auto mit zvednuty jinak se tam nedostanes ale jsou to stokorunove polozky nic hrozneho. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
fun_titman
Založen: 19.10.2007 Příspěvky: 130 Bydliště - POVINNÉ *: pardubice
|
Zaslal: 24.02.08 19:48 Předmět: Re: Startování a dřoucí kolo |
|
|
Peki napsal: | Tak jsme koupili R19 1.9D, jela ok a hned druhý den násldovalo toto:
Startování:
sedl jsem dopoledne za to (slunečný den, snad 20 stupňů) a startuju. Nic. Motor heká, baterka evidentně ok, protáčí , ale ne a ne chytnout. Pak jsem popumpoval ruční pumpičkou naftu a pak to asi napotřetí chytlo s tim, že se mi zdálo, že to docela dost kucká a třese se jak sfiňe.
Na žhavení jsem čekal, i počkal až cvakne žhavící relé. Minulý majitel řikal, že kontroloval žhavící svíčky, byly ok a relé je nové.
Díky za rady. |
nebude to tim že je to diesel??? Studenej a relativne starsiho data vyroby??? ale zkontroloval bych ty silentbloky... jeden je pod prevodovkou, u toho plech krytu, 2. zepredu vlevo u bloku a 3 vzadu, sou to takovy gumovy veci na kterych visi motor a umožnuji jeho pruzne ulozeni, jinak nejlip to zjistis kdyz si k tomu stoupnes nechas zatazenou ruckku a at se nekdo pokusi pomalu rozjet, jo ale otevrenou kapotu a koukat jak se hybe motor, pokud se pohle relativne malo je to ok, ale pokud vic, vymena nutna _________________ jednostočtyřicetdva a napolo chcíplý kůň... :-D
16V na Prodej 775760912 |
|
Návrat nahoru |
|
 |
rumcajs
Založen: 10.10.2007 Příspěvky: 760 Bydliště - POVINNÉ *: Jihlava
|
Zaslal: 25.02.08 08:13 Předmět: |
|
|
kody napsal: | Peki planek bohuzel nemam me to delali v servise musis to auto mit zvednuty jinak se tam nedostanes ale jsou to stokorunove polozky nic hrozneho. |
... ale ne v "autorizovaném" servisu  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Peki Anonymní
|
Zaslal: 25.02.08 08:16 Předmět: |
|
|
No, pokud by někdo byl ochoten se mi na to podívat, budu vděčný. Rád se hned něco přiučim.
Vděčný = práci samozřejmě zaplatim :-) |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Doctor.ventil

Založen: 9.10.2007 Příspěvky: 467 Bydliště - POVINNÉ *: Benešov nad Ploučnicí
|
Zaslal: 25.02.08 11:50 Předmět: |
|
|
Jinak co se týká toho startu, vyměnit všechny filtry, to je základ, mě to před výměnou naftového filtru občas nechytlo, protože si to přisávalo vzduch a padala nafta. A vzduchový filtr taky, to má zase vliv na to jak to jede, může ti to ubírat na výkonu. S oběma by ses měl vejít do 500 ,-  _________________ Ex Renault 19, 1,9 dT 66kw, Ex Renault Laguna 2,2 dT RXT 83kw...
Nyní VW Golf III 1,9 TDi GT 81 kw  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
sparky9101

Založen: 9.10.2007 Příspěvky: 296 Bydliště - POVINNÉ *: Most
|
Zaslal: 25.02.08 22:02 Předmět: |
|
|
Doctor.ventil napsal: | Jinak co se týká toho startu, vyměnit všechny filtry, to je základ, mě to před výměnou naftového filtru občas nechytlo, protože si to přisávalo vzduch a padala nafta. A vzduchový filtr taky, to má zase vliv na to jak to jede, může ti to ubírat na výkonu. S oběma by ses měl vejít do 500 ,-  |
včera mi je kámoš kupoval.. v autoprimě mě vyšly zhruba na 400Kč.. _________________ Renault 19 1.9dT - http://sparky9101.rajce.idnes.cz
Volkswagen Bora 1.9 TDi
 |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Peki Anonymní
|
Zaslal: 28.02.08 20:03 Předmět: |
|
|
Filtry bych asi zvládl koupit a vyměnit, ale teď bych ptřeboval spíš dořešit to drhnoucí a mlátící kolo. Ma docela strach s tim vyjet, aby mi to neupadlo. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Peki Anonymní
|
Zaslal: 03.03.08 09:15 Předmět: |
|
|
Všiml jsem si, že při řazení a rozjíždění mi docela dost cestuje šaltrpáka. Nemůže to být právě těma špatnýma silentblokama?
Jinak, dneska ráno jsem zas strávil 10min startovánim mačkánim pumpičky na naftu. Kolem půlky měsíce tim pojedu k známému do servisu, tak snad to dá do kopy. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Václav Sedlář

Založen: 9.10.2007 Příspěvky: 2689 Bydliště - POVINNÉ *: Liberec
|
Zaslal: 03.03.08 11:33 Předmět: |
|
|
Peki napsal: | Všiml jsem si, že při řazení a rozjíždění mi docela dost cestuje šaltrpáka. Nemůže to být právě těma špatnýma silentblokama?
|
Je to tím. _________________ Renault R19 Chamade,r.v.1994,1794ccm/65kw.
Renault Laguna Grandtour, r.v. 1998,1598ccm/79kw.
Renault Laguna 3 Grandtour, 2.0 dci 110kw, r.v. 2010 |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Midloch Anonymní
|
Zaslal: 12.03.08 15:49 Předmět: |
|
|
no ja bych od rendla diesela nekoupil, tedy ne bez turba...ma to malo koni na tu vahu, mel sem dvojku golfa 1.6 td a to byl rachot....bez kecu mi felda dieselova nestacila a 1.6 beno me nepredjela...  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
|