Obsah fóra Renault 19 Club Renault 19 Club
Fórum Renault 19 clubu ČR

FAQFAQ   HledatHledat   Seznam uživatelůSeznam uživatelů   Uživatelské skupinyUživatelské skupiny   RegistraceRegistrace 
 ProfilProfil   Soukromé zprávySoukromé zprávy   PřihlášeníPřihlášení 

Chlazení
Jdi na stránku Předchozí  1, 2

Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra Renault 19 Club -> Motor
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
LANiN
Anonymní

PříspěvekZaslal: 05.07.10 19:06    Předmět: Citovat

řekl bych že zavzdušněný okruh.. když je motor ohřátý a vypnutý, zkus POMALU pootevřít víčko expanzky, pokud zasyčí, zkusil bych odvzdušnit chladič = když stojíš čelem k motoru tak po tvé pravici nahoře na chladiči je černý plastový šroub, ten odšroubuj nastartuj a čekej než sepne sahara/ventilátor nebo dokud z něj nezačne téct voda, pak jej zašroubuj bacha voda bude vroucí Laughing .. tohle bych udělal několikrát + hlídej hladinu kapaliny v nádobce Wink

pokud ti ale při odšroubování víčka nezasyčí, viděl bych to na špatný těsnění v něm a tím ti utíká tlak = vodní okruh se neodvzdušňí jak by měl

to kapání, je možnost to co píše "Víťa" ale to bych viděl jen v souvislosti se špatně odvzdušněným okruhem nebo styřelé hadice (fyzika = ohřátý vzduch se rozpíná)
BusDriver

Bydliště - POVINNÉ *: Praha

PříspěvekZaslal: 05.07.10 21:34    Předmět: Citovat

LANiN napsal:
řekl bych že zavzdušněný okruh.. když je motor ohřátý a vypnutý, zkus POMALU pootevřít víčko expanzky, pokud zasyčí, zkusil bych odvzdušnit chladič = když stojíš čelem k motoru tak po tvé pravici nahoře na chladiči je černý plastový šroub, ten odšroubuj nastartuj a čekej než sepne sahara/ventilátor nebo dokud z něj nezačne téct voda, pak jej zašroubuj bacha voda bude vroucí Laughing .. tohle bych udělal několikrát + hlídej hladinu kapaliny v nádobce Wink

pokud ti ale při odšroubování víčka nezasyčí, viděl bych to na špatný těsnění v něm a tím ti utíká tlak = vodní okruh se neodvzdušňí jak by měl

to kapání, je možnost to co píše "Víťa" ale to bych viděl jen v souvislosti se špatně odvzdušněným okruhem nebo styřelé hadice (fyzika = ohřátý vzduch se rozpíná)

Jenom dodám, že některé chladiče mají odvzdušňovací šroub na levém rohu. To se ale snad nedá přehlédnout Very Happy
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
LANiN
Anonymní

PříspěvekZaslal: 05.07.10 21:44    Předmět: Citovat

BusDriver napsal:
Jenom dodám, že některé chladiče mají odvzdušňovací šroub na levém rohu. To se ale snad nedá přehlédnout Very Happy

z kterého pohledu ?? pokud myslíš z kabiny/řidičového tak jsem to napsal zprávně Laughing
R19

Bydliště - POVINNÉ *: Bratislava

PříspěvekZaslal: 06.07.10 09:23    Předmět: Citovat

OK ja to teda pojdem omrknut... len este taka jedna otazka... ked to budem odvzdusnovat, tak ma byt auto v rovine??? Lebo parkovisko mam trocha z kopca...
m1tv
Moderátor

Bydliště - POVINNÉ *: PrAhA

PříspěvekZaslal: 06.07.10 09:29    Předmět: Citovat

pokud je z kopce tak postav auto tak aby si měl chladič nejvejš
BusDriver

PříspěvekZaslal: 06.07.10 10:24    Předmět: Citovat

LANiN napsal:
BusDriver napsal:

z kterého pohledu ?? pokud myslíš z kabiny/řidičového tak jsem to napsal zprávně Laughing

Ne, při pohledu na motor od světel... Třeba na moji 54Kw to tak je, ale 65Kw ho má vpravo.
Lord Bazzi

Bydliště - POVINNÉ *: Uhřice okr. Vyškov

PříspěvekZaslal: 06.07.10 12:00    Předmět: Citovat

Náhodou třeba já na červeným 16V žádnej odvzdušňovák nemám asi se to nějak odvzdušňuje samo,ale nechápu jak když horní hadice je tak ve 2/3 výšky chladiče Twisted Evil

Renaulty mám už jen pro zábavu:
16V ph2,3dv Mazlík
Nafoukané Kabrio kabrioletovič ph2kovič 8V ??kW

3x 16V na ND
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
R19

Bydliště - POVINNÉ *: Bratislava

PříspěvekZaslal: 06.07.10 13:03    Předmět: Citovat

No ja ten odvzdusnovak mam z pohladu od svetiel v lavo... ale mam silny pocit...ze s tym chladenim nebude nieco v poriadku... pre istotu si to dam kuknut v nejakom servise... bol som sa na to totiz kuknut... ale nie je to nic moc... Za prve mi chyba tesnenie pod vyckom nadrzky na chladiacu kvapalinu... a za druhe, v nadrzke je nejaky zeleny sajrajt... pricom mam pocit, ze mi na vrchu nadrzky plavalo nieco zelene... ako ked mate staru vodu v zahradnom bazene... Je to priam nenormalne, co ty ludia do tych aut leju... Dufam, ze mi to ale nieco neodpieklo v motore... lebo ma trafi slak... Crying or Very sad Crying or Very sad Crying or Very sad ... Dufam, ze sa mi co najskor podari vychytat vsetky muchy...aby som mal konecne auto aspon v 80% stave ked uz ho do 100% stavu nedostanem... Crying or Very sad Crying or Very sad Crying or Very sad
BusDriver

PříspěvekZaslal: 07.07.10 21:05    Předmět: Citovat

R19 napsal:
No ja ten odvzdusnovak mam z pohladu od svetiel v lavo... ale mam silny pocit...ze s tym chladenim nebude nieco v poriadku... pre istotu si to dam kuknut v nejakom servise... bol som sa na to totiz kuknut... ale nie je to nic moc... Za prve mi chyba tesnenie pod vyckom nadrzky na chladiacu kvapalinu... a za druhe, v nadrzke je nejaky zeleny sajrajt... pricom mam pocit, ze mi na vrchu nadrzky plavalo nieco zelene... ako ked mate staru vodu v zahradnom bazene... Je to priam nenormalne, co ty ludia do tych aut leju... Dufam, ze mi to ale nieco neodpieklo v motore... lebo ma trafi slak... Crying or Very sad Crying or Very sad Crying or Very sad ... Dufam, ze sa mi co najskor podari vychytat vsetky muchy...aby som mal konecne auto aspon v 80% stave ked uz ho do 100% stavu nedostanem... Crying or Very sad Crying or Very sad Crying or Very sad

To že ta voda je zelená, ještě neznamená že je to špatně... Já jsem jednou kupoval original v renaultu a taky byla zelená už z fabriky. Shocked
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra Renault 19 Club -> Motor Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Jdi na stránku Předchozí  1, 2
Strana 2 z 2

Přejdi na: