Obsah fóra Renault 19 Club Renault 19 Club
Fórum Renault 19 clubu ČR

FAQFAQ   HledatHledat   Seznam uživatelůSeznam uživatelů   Uživatelské skupinyUživatelské skupiny   RegistraceRegistrace 
 ProfilProfil   Soukromé zprávySoukromé zprávy   PřihlášeníPřihlášení 

zase startování a asi hydroštely ????
Jdi na stránku 1, 2  Další

Přidat nové téma   Toto téma je zamknuto, nemůžete zde přidávat odpovědi ani upravovat své příspěvky!    Obsah fóra Renault 19 Club -> Motor
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
LANiN
Anonymní

PříspěvekZaslal: 16.02.08 21:07    Předmět: zase startování a asi hydroštely ???? Citovat

no zdravím pánové.. tak sem zvědavej jak poradíte Crying or Very sad
1)STARTOVÁNÍ
dneska jsem s radostí šel obout rendika na nove papučky.. jenže když jsem startoval chytalo to jako nikdy.. popíšu: otočím klíčkem do polohy startování motor se sotva jednou otočí zasekne stojí bez reakce chlililinku kontrolky absolutně zhasnou a pak zničeho nic se to roztočí a po asi 4tem protočení chytne.. no já myslel že to je tím že je zmrzlej tak jsem to nechal pořádně prohřát na volnoběh a přezul všechny 4kola.. pak jsem motor vypnul na cca 5minut?? a chci startovat a zase uplně to samé !!!!!!!!!!!! sotva jednou protočí zastaví se kontrolky zhasnou chvilililinku stojí (míň než na 1vteřinu) a zase se roztočí a na 4te protočení chytne... tohle jsem zkoušel opakovat i po projetí po garáži vapnu chci startovat a furt to samé!! ... podotýkám že motor je po GO tak jako startér i alternátor !!! kontroloval jsem ukostření => je v pořádku zkoušel jsem dotahovat žádná změna Crying or Very sad kontroloval jsem i plusovej na starter a v pořádku nic není povolene Crying or Very sad Crying or Very sad Shocked
UP: když jsem startoval asi před týdnem tak chytal na první/druhy škyt Confused
2)???HYDROŠTELY???
když teda motor nastartuje je hlučný jako diesel ale fakt opravdu jak diesel.. po chvíli se to utlumí a utlumí až je slyšet jen cvrlikani ventilu vaček pohoda... když motor vypnu na těch zmíněných cc5minut a záhadně chytne zase kraválu jako bych měl diesela a ne benziňáka a tentokrát u u teplého motoru a zase po nějake chvíli cca2minuty?? je motor zase tichej Crying or Very sad Crying or Very sad
co stím?? Crying or Very sad Crying or Very sad
Mirek

Bydliště - POVINNÉ *: Ostrava

PříspěvekZaslal: 16.02.08 21:19    Předmět: Citovat

čoveče řek bych že to bude K.O. baterka. Jstli si dlouho pořádně nejel a teď ještě přituhlo...
Takhle mi to startovalo jakoby z posledního..
Taky AKU kaput...
Zkus dobít přes noc...
Levné nové náhradní díly http://www.renault19.cz/forum/viewtopic.php?p=246432#246432
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky MSN Messenger Skype Name
LANiN
Anonymní

PříspěvekZaslal: 16.02.08 21:28    Předmět: Citovat

mirek napsal:
čoveče řek bych že to bude K.O. baterka. Jstli si dlouho pořádně nejel a teď ještě přituhlo...
Takhle mi to startovalo jakoby z posledního..
Taky AKU kaput...
Zkus dobít přes noc...

no baterkou to asi nebude.. (možná jo) ale pochybuju páč v záři je nová a je to 55AH a do garáže se mi mráz nedostane.. tam je tak kolem 5ti stupnu
LANiN
Anonymní

PříspěvekZaslal: 16.02.08 21:54    Předmět: Citovat

lidiii notaaak neříkejte že nevíte nebo vás nic nenapadá Shocked Shocked
Rosta

Bydliště - POVINNÉ *: Dolni Domaslavice

PříspěvekZaslal: 17.02.08 09:42    Předmět: Citovat

s tim startovanim moc moznosti neni bud spatne udelany repas starteru nebo spatne ukostreni nebo + nebo baterka vic moznosti tam nebude,skus promerit prechodove odpory nebo ubytky napeti na svorkach po ceste a kostre
goreff

Bydliště - POVINNÉ *: Olšany u Prostějova

PříspěvekZaslal: 17.02.08 10:35    Předmět: Citovat

Rosta napsal:
s tim startovanim moc moznosti neni bud spatne udelany repas starteru nebo spatne ukostreni nebo + nebo baterka vic moznosti tam nebude,skus promerit prechodove odpory nebo ubytky napeti na svorkach po ceste a kostre
mám stejnej názor....při té opravě jsi ty zdvihátka neměnil?
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky
LANiN
Anonymní

PříspěvekZaslal: 17.02.08 22:03    Předmět: Citovat

"Ach můůj bože!!" Crying or Very sad
zejdy

Bydliště - POVINNÉ *: Ústí nad Labem

PříspěvekZaslal: 21.02.08 10:19    Předmět: Re: zase startování a asi hydroštely ???? Citovat

Zdravím, mám ten samý vůz a podobný problém se startováním: jakmile je motor ohřátý, při startování se startér kousne, pohasnou kontrolky, netočí. Když auto vychladne, startuje skvěle. Startér jsem měl 3x u odborníků v servisu - prý je v pořádku. Vše jsem přezkoušel, dotáhl - pořád stejné. Pak jsem startér rozebral sám - no a po opravě"odborníků" - to byla hrůza. Zahnojenej kolektor, uhlíky nevyměněné, pouzdra samozřejmě vyběhaná. A to je s největší pravděpodobností příčina jakmile je pouzdro volnější, rotor se "přilepí" na magnety a zkratuje - proto pohasnou kontrolky a všechny ostatní eventuelně zapnuté spotřebiče. Moje rada: výměna pouzder.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
LANiN
Anonymní

PříspěvekZaslal: 21.02.08 10:31    Předmět: Re: zase startování a asi hydroštely ???? Citovat

zejdy napsal:
Moje rada: výměna pouzder.

já ten starter neměl v servisa 1)bych se nedoplatil 2)nevěřím servísům .. no a me ten starter delal bracha od tchána takže to že to je špatně zrobnene je až poslední možnost Crying or Very sad
LANiN
Anonymní

PříspěvekZaslal: 21.02.08 10:33    Předmět: Citovat

lidii a co myslíte to druhé.. proč ten hluk přestane a při opštovném startováni (už zahřátý motor) to dělá znova? Crying or Very sad já jsem z toho auta už pomalu na infarkt Crying or Very sad člověk se vo něj tak stará a on takhle Crying or Very sad
jarda

Bydliště - POVINNÉ *: Havířov

PříspěvekZaslal: 21.02.08 11:38    Předmět: Citovat

Hluk--- U nových hydroštyků to funguje takhle: začneš točit startérem, točí se olejové čerpadlo, natlakuje olej do hydroštyků, ty se roztáhnou-vymezí vůle ventilů, ECU pustí jiskru a motor chytne.
U starých to bohužel funguje špatně protože jsou vyběhané a i čerpadlo dává menší tlak oleje.
Můj osobní mechanik mi říkal že pomůže v hydroštyku vybrousit (zvětšit) díry kterými se přivádí olej.
LANiN
Anonymní

PříspěvekZaslal: 21.02.08 12:32    Předmět: Citovat

jarda napsal:
Hluk--- U nových hydroštyků to funguje takhle: začneš točit startérem, točí se olejové čerpadlo, natlakuje olej do hydroštyků, ty se roztáhnou-vymezí vůle ventilů, ECU pustí jiskru a motor chytne.
U starých to bohužel funguje špatně protože jsou vyběhané a i čerpadlo dává menší tlak oleje.
Můj osobní mechanik mi říkal že pomůže v hydroštyku vybrousit (zvětšit) díry kterými se přivádí olej.

a dá se nějakým způsobem změřit tlak oleje? co když je menší dá se to napravit?? páč vo téhle částí motoru fakt nic nevím Confused
Rosta

PříspěvekZaslal: 21.02.08 12:39    Předmět: Citovat

misto olejoveho cidla napojis manometr
LANiN
Anonymní

PříspěvekZaslal: 21.02.08 12:41    Předmět: Citovat

Rosta napsal:
misto olejoveho cidla napojis manometr

ten je pod olejovym filtrem vepředu ??
Rosta

PříspěvekZaslal: 21.02.08 12:41    Předmět: Citovat

nevim kde ho ma 16V
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Přidat nové téma   Toto téma je zamknuto, nemůžete zde přidávat odpovědi ani upravovat své příspěvky!    Obsah fóra Renault 19 Club -> Motor Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Jdi na stránku 1, 2  Další
Strana 1 z 2

Přejdi na: