Obsah fóra Renault 19 Club Renault 19 Club
Fórum Renault 19 clubu ČR

FAQFAQ   HledatHledat   Seznam uživatelůSeznam uživatelů   Uživatelské skupinyUživatelské skupiny   RegistraceRegistrace 
 ProfilProfil   Soukromé zprávySoukromé zprávy   PřihlášeníPřihlášení 

Prasklé lanko od spojky
Jdi na stránku 1, 2, 3, 4  Další

Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra Renault 19 Club -> Motor
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
sikec

Bydliště - POVINNÉ *: Ochoz u Tišnova

PříspěvekZaslal: 15.02.08 07:38    Předmět: Prasklé lanko od spojky Citovat

Dnes si to hrnu do práce a cestou mi prasklo lanko od spojky (myslím že někde u pedálu). Ještě jsem kousek na dvojku dojel a pak už nic. Chci se zeptat na pár věcí: 1) lanko se kupuje zvláště nebo jen s bowdenem?, 2)Jak se mění a je to složitý? 3) Jak se pak spojka nastavuje (zvládnu to na prakovišti)? Diky moc
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
kody

Bydliště - POVINNÉ *: Olomouc

PříspěvekZaslal: 15.02.08 08:05    Předmět: Citovat

Cau chlape tak to je nemile nicmene pokud nejsi zrovna treba v chorvatsku tak docela v pohode ja ho mam nove zhruba mesic sice neprdlo ale spojka sla desne tezko mackat a navic jsem toho rendu zrovna koupil tak jsem ho nechal radsi vymenit stalo zhruba 300 kc a mechanik to mel asi za 15 minut prehozeny i se stelovanim u pedalu je nejakej stelovaci sroub mam dojem jinak vypadalo to docela snadno takze pokud umis zamichat polevku tak tohle urcite zmaknes taky jo a to nove lanko mi i strasne pomohlo na tuhost te spojky ted jde krasne a prodava se to jako jeden celek proste bovden a v tom to lanko jen to nasadis at se dari KODY. Wink
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
sikec

PříspěvekZaslal: 15.02.08 08:15    Předmět: Citovat

diky moc Kody...snad to pude Shocked
sikec

PříspěvekZaslal: 15.02.08 08:17    Předmět: Citovat

ps:lanka na PH1 a PH2 jsou zaměnitelný???
kody

PříspěvekZaslal: 15.02.08 08:27    Předmět: Citovat

Radsi se zeptej az ho budes kupovat mozna je rozdil v delce.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
Vítek

Bydliště - POVINNÉ *: Brno

PříspěvekZaslal: 15.02.08 08:34    Předmět: Citovat

takze za prve zadnej stelovaci sroub tam neni! je tam samostav nejlepe kdyz si stahnes knihu jak na to, urcite je tu nekde k mani tam je vysvetleno i s obrazky je to jednoduche jen to stare jde trosku hur vytahnout z prepazky. a kupuje se podle druhu motoru
sikec

PříspěvekZaslal: 15.02.08 08:42    Předmět: Citovat

no já volal na ND...tak chtěl vědět palivo (benzin, diesel) a pak rok...prej na r.v. 95 má skladem ale nevěděl zda je to na ph1....v knížce jak na to je to vysvětleno tak jednoduše, že to asi nebude pravda...
kody

PříspěvekZaslal: 15.02.08 08:42    Předmět: Citovat

No tak sory ja chtel jen poradit tak ted uz to vim take. Rolling Eyes
Vítek

PříspěvekZaslal: 15.02.08 08:48    Předmět: Citovat

v jak na to je to vysjetleno dost dobre jen si upravdu dej pozor na to vytahovani stareho lanka v te prepazce to musis nejak dostat sroubovakem ven me to vubec neslo tak jsem to roztavil zapalovacem. jinak pedal si nastavi polohu sam kdyz to nekolikrat proslapnes, hlavne to musis dat dobre do toho samostavu
sikec

PříspěvekZaslal: 15.02.08 10:38    Předmět: Citovat

No a když jsem u toho...mám to domů tak 4 km a rád bych nějak dojel....mám se rozjet přes startér na jedničku a pak zkusit dat dvojku a trojku anebo to rozjet na dvojku a vůbec raději až domů neřadit???
Mirek

Bydliště - POVINNÉ *: Ostrava

PříspěvekZaslal: 15.02.08 12:04    Předmět: Citovat

sikec napsal:
No a když jsem u toho...mám to domů tak 4 km a rád bych nějak dojel....mám se rozjet přes startér na jedničku a pak zkusit dat dvojku a trojku anebo to rozjet na dvojku a vůbec raději až domů neřadit???

1) lanko vyměníš na parkovišti sám!!.. Já to dělal v noci s baterkou v puse poprvé a povedlo se. Hlavně si na to vem baterku pod pedály je tma.. Podívej se jak je tam to původní lanko a podle toho dej to nové. Jediný zádrhel je u průchodky mezi a pedály a motorem je tam takový ¨špunt¨ zaražený v plechové šasi ten jde těžko ven, chce to sílu.

2)Jinak s tím řazením. rozjet na 1. trošku rozjet pustit nohu z plynu vyřadit a plynule bez plynu napoprvé cvaknout dvojku... To ti na dojezd stačí. Já tak jel 15 kilometrů dá se řadit v pohodě alu musíš to umět!!.. Pokud to neumíš tak by sis to mohl dojebat..
Vždy vyřazuj bez plynu a necpi další kvalt násilím. On si tam sám při mírném tlaku sedne v určitých otáčkách.. Je to o tom to prostě zkusit. Slovem se to blbě vysvětluje...
Levné nové náhradní díly http://www.renault19.cz/forum/viewtopic.php?p=246432#246432
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky MSN Messenger Skype Name
sikec

PříspěvekZaslal: 15.02.08 12:40    Předmět: Citovat

jo je mi to jasný...občas jsem to zkoušel u motorky a žigula...já jen jestli se to dá i tady, nebo je to problém(jako že to udělá cvak a rozsype se převodovka)
Mirek

Bydliště - POVINNÉ *: Ostrava

PříspěvekZaslal: 15.02.08 12:45    Předmět: Citovat

né jde to jako ve škodovce i jako v žigulu, měl jsem tu čest Smile
párkrát ti to škrtne možná ale převodovka se ti nerozsype Laughing
Pokud nejsi lopata bez citu Wink Wink
Levné nové náhradní díly http://www.renault19.cz/forum/viewtopic.php?p=246432#246432
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky MSN Messenger Skype Name
Vítek

PříspěvekZaslal: 15.02.08 13:17    Předmět: Citovat

ja jel bez lanka po brne Laughing nastesti cervenou jsem chytl jen 2 krat Laughing
sikec

PříspěvekZaslal: 15.02.08 13:41    Předmět: Citovat

když pojedu na 2 a budu muset zabrzdit...zabrzdím a auto zdechne? Jako pokud to bude takovej fofr že nestačim vypnout kličkem(to ale zase nebrzdí brzdy...)no uvidíme...
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra Renault 19 Club -> Motor Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Jdi na stránku 1, 2, 3, 4  Další
Strana 1 z 4

Přejdi na: