Obsah fóra Renault 19 Club Renault 19 Club
Fórum Renault 19 clubu ČR

FAQFAQ   HledatHledat   Seznam uživatelůSeznam uživatelů   Uživatelské skupinyUživatelské skupiny   RegistraceRegistrace 
 ProfilProfil   Soukromé zprávySoukromé zprávy   PřihlášeníPřihlášení 

jedu na 3 válce
Jdi na stránku 1, 2  Další

Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra Renault 19 Club -> Motor
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
django

Bydliště - POVINNÉ *: Nový Bor

PříspěvekZaslal: 23.12.09 21:41    Předmět: jedu na 3 válce Citovat

nazdárek lidičky, mám takovej delikátní problem.
dnes jsem jel do prahy si pro novou svářečku, ujel sem cca 60km a auto začalo škubat. tak jsem rikal ze je to bordel v benálu. ale najednou mi klek jeden válec. tak jsem zastavil chcíp to. koukla na kabeli zda sou domačkaný. vše ok. natočim a jedu zas na 4. vjedu na dálnici a zase na 3 - nikde zadny odpocivadlo. a najednou uz jedu jen na 2 válce. flak sem to skoro do škarpy. nechal sem ho vychladnout a zase jel na vsechny. otočil jsem to že jedu dom a zase jedu na 3 válce. dojel sem na první odpočívadlo a čekal jsem hodinu. auto schladlo pod provozní teplotu a jelo ok dál. ale jakmile se zase ohřálo začlo škubat, dusit se, bylo absolutně bez výkonu. kopecek jsem nevyjel ani na jedničku.

jen tak tak jsem dojel domu. snazil sem se zastavovat aby to chladlo ale tesne před barakem mi vysadil zas jeden válec. ozvala se prda a začalo se mi hulit z podvozku. katik mi rozpálil tlumex tak ze začal hořet, spekly se mi lanka ruční brzdy.

shrnutí:
jakmile jedu do provozní teploty nic se neděje. na provozní mi auto škube, a lehce nad provozní teplotu auto vynechava jeden válec a čím vyšší teplota tak vynechá další válec. auto nemá výkon, netáhne, dusí se, kolikrát chcípne. volnoběh líta 500-1500 otáček.

mám nový svíčky, palivák, komplet celej výfuk, novou palivovou hadici na přívodu. novej termostat... snad je dobrej. olej před výměnou.
málem bych zapoměl menil sem ten termostat páč ten starej byl v háji a vubec neotvíral. auto sem 2x uvařil..

všem děkuju za rady. uz si nevím rady

motor 1,7 66KW PH1
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
galejda

Bydliště - POVINNÉ *: Praha 5

PříspěvekZaslal: 23.12.09 22:23    Předmět: Citovat

rozebrat a zkontrolovat rozdělovac mě to dělalo něco podobnýho když se mi do něj dostala vlhkost po mytí motoru každopádne možností je víc možná čidlo otáček ....
Rosta

Bydliště - POVINNÉ *: Dolni Domaslavice

PříspěvekZaslal: 23.12.09 22:25    Předmět: Citovat

taky bych zkotroloval a proměřil vn kabely
Václav Sedlář

Bydliště - POVINNÉ *: Liberec

PříspěvekZaslal: 24.12.09 13:08    Předmět: Citovat

Možná cívka - prý když je špatná, tak to za tepla dělá výše popsané problémy...
kody

Bydliště - POVINNÉ *: Olomouc

PříspěvekZaslal: 24.12.09 17:41    Předmět: Citovat

Me hodne podobne taky kdysi blbnul muj 66kw a byl to spatny kontakt na jednom vstriku a ridici jednotka a jestli ti muzu poradit zmer i tlaky pal. cerpadla to me taky pekne kdysi potrapilo a priznaky byly velice ! podobne !!! Wink
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
firefighter91

Bydliště - POVINNÉ *: Prusinovice

PříspěvekZaslal: 09.03.10 15:22    Předmět: Citovat

Čus chlapi. Mám takový problém. Na volnoběh mi rencek jede na 3 valce ale jakmile jde do tahu tak je vše OK. Co to může být??? Podpálený ventil nebo jen chyba v elektrice???
django

PříspěvekZaslal: 10.03.10 23:13    Předmět: Citovat

lidičky mám takovej problem. nemuzu najit čidlo teploty motoru. muzete mi poradit kde hledat? furt mi nejak litaji otáčky...
django

PříspěvekZaslal: 10.03.10 23:14    Předmět: Citovat

firefighter91 napsal:
Čus chlapi. Mám takový problém. Na volnoběh mi rencek jede na 3 valce ale jakmile jde do tahu tak je vše OK. Co to může být??? Podpálený ventil nebo jen chyba v elektrice???

začal bych u toho nejjednoduššího - co svíčky a kabely? to my taky jednou delalo vymenil sem svicky a ok.. a co rozdelovac?
KUNAX

Bydliště - POVINNÉ *: Pardubice

PříspěvekZaslal: 28.04.10 06:17    Předmět: Citovat

Chlapi, mám dotaz. Co může dělat zavřená svíčka? - myslim sklepnutá ta packa a tim výrazně zmenšený jiskřiště. Včera jsem měnil olej a abych si v pohodě zatočil motorem,vytahal jsem svíčky a u jedný mě flákla do očí ta malá mezera mezi "čůrem" a "packou". Nedala se tam narvat ani 0,5 měrka a to tam má bejt 0,9. Asi tam jiskra chodila,páč to jelo normálně na 4 válce,ale musim uznat,že teď když jsem tu packu narovnal,jede to líp Rolling Eyes Na co přesně má ta mezera vliv? Mohl motor nějak kulhat,nebo mít vyšší spotřebu,nebo nahouno emise? Já abych věděl jak moc zdupat toho jedinýho mechanika,kterej mi na tom kdy sahal do motoru. Kdepak,když chceš něco skurvit,dej to do servisu Laughing
galejda

Bydliště - POVINNÉ *: Praha 5

PříspěvekZaslal: 28.04.10 12:43    Předmět: Citovat

KUNAX napsal:
Chlapi, mám dotaz. Co může dělat zavřená svíčka? - myslim sklepnutá ta packa a tim výrazně zmenšený jiskřiště. Včera jsem měnil olej a abych si v pohodě zatočil motorem,vytahal jsem svíčky a u jedný mě flákla do očí ta malá mezera mezi "čůrem" a "packou". Nedala se tam narvat ani 0,5 měrka a to tam má bejt 0,9. Asi tam jiskra chodila,páč to jelo normálně na 4 válce,ale musim uznat,že teď když jsem tu packu narovnal,jede to líp Rolling Eyes Na co přesně má ta mezera vliv? Mohl motor nějak kulhat,nebo mít vyšší spotřebu,nebo nahouno emise? Já abych věděl jak moc zdupat toho jedinýho mechanika,kterej mi na tom kdy sahal do motoru. Kdepak,když chceš něco skurvit,dej to do servisu Laughing

Tý mezeře se řiká odtrh vliv to samozřejmně má na velikost jiskry tudíš skleplá elektroda = menší jiskra a hůr zapálená směs která většinou dohoří ve svodech výfuku.pokud se elektrody skoro dytýkaj tak se dá řict že by to mělo minimálně trochu zlobit hlaně při větších otáčkách když jiskří rychlejc
KUNAX

Bydliště - POVINNÉ *: Pardubice

PříspěvekZaslal: 28.04.10 17:59    Předmět: Citovat

Tak to dohořívání ve svodech by asi sedělo. Na volnoběh to tu a tam štěklo do vejfuku jako když je podpálenej ventil,ale nikdy jsem tomu moc nevěnoval pozornost. No myslim si,že jsem s tim jezdil tak dva roky Rolling Eyes
bucho

Bydliště - POVINNÉ *: Ziar nad Hronom

PříspěvekZaslal: 10.05.10 17:50    Předmět: Citovat

nechcem zalozit novu temu tak to dam sem... Mam taky problem ze mi ide auto na 2 valce..je to 16v ...idu len krajne valce..tie stredne nie..sviecky a kable su ok... prosim o pomoc....

http://bucho01.rajce.idnes.cz/dT_2014/
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky
Rosta

Bydliště - POVINNÉ *: Dolni Domaslavice

PříspěvekZaslal: 10.05.10 17:59    Předmět: Citovat

pokud to jsou sousedni valce tak by to mohlo byt těsněni pod hlavou nech změřit tlaky
bucho

Bydliště - POVINNÉ *: Ziar nad Hronom

PříspěvekZaslal: 11.05.10 19:34    Předmět: Citovat

takze tlaky sme dnes zmerali a krajne maju 14 a tie stredne len 12 ...je to taky velky rozdiel ze by nesli???

http://bucho01.rajce.idnes.cz/dT_2014/
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky
m1tv
Moderátor

Bydliště - POVINNÉ *: PrAhA

PříspěvekZaslal: 11.05.10 19:47    Předmět: Citovat

to je malej rozdil
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra Renault 19 Club -> Motor Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Jdi na stránku 1, 2  Další
Strana 1 z 2

Přejdi na: