|
Renault 19 Club Fórum Renault 19 clubu ČR
|
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
Autor |
Zpráva |
Mercury

Založen: 20.1.2008 Příspěvky: 1924 Bydliště - POVINNÉ *: Ceske Budejovice
|
Zaslal: 13.12.08 15:43 Předmět: |
|
|
Dunga napsal: | Mercury napsal: | a ten muj motor umre ve chvili, kdy tvuj 16V bude 3x po generalce | no nic ve zlem, ale pamatujes si svuj drobny unik oleje? mimochodem, muj motor ma skutecnych necelych 180t. a krom plneho kotle na jednicku si oleje nedovoli ani usrknout!  |
to nebyl unik opotrebenim motoru, ale tim, ze sem podcenil odvetrani kliky a zamrzlo to... a to ze ti to zere olej jen na jednicku neznamena, ze se ti treba nezadre klika  _________________ R19 Chamade 16S
Octavia RS 1.8T
BMW E36 328i
ex R19 Chamade 16V
http://n4n0b1t.rajce.idnes.cz/ |
|
Návrat nahoru |
|
 |
MortE Moderátor

Založen: 24.10.2007 Příspěvky: 3623 Bydliště - POVINNÉ *: BRNO
|
|
Návrat nahoru |
|
 |
Mercury

Založen: 20.1.2008 Příspěvky: 1924 Bydliště - POVINNÉ *: Ceske Budejovice
|
Zaslal: 13.12.08 21:50 Předmět: |
|
|
no a jeste sem zapomnel dodat.. ze moje zlata 1.4 vydrzi vic bez oleje nez 16V s olejem  _________________ R19 Chamade 16S
Octavia RS 1.8T
BMW E36 328i
ex R19 Chamade 16V
http://n4n0b1t.rajce.idnes.cz/ |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Šulín

Založen: 9.10.2007 Příspěvky: 1379 Bydliště - POVINNÉ *: Plzeň - hlavní město piva
|
Zaslal: 13.12.08 22:51 Předmět: |
|
|
Mercury napsal: | no a jeste sem zapomnel dodat.. ze moje zlata 1.4 vydrzi vic bez oleje nez 16V s olejem  |
já nevim, ale průměrnej běloch takový ku.doviny nezkouší...  _________________ Šulín
Šáde Octavia
16V, Ph1 (od r. 1999) RIP
1,9D, Ph1 (od r. 2008) RIP |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Dunga

Založen: 9.10.2007 Příspěvky: 4073 Bydliště - POVINNÉ *: Brandýs nad Labem
|
Zaslal: 14.12.08 07:39 Předmět: |
|
|
Šulín napsal: | Mercury napsal: | no a jeste sem zapomnel dodat.. ze moje zlata 1.4 vydrzi vic bez oleje nez 16V s olejem  |
já nevim, ale průměrnej běloch takový ku.doviny nezkouší...  | dobre ty
mercury: to je mozne, tatry v 80. letech v egypte ci kde to bylo taky vydrzely peknou streku bez oleje, nez se zadrely, ale o tom to snad neni, ne? pokud si chces motor odjebat, tak prosim a ze to bylo tim, zes "podcenil odvetrani klikove skrine"??? s tim na me nechod, pze kdyby ses v tom nerypal, nebo jsi rozumnel tomu o co se snazis, nikdy se ti to nestane!  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
reezy pískač

Založen: 18.2.2008 Příspěvky: 6222 Bydliště - POVINNÉ *: Oslavany, Brno-venkov
|
Zaslal: 14.12.08 11:00 Předmět: |
|
|
Mě taky po koupi 1.4 unikal lehce olej, ale opravdu lehce, než jsem viděl na demonstrativním nano příkladě , tak se přebrousila hlava, vyměnilo těsnění hlavy a už to bylo a je OK
V tvém případě asi nemáš rád auto........  _________________ 2. místo v celkovém pořadí MORAVIA PARTY 2013.
Škoda Octavia I 1.6 55 kW  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
miko
Založen: 10.12.2008 Příspěvky: 21 Bydliště - POVINNÉ *: Havířov
|
Zaslal: 18.12.08 19:08 Předmět: vyřešeno |
|
|
Tak už vím, proč mi to tolik žralo! Bohužel se potvrdilo pravidlo, že závada je obvykle úplně jinde, než by ji člověk předpokládal. Jednoduše je díra v nádrži... Je prorezivělá v místě hrdla, kde je k ní připojená tankovací trubka.
Doteď jsem ji nikdy neměl zas tak plnou, aby to přímo valilo, takže to ukapávalo jen za jízdy a já hledal problémy všude jinde
Jen tak pro pobavení, jak jsem na to přišel: Ráno jsem přišel k autu, zadní kolo na ráfku - píché. No nic, tak jsem to chtěl zvednout na heveru, že ho vyměním. Začnu zvedat, slyším, jak plechy křupou... no tak hever zase povolit, koukám, lem "rozdrolený". No, tak to je bomba, říkám si, vypadalo to teda v lepším stavu... Kašlu na to a vyměňuju kolo. Všímám si malé loužičky pod autem, ale jsem otrávenej ze stavu prahů a nechce se mi to zkoumat. Myslel jsem, že to je voda z výfuku. Odpoledne tata somruje, že se v tom chce zkusit svést, tak mu to půjčím. Vrátí se za hodinu s tím že mi po cestě dotankoval. V duch si říkám fajn, tak to mu ho budu půjčovat častěji... Auto už je v garáži, a po půlhodině se line celým barákem smrad z benzínu. Letím do garáže a tam potopa - ještě, že nefajčím!
Jó, to byl den... |
|
Návrat nahoru |
|
 |
m1tv Moderátor

Založen: 8.10.2007 Příspěvky: 17951 Bydliště - POVINNÉ *: PrAhA
|
Zaslal: 18.12.08 19:56 Předmět: |
|
|
reezy napsal: | Mě taky po koupi 1.4 unikal lehce olej, ale opravdu lehce, než jsem viděl na demonstrativním nano příkladě , tak se přebrousila hlava, vyměnilo těsnění hlavy a už to bylo a je OK
V tvém případě asi nemáš rád auto........  | lehkej unik oleje dneska přijel manik ma felinu 1,3 auto před dvouma mesice koupil doli 4l oleje (normalně je tam 3,5l) přijel a ja dolejval dalši 3l oleje motor komplet doblitej a on žeje to dobry a nejvic mě dostalo to že na autě bylo 3/4 volantu vule v řizeni ja stim autem mel problemy dojet 7km do dilny jak sem to honil po silnici a on stim normalne jezdil zvednu to co to je a ono povoleny řizeni ze 4 šroubu držely 2 jeden chybel uplně a druhej byl povolenej masakr _________________ Říkají o mě že sem flegmatik. A mě je to jedno ..
  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
reezy pískač

Založen: 18.2.2008 Příspěvky: 6222 Bydliště - POVINNÉ *: Oslavany, Brno-venkov
|
Zaslal: 18.12.08 20:31 Předmět: |
|
|
m1tv napsal: | lehkej unik oleje dneska přijel manik ma felinu 1,3 auto před dvouma mesice koupil doli 4l oleje (normalně je tam 3,5l) přijel a ja dolejval dalši 3l oleje motor komplet doblitej a on žeje to dobry a nejvic mě dostalo to že na autě bylo 3/4 volantu vule v řizeni ja stim autem mel problemy dojet 7km do dilny jak sem to honil po silnici a on stim normalne jezdil zvednu to co to je a ono povoleny řizeni ze 4 šroubu držely 2 jeden chybel uplně a druhej byl povolenej masakr |
Ale fakt jen lehkej, malej.....tak litr dolíval ale taky jsem měl kolem ušpiněný, ale ne jak feldař  _________________ 2. místo v celkovém pořadí MORAVIA PARTY 2013.
Škoda Octavia I 1.6 55 kW  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
|
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru.
|
|