Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
Autor |
Zpráva |
Menfis

Založen: 10.10.2007 Příspěvky: 875 Bydliště - POVINNÉ *: Kladno
|
Zaslal: 02.12.08 08:01 Předmět: Cvak Cvak (Dr.) |
|
|
Poslední dobou se mi od přední nápravy ozývají takové tupé rány, zdá se mi, že to dělá přímo pode mnou, ale někdy i od spolujezdce. Nejčastěji to dělá když přejedu nějakou nerovnost ale občas se to ozve třeba když pustím spojku nebo jen trochu zatočím volantem. Byl jsem s tím na díře u mechanika, ale ten nic nenašel (původně jsme mysleli, že to dělají gumy na stabilizátorech, ale výměna vůbec nepomohla). Asi před týdnem jsem byl na technický a tam na to čuměli taky jak opařený.....Tak já už nevím....Napadá Vás něco??? Dík _________________ Tak už jsem zase plně pojízdný, hovno auto, ale autobus... VW Passat Variant...peciškááá
Bylo: PH2 16V 135 koníků (červeňák), Ph1 16V,Ph1 8V
Umění žít spočívá v tom, umět se včas rozhodnout, na co se vys...t !!!
http://menfis.rajce.idnes.cz/ |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Marv Vítěz Drhlen 2007

Založen: 9.10.2007 Příspěvky: 7357 Bydliště - POVINNÉ *: Rousínov u Vyškova
|
Zaslal: 02.12.08 08:03 Předmět: Re: Cvak Cvak (Dr.) |
|
|
co silentblok motoru, ten vzadu nad nápravnicí? |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Menfis

Založen: 10.10.2007 Příspěvky: 875 Bydliště - POVINNÉ *: Kladno
|
Zaslal: 02.12.08 08:06 Předmět: Re: Cvak Cvak (Dr.) |
|
|
Marv napsal: | co silentblok motoru, ten vzadu nad nápravnicí? |
No, to je možný, ten jsem nijak nezkoumali, ale když se to ozve, tak mi připadá, že to jde spíše, ze stran a ne od prostřed. A ten silentblok je uprostřed ne? A nemělo by to vliv i na rozjezdy a tak? (že by se zvedal motor?) _________________ Tak už jsem zase plně pojízdný, hovno auto, ale autobus... VW Passat Variant...peciškááá
Bylo: PH2 16V 135 koníků (červeňák), Ph1 16V,Ph1 8V
Umění žít spočívá v tom, umět se včas rozhodnout, na co se vys...t !!!
http://menfis.rajce.idnes.cz/ |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Marv Vítěz Drhlen 2007

Založen: 9.10.2007 Příspěvky: 7357 Bydliště - POVINNÉ *: Rousínov u Vyškova
|
Zaslal: 02.12.08 08:51 Předmět: Re: Cvak Cvak (Dr.) |
|
|
Menfis napsal: | Marv napsal: | co silentblok motoru, ten vzadu nad nápravnicí? |
No, to je možný, ten jsem nijak nezkoumali, ale když se to ozve, tak mi připadá, že to jde spíše, ze stran a ne od prostřed. A ten silentblok je uprostřed ne? A nemělo by to vliv i na rozjezdy a tak? (že by se zvedal motor?) |
Ano, je uprostřed, ale myslím že to není podstatný, mohlo by to dělat bordel i při rozjezdu, když prudce pustíš spojku. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
bigi

Založen: 22.10.2007 Příspěvky: 359 Bydliště - POVINNÉ *: Brno
|
Zaslal: 02.12.08 08:59 Předmět: |
|
|
co horní uložení nebo pružiny? |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Mirek

Založen: 9.10.2007 Příspěvky: 16116 Bydliště - POVINNÉ *: Ostrava
|
Zaslal: 02.12.08 09:04 Předmět: |
|
|
to dělal otci Superb, nikdy na to nepřišel tak ho prodal  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
LANiN Anonymní
|
Zaslal: 02.12.08 09:28 Předmět: |
|
|
takové hnusné kovové cvakání když přejedeš malý či velký hrb?
mě to dělá od doby co mám ten sportovní podvozek
a na 90% "si myslím" že to jsou čepy na nápravě
a pokud né tak tam ani není co zkoumat když tam je vše nové a radši to ani nechci vědět  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Mirek

Založen: 9.10.2007 Příspěvky: 16116 Bydliště - POVINNÉ *: Ostrava
|
Zaslal: 02.12.08 09:32 Předmět: |
|
|
teď jak tu o tom s laninem debatuju tak jsem si uvědomil že to dělal můj šoupátek když jsem ho koupil dokud jsem nevyměnil horní uložení tlumiču, bylo to vygeglané na ložiskách, na STK mi nebyl schopen říct, tak jsem to zvedl, sundal kolo a přes páku jsem pružil na celé rameno a šlo to z uložení. když kámoš pružil a já dal dlaň na uložení tak šlo cítit jak v něm lupe.
Po výměně už to nedělá |
|
Návrat nahoru |
|
 |
LANiN Anonymní
|
Zaslal: 02.12.08 09:43 Předmět: |
|
|
mirek napsal: | teď jak tu o tom s laninem debatuju tak jsem si uvědomil že to dělal můj šoupátek když jsem ho koupil dokud jsem nevyměnil horní uložení tlumiču, bylo to vygeglané na ložiskách, na STK mi nebyl schopen říct, tak jsem to zvedl, sundal kolo a přes páku jsem pružil na celé rameno a šlo to z uložení. když kámoš pružil a já dal dlaň na uložení tak šlo cítit jak v něm lupe.
Po výměně už to nedělá | a taky to dělalo když jsi na místě točil volantem  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
MortE Moderátor

Založen: 24.10.2007 Příspěvky: 3623 Bydliště - POVINNÉ *: BRNO
|
Zaslal: 02.12.08 09:44 Předmět: |
|
|
uložení dělá takový čvachtavý zvuky...rány dělá ložisko v uložení... _________________
 |
|
Návrat nahoru |
|
 |
MortE Moderátor

|
Zaslal: 02.12.08 09:45 Předmět: |
|
|
LANiN napsal: | a taky to dělalo když jsi na místě točil volantem  |
přesně toto dělá právě to ložisko uložení... _________________
 |
|
Návrat nahoru |
|
 |
LANiN Anonymní
|
Zaslal: 02.12.08 09:47 Předmět: |
|
|
MortE napsal: | LANiN napsal: | a taky to dělalo když jsi na místě točil volantem  |
přesně toto dělá právě to ložisko uložení... | anebo to taky rádo vrže a zbavit se toho nedá ani když se rozebere a dá se vazelína.. jedine nové ložisko.. všechno zkoušené jen aby se ušetřilo.. lidi fakt to nemá cenu jedině nové nové nové a zase nové je to  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
MortE Moderátor

|
Zaslal: 02.12.08 09:50 Předmět: |
|
|
no, já taky myslel, že to vrže v tom ložisku, ale dal sem nový a stejně se to po čase (cca měsíc) rozvrzalo, takže to nebude v ložisku, ale někde kolem...  _________________
 |
|
Návrat nahoru |
|
 |
m1tv Moderátor

Založen: 8.10.2007 Příspěvky: 17951 Bydliště - POVINNÉ *: PrAhA
|
Zaslal: 02.12.08 10:13 Předmět: |
|
|
namaš vuly v čepech na brzdach vem za třmen ten taky cvaka  _________________ Říkají o mě že sem flegmatik. A mě je to jedno ..
  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
KUNAX
Založen: 21.5.2008 Příspěvky: 1075 Bydliště - POVINNÉ *: Pardubice
|
Zaslal: 02.12.08 10:16 Předmět: |
|
|
Dělá mi to něco podobnýho. Někdy v tom cvakne při rozjezdu,někdy při otočení volantem,někdy při přejetí nerovnosti. Těžko říct čím to je. Může to bejt cokoliv. Spodní čepy,stabilizátor,to otočný ložisko,nedotažená matka nahoře nad miskou,kulový čepy,axiální táhla,silentbloky ramen....dokud to nebude slyšet víc a častějc,nezačnu to hledat. Takhle bych se z toho zbláznil. _________________ R19 F3P N760 65kW r.v.94 |
|
Návrat nahoru |
|
 |
|