Obsah fóra Renault 19 Club Renault 19 Club
Fórum Renault 19 clubu ČR

FAQFAQ   HledatHledat   Seznam uživatelůSeznam uživatelů   Uživatelské skupinyUživatelské skupiny   RegistraceRegistrace 
 ProfilProfil   Soukromé zprávySoukromé zprávy   PřihlášeníPřihlášení 

Na co si dát pozor při koupi R19 PhII?
Jdi na stránku Předchozí  1, 2

Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra Renault 19 Club -> Ostatní
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
kody

Bydliště - POVINNÉ *: Olomouc

PříspěvekZaslal: 21.10.08 19:25    Předmět: Citovat

Cau tak ja mam v aute taky ten 66kw 4 bod a ten motor se fakt da a kdyz mu podrzis plyn tak je i docela dravej,na dalnici jsem z neho dostal v pohode 185 km/h a kdyz je v poradku tak jezdi komb. spotreb. 8 litru Wink
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
Fremen
Anonymní

PříspěvekZaslal: 29.10.08 17:38    Předmět: Citovat

čauvec. Chvíli jsem teď neměl čas odepsat. Díky moc všem za odpovědi. Ještě nevím jak to ted bude, nakonec asi budu dočasně (doufám) bez auta. Škoda, už sem měl vyhlídnutou jednu Baccaru za 35000 s tou 81kW variantou. Tak třeba pozdějc něco vyjde.
P.S. Kody, ty máš tu 1.7 66kW, co se dávala do R5 GTE, i když tam měla o 3kW víc, že? Jinak krásná R19;).
hrazda

Bydliště - POVINNÉ *: Brno

PříspěvekZaslal: 29.10.08 18:36    Předmět: Citovat

Takže co se týče motoru F3P, tak opravdu táhne zhruba od 2800ot to už skoro neřešíš jaký tam máš kvalt při předjíždění, šlápneš a jedeš. Když podržíš čtveráka kolem 4000ot tak potrápíš i TDičko...
To platí, když jedeš sám nebo ve dvou, když máš plný auto, tak musíš ten motor trochu víc točit, ale i s plným autem není problém jet 180.
Jinak celkem OK motor, ale má své mouchy, jako i ostatní motory od Renaultu (houpající se volnoběh, semtam nějaké to vadné čidlo atd.)
Co se týče mojí spotřeby, tak dlouhodobě mám 10,3 LPG, ale jezdím docela ostřeji, tak je to znát, jinak si myslím, že někdo klidnější by mohl jít až o litr a půl níž...
Zase nadruhou stranu není moc poznat jestli motor často točíš nebo ne, rozdíly jsou jen v dálkových trasách, nebo když se loudáš po městě...
Ještě si motor trochu pápne oleje, u mě to odhaduji cca litr na 5000km

Trochu problematické jsou u tohoto auta brzdy, ale když si člověk vyhraje se zátěžovým regulátorem, tak lze jejich účinnost rapidně zvýšit... Trošku mě v parných dnech trápilo ABS, kdy se mi semtam rozsvěcovala kontrolka, ale neměl jsem ještě kdy to řešit a teď na podzim jak se ochladilo to ustalo...

Co se týče zbytku auta, tak počítej s nějakýma investicema, já s tím autem nalítal přes 50000km během roku a tak je to na investicích poznat a nebýt několika posledních excesů s převodovkou a děravým těsněním pod hlavou, tak jsem celkem spokojený uživatel...
Ale každopádně platí, že pokud se o auto budeš starat, tak budeš spokojený, ale počítej s tím, že to prostě není favorit, kde vše opravíš za pár šupů... U mě se na tom podepsalo to, že od začátku roku nemám skoro řádný příjem, tak na preventivní opravy nejsou prachy...

Jinak při koupi bych zkontroloval, ložiska, poloosy, přední nápravu, u zadní nápravy hlavně stav torzek a nejlépe tak, že dozadu posadíš jednoho až dva lidi, mě takto zatížený auto sedne skoro až na zem což poznáš tím, že semtam škrtneš podvozkem nebo výfukem o zem... Tehdy, když jsem auto kupoval, tak jsem nevěděl do čeho jdu a na co pozor, teď už bych si to zkontroloval...

Další věci co se kazí jsou spínačky (může křupnout a už neodjedeš), páčka dálkových světel (ty z Ph2 moc velkou životností neoplývaly...)), semtam pozlobí centrál (občas odemkne, občas ne, občas některé dveře nezamkne), osvětlení přístrojů (tlačítko výstražných světel s naletovanou žárovnou, nebo podsvětlení regulátorů topení...), další co může zlobit je elektrické stahování oken (hlavně v nižších teplotách).

Tak to je asi vše, jinak i když to nevypadá, tak jsem si to auto opravdu zamiloval, vzhledově jedno z nejhezčích aut své doby, taky jedno z největších ve své třídě, např. 306ka má při podobné velikosti o dost menší kufr. A je to hodně pohodlné auto.

Co se týče jízdních vlastností, tak mám gumy 175/65 R14 a zatím jsem s nimi neměl problém, pravda, že občas jsem letěl trochu ve smyku, ale auto se chová nezáludně skoro neutrálně, jediná zvláštnost, čeho jsem si všiml, že se mi hodně sjíždí kraje na zadních gumách, ale to dávám na vrub mojí střejší jízdě...
Každopádně se dají obout 195/55 R15 a ty podle Kodyho drží jak přibité, ale musel by sis je asi nechat dopsat do TP, standartně tam bývají 13ky a u lepších verzí 14ky, i když já mám RT a 14ky se taky dopisovaly dodatečně...

Jinak to je asi vše, co bych Ti mohl k tomuto autu napsat...
Ještě co se týče tvého dilema s 80kW motorem, tak já bych se ho nebál (pominu-li jeho horší dostupnost a možný nedostatek dílů), myslím si, že ten motor se pro normální jízdu nebude muset točit, že sice má nejvyšší krouťák až ve 4000ot, ale že to bude obdobné jak u jednobodu s tím rozdílem, že zátah mezi 3 - 4000ot bude markantnější, ale je pravda, že grafy jsem neviděl, je to jen můj odhad...
Kdybych si teď Rencka kupoval, tak bych se po 80kW rozhlížel, sice 65kW je celkem dost, ale někdy se kobylky navíc hodí, hlavně na tupce v Octávkách a jiných autech z koncernu...
Co se týče spotřeby, tak by měla být krapet nižší díky 4-bodovému vstřikování...

Václav Sedlář napsal:
není to 66kw,ale 65kw/88ps. Wink

Může to být i 66kW, dělaly se dvě verze 1794ccm a 65kW a od roku 1994 se obsah snížil na 1783ccm a tím se přidala 1kW navíc viz: http://www.renault19world.de, dokonce byly i verze s 69kW, ale ty byly jen na některých trzích (např. Švýcarsko).
Každopádně si myslím, že 1,7 66kW by teoreticky mohla jet líp než 1,8 66kW díky tomu, že 1,7 má 4-bodové vstřikování... Ale nemám to ověřene, ještě jsem neměl příležitost si dát někde s Kodym sprint Razz

exRenault 19 1,8S RT

Naposledy upravil hrazda dne 29.10.08 18:44, celkově upraveno 1 krát.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Mirek

Bydliště - POVINNÉ *: Ostrava

PříspěvekZaslal: 29.10.08 18:42    Předmět: Citovat

jak říká Boris

DOBŘE TY Twisted Evil
Levné nové náhradní díly http://www.renault19.cz/forum/viewtopic.php?p=246432#246432
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky MSN Messenger Skype Name
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra Renault 19 Club -> Ostatní Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Jdi na stránku Předchozí  1, 2
Strana 2 z 2

Přejdi na: