Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
Autor |
Zpráva |
star.traveller
Založen: 9.6.2008 Příspěvky: 78 Bydliště - POVINNÉ *: Ústí nad Labem
|
Zaslal: 16.10.08 15:24 Předmět: |
|
|
A jestli mohu co je to ten EGR ventil a hlavně kde ho na laguně najdu díky |
|
Návrat nahoru |
|
 |
mixturko
Založen: 8.9.2008 Příspěvky: 33 Bydliště - POVINNÉ *: Bratislava
|
Zaslal: 17.10.08 08:15 Předmět: |
|
|
LANiN napsal: | mixturko jako pane nic proti ale chceš mi tady tím cos napsal říct že když máš motor dejme tomi 1.8TDI a turbina nepofrčí tak to auto i navzdory tomu pojede uplně normalně...
promiň ale tomu se musím zasmát  |
jaaaj to pisem az tak nezrozumitelne,alebo neni po slovensky rozumiet?
Nebavim sa o turbe ktore ma volu na hriadeli taku,ze lopatky skrtaju o teleso turbiny. V mojom pripade som sa bavil o turbe,ktore ma volu v loziskovej skrini (netesne tesniace kruzky) a olej presakuje do sania a medzichladica. taketo turbo facha normalne pokial nieje vola abnormalna.Samozrejme dosledky, co presakujuci olej sposobuje nebudem dalej rozpisavat. Turbo sa toci ci volu ma 0,01 alebo 0,8mm tlak oleja v loziskovej skrini ho vymedzi a samozrejme aj rotujuca hriadel (kedze je dynamicky vyvazena) si najde svoju stredovu polohu aj vo vacsej voli. cize turbo facha normalne. Akurat sa stane to co raz mne na R21 Turbo,ze turbo zralo olej a povedal som si serem na to. A naozaj auto fachalo normalne, az raz som to tocil k 6ticisom a zrazu rup! a lopatka sacej casti skrtla o skrinu a oska bola na dve casti! Cize este raz, pokial aj turbo netesni a olej presakuje do sacej alebo vyfukovej casti,tak turbo facha skoro normalne (samozrejme dokedy) pokial turbo nefacha a nieje uplne pokazene (rozumej zadrete) a nezerie to olej a aj tak netaha,tak vacsinou je chyba inde,nie v turbe (ovladanie obtoku,vaha vzduchu,EGR,...) _________________ MII ph2 2006 - 2.0T @ 240k
LII ph2 2007 - 1.9dCi @ 130k
ex: cca 60ks znacky <> |
|
Návrat nahoru |
|
 |
mixturko
Založen: 8.9.2008 Příspěvky: 33 Bydliště - POVINNÉ *: Bratislava
|
Zaslal: 17.10.08 08:22 Předmět: |
|
|
star.traveller napsal: | A jestli mohu co je to ten EGR ventil a hlavně kde ho na laguně najdu díky |
EGR znamena Exhaust Gas Recirculation (recirkulacia vyfukovych plynov)
tento ventil vlastne prepusta naspat do sania 5-15% vyfukovych plynov,co vyrazne prispieva k zlepseniu emisnych hodnot (hlavne NOx).
To je pozitivum. negativum je ze EGR spolu s mierne mastnym vzduchom ktory ide do sania motora (aj z odvetrania klukovej skrine,netesnosti turba,...) pekne zaserie motor (vzniknu mastne sadze co sa usadia na sacom potrubi) u benzinovych motorov je to omnoho lepsie. preto EGR u Diesel motorov vacsina ludi odstavi.
Existuju dva druhy motorov dTi jeden ma filter priamo "na motore" a druhy klasicky hadicou cez vahu vzduchu do airboxu na prevodovke. Kazdy ma iny typ EGR ventilu. Zalezi od toho ktory typ mas. Kazdopadne je to akoby spojovacia vetva z vyfukovych zvodov do saciej casti, kde je ovladaci ventil (bud membrana ovladana podtlakom) alebo elektromagneticky ventil (u tej co ma filter na motore) _________________ MII ph2 2006 - 2.0T @ 240k
LII ph2 2007 - 1.9dCi @ 130k
ex: cca 60ks znacky <> |
|
Návrat nahoru |
|
 |
star.traveller
Založen: 9.6.2008 Příspěvky: 78 Bydliště - POVINNÉ *: Ústí nad Labem
|
Zaslal: 18.10.08 16:11 Předmět: |
|
|
Ahoj ja mam motor 1.9dTi a jezdil jsem na rozbite turbo ktere mi zralo pres pul roku jsem to zjistil protoze zacalo to porad zrat vic a vic oleje a bylo mi to divne mam dojem ze budu mit neco ucpane nebo pricpane a nebo mi odesel katalyzator a to se projevi jak |
|
Návrat nahoru |
|
 |
|