Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
Autor |
Zpráva |
Braindead
Založen: 11.3.2008 Příspěvky: 172 Bydliště - POVINNÉ *: Milovice u Horic
|
Zaslal: 13.10.08 18:21 Předmět: klepani a vana 16V |
|
|
cao chlapi,mam takovej problem....dal jsem do auta motor kterej jsem sehnal od jednoho tipka kterej rikal ze fakci vse tak jak ma,najeto prej 148000Km..a jelikoz jsem uz moc spechal a musim jezdit do prace tak jsem ho tam aniz bych koukal dolu jak to tam vypada dal ale oziva se klepani v motoru,pri seslapnuti plynu to je slyset jeste vic..jako kdyby do toho nekdo bouchal kladivem..mam takovej pocit ze to bude na klice ale kamos kterej mel ohlou kliku mu to delalo o hodne vetsi rany tak nevim..to je nekde vymlaceny na ojnicich nebo na ulozeni kliky??nevim v jakym rozsahu to tam muze bejt v kelu no a jezdit na to rozhodne asi nemuzu.. potreboval bych vedet na kolik kdyztak prijde oprava??kliku mam svoji a a par ojnic taky ale nevim co vsechno bude potreba udelat a kolik penez to bude stat..chtel bych to nekam dat kdo to udela jelikoz ja uz fakt nemam naladu to delat a nevim jestli se da sundat vana aniz bych nemusel sundat motor??zatim diky za odpovedi...  _________________ http://braindead.rajce.idnes.cz/
Megane 1.4 16V 70Kw
R19 1.8 16V 99Kw
hudba panasonic 4X50W zes. mac audio 1500Wmax,bedna axton AB230 1200Wmax:)) |
|
Návrat nahoru |
|
 |
goreff
Založen: 9.10.2007 Příspěvky: 10669 Bydliště - POVINNÉ *: Olšany u Prostějova
|
Zaslal: 13.10.08 18:29 Předmět: |
|
|
vypadá to na vylágrovaný pánve ojnic,nebo protočený některý z nich,hlavní tak moc netrpěj...vana sundat na autě jde,ale musíš podložit nebo pověsit motor jinak nejde vytáhnout kolem rámu,vevnitř zavazí sací koš olejového čerpadla...sundáš uvidíš,každopádne bych stím nejezdil
takhle jsem měl motor zavěšený ...musí se povolit přední silentblok... _________________ F7R 16 Soupapes http://goreff.rajce.idnes.cz/ |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Braindead
|
Zaslal: 13.10.08 18:50 Předmět: |
|
|
moc dik za informaci...to musim koupit jem saly anebo musim brebrousit kliku nebo tak kdyz by to bylo jen vylagrovany??s tim zaveseni to snad nejak zvladnu no ale kdyby slo jen vymenit saly tak by to bylo nejlepsi ale stejnak bych to radsi nekomu dal na udelani protoze me uz to nebavi...  _________________ http://braindead.rajce.idnes.cz/
Megane 1.4 16V 70Kw
R19 1.8 16V 99Kw
|
Návrat nahoru |
|
 |
goreff
|
Zaslal: 13.10.08 18:56 Předmět: |
|
|
Braindead napsal: | moc dik za informaci...to musim koupit jem saly anebo musim brebrousit kliku nebo tak kdyz by to bylo jen vylagrovany??s tim zaveseni to snad nejak zvladnu no ale kdyby slo jen vymenit saly tak by to bylo nejlepsi ale stejnak bych to radsi nekomu dal na udelani protoze me uz to nebavi...  | rozšroubuješ ojnice a uvidíš...když už to tak klepe tak bude asi i klika chycená,nedávno to dělal Peca tak k tomu možná něco napíše,jinak mě ty ojniční šály vyšly na asi 800,-...měnil jsem je preventivně  _________________ F7R 16 Soupapes http://goreff.rajce.idnes.cz/ |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Braindead
|
Zaslal: 13.10.08 19:01 Předmět: |
|
|
no ja bych je vymenil asi vsechny no ale vlastne musi klika ven tak jako tak co??to se mi vubec nechce....neslo by to nejak abych ji nemusel sundat??jen rozsroubovat ojcine a futran aklice a pak tam ty saly nejak narvat??  _________________ http://braindead.rajce.idnes.cz/
Megane 1.4 16V 70Kw
R19 1.8 16V 99Kw
|
Návrat nahoru |
|
 |
m1tv Moderátor

Založen: 8.10.2007 Příspěvky: 17951 Bydliště - POVINNÉ *: PrAhA
|
Zaslal: 13.10.08 19:07 Předmět: |
|
|
Braindead napsal: | no ja bych je vymenil asi vsechny no ale vlastne musi klika ven tak jako tak co??to se mi vubec nechce....neslo by to nejak abych ji nemusel sundat??jen rozsroubovat ojcine a futran aklice a pak tam ty saly nejak narvat??  | de to udělat na autě pokud neni vydřena klika ,,,pokud je tak motor ven a rozhodit to znova cely _________________ Říkají o mě že sem flegmatik. A mě je to jedno ..
  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Braindead
|
Zaslal: 13.10.08 19:23 Předmět: |
|
|
m1tv napsal: | Braindead napsal: | no ja bych je vymenil asi vsechny no ale vlastne musi klika ven tak jako tak co??to se mi vubec nechce....neslo by to nejak abych ji nemusel sundat??jen rozsroubovat ojcine a futran aklice a pak tam ty saly nejak narvat??  | de to udělat na autě pokud neni vydřena klika ,,,pokud je tak motor ven a rozhodit to znova cely |
oje tak to doufam ze ji nic nebude...jinak se na to vy... abych to znova cely rozebiral..a jak by to slo aby nemusela ven?? _________________ http://braindead.rajce.idnes.cz/
Megane 1.4 16V 70Kw
R19 1.8 16V 99Kw
|
Návrat nahoru |
|
 |
m1tv Moderátor

|
Zaslal: 13.10.08 19:25 Předmět: |
|
|
nijak pokud bude vydřena tak bud dat jinou nebo přebrousit jinka to nejde opravit _________________ Říkají o mě že sem flegmatik. A mě je to jedno ..
  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Braindead
|
Zaslal: 13.10.08 19:54 Předmět: |
|
|
m1tv napsal: | nijak pokud bude vydřena tak bud dat jinou nebo přebrousit jinka to nejde opravit |
jj to mi je celkem jasny no ale pises ze kdyz bude v poho tak to jde primo na aute..to spis nevim jak udelat..je tam dost na tesno...snad na to nejak prijdu no...  _________________ http://braindead.rajce.idnes.cz/
Megane 1.4 16V 70Kw
R19 1.8 16V 99Kw
|
Návrat nahoru |
|
 |
m1tv Moderátor

|
Zaslal: 13.10.08 20:26 Předmět: |
|
|
Braindead napsal: | m1tv napsal: | nijak pokud bude vydřena tak bud dat jinou nebo přebrousit jinka to nejde opravit |
jj to mi je celkem jasny no ale pises ze kdyz bude v poho tak to jde primo na aute..to spis nevim jak udelat..je tam dost na tesno...snad na to nejak prijdu no...  | je tma mista dost ..shodiš vanu sundaš ol.čerpadlo a pak už jen shaziš spodni čast ojnice(nejdřiv si označ kde byla namontovana at je neprohodiš) a pak už jen vymeniš spodni šalu pak opatrne zatlačiš na ojnici vytlačiš o kus vejš ojnici s pistem vymeniš druhou čast a zas to daš dohromady nic težkyho .. je to otazka 2hodin cca i se sundanim vany a nandanim vany je to teda u 16v s plechovou vanou u hlinikovy nevim jak de dobře ven to sem na autě nedělal _________________ Říkají o mě že sem flegmatik. A mě je to jedno ..
  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Peca

Založen: 15.6.2008 Příspěvky: 2794 Bydliště - POVINNÉ *: Hlavní Hrad Brno-Vlezprdelkov,ináč Breclavsko
|
Zaslal: 13.10.08 22:08 Předmět: |
|
|
woe,mám veliké zkušenosti s klikou,jiní ti řeknou.Začíná to malími klepy,při akceleraci jsou silnější,stalo se mi to 2x,je to protočený šálek,většinou je to na 3-4 pístu a bývá to zacpaným kanálkem,nebo skřiveným blokem,nebo samozřejmě žádným olejem,poprvé mi to začalo když mi zmrzl motor,blok se zkroutil a chytla to klika,po druhé jsem zadřel díky nevybroušené klice a novým vršku,takže kliku vytáhni a určitě ji nech zbrousit a přeměřit,jestli není křivá,kdyby byla,tak ji určo nenech rovnat,sehnat druhou,ale modli se,ať nemá 2,nebo 3 výbrus,nedají se sehnat šály,jinak komplet výbrus kliky a nové šály,jak vrchní a spodní+hlavní mě to komplet vyšlo do 5t.a nebazíruj na nadzvednutím motoru,prostě ho vytáhni ven,pokuď máš rameno,a vercajk,je to na půl hodiny,jinak budeš mít velké problémy sundat vanu a vše kolem,není to až tak jednoduchý,dej na mě,dělal jsem to už 2x a jsem sakra poučen,ted už mám klid.jiní ti radí,že je to jednoduchý,ale to tím,že ví jak na to,ty nevíš,tak motor ven,prtože musíš sundat vše okolo,rozvody,dekle,prostě vše a to se dělá blbě na autě a ještě s převodovkou. _________________ www.computery.7x.cz |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Braindead
|
Zaslal: 14.10.08 19:48 Předmět: |
|
|
tak uz mam saly objednany a zejtra je budu mit doma ale moc se mi do toho nechce kdyz to vidim...ale nic mi asi nezbejva..snad to nejak sundam a uvidim ale prepokladam ze asi jen tak nezjistim jestli je neco s klikou krom toho jestli bude pridrena...protoze vercajk na vytahovani motoru nemam a ani poradnej na rozdelavani...a misto uz vubec ne tak me jeste tlaci cas nez bude kosa jelikoz to delam venku no tak nevim... _________________ http://braindead.rajce.idnes.cz/
Megane 1.4 16V 70Kw
R19 1.8 16V 99Kw
|
Návrat nahoru |
|
 |
goreff
|
Zaslal: 14.10.08 19:53 Předmět: |
|
|
a neobjednals je příliš brzo, když nevíš co tam bude?...na ojniční čepy se dělaj asi jen dva rozměry:48 na origo a 48,75 na přebroušenou _________________ F7R 16 Soupapes http://goreff.rajce.idnes.cz/ |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Braindead
|
Zaslal: 14.10.08 20:28 Předmět: |
|
|
goreff napsal: | a neobjednals je příliš brzo, když nevíš co tam bude?...na ojniční čepy se dělaj asi jen dva rozměry:48 na origo a 48,75 na přebroušenou |
co ja vim tak by spodek mel bejt origo takze nic brousenyho...a podle toho co to dela a co tady psali kluci tak to zrejmne budou saly....jeste par lidi rikalo ze by to mohl byt pistni cep ale tohle dela cim dal vic kdyz je motor vic zahratej..tak asi saly.... _________________ http://braindead.rajce.idnes.cz/
Megane 1.4 16V 70Kw
R19 1.8 16V 99Kw
|
Návrat nahoru |
|
 |
LANiN Anonymní
|
Zaslal: 14.10.08 20:32 Předmět: |
|
|
tyvogo ja čumim malem mi oči vypadly z dulku
něco ti klepe v motoru a furt to zkoušíš ....
O M G
 |
|
Návrat nahoru |
|
 |
|