Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
Autor |
Zpráva |
safimaster Anonymní
|
Zaslal: 08.10.08 16:55 Předmět: Big problém - startování |
|
|
Zdrawim vás všeci,
začnu asi od začátku aby případné odpovědi mohli býti co nejpřesnější, a v což doufám i já že napíši co nejpřesnější popis problému..tudíž..
Už nějakou dobu se mi u auta stávalo, že mi občas nechtělo nastartovat..stalo se to tak, že po sepnutí klíčku se ozvalo jen tiché zabzučení a pak skončilo, myslím že to je čerpadlo ktere načerpá potřebný benzín k nastartování.ovšem po otočení klíčku do stavu nastartuj se nic nedělo..pastorek nevyskočil a ani to neškytlo..stávalo se mi to ráno občas při vlhkém počasí ale i když bylo hezky..když se mi asi po dvacátem sepnuti klicku pastorek uracil vyskocit motor nastartoval az na nejake to 3-4 zaskobrtnutí..dobrý rekl sem si..ale je to probém na zimu .. takhle sem jezdil asi měsíc, než sem se rozhodl auto prodat.. to se mu zřejmě asi nelíbilo.. byla sobota co sem rano kolem devaty vstal a sel nastartit auto, že pojedu za zajemcem kterej bydlel kousicek a tak sem to mel v pohode..vsechno slo bez problemu, motor naskocil bezproblemove..odjel sem.. a behem sve cesty jsem mel nekolikrat zastavku vsude mozna po meste..takze sem vzdycky zaparkoval, vypnul klicek a kdyz se vratil normalne zase nastartoval a odjel..ovšem zvlastni problem nastal kdyz sem prijel domu, zaparkoval vse ok.cca po dvou hodinach sem musel auto preparkovat, jenomze kdyz sem otocil klickem uz nastartovat neslo..(nyná sem o neco chytrejsi) relé které spíná nevim kde co, zaclo cvakat a nic se nedelo..rozebral jsem tedy krabicku u motoru kde jsou relé a rele vyndal.. doma rozebral a nezjistil problem, v rozebranem stavu jsem s tatikem sel vyzkouset vo co go..pri cvakani otec strcil sroubovakem to takove te placky ktera se pohybuje mezi polem jedna a dva..jakoby vypinac kdyz to reknu takhle blbe.. no a tim sroubovakem asi neco udelal spatne.. tudiz pri otoceni klickem jsem uz neslysel ani to zabzuceni, ktere nasaje benzin..takze konec.. pri odpojeni rele jsem znovu zkusil otocit klickem,ale v ostatnich rele pouze cvaklo a nic...nastal hon na rele.. dojel sem koupit nove rele (stalo me 300- reknete mi kolik se tak pohybuje abych vedel jak me majitel vrakace natahl), po znovu napojeni noveho rele.. sice klicek sepnu ale bzuceni ktere drive se po cca 2 vterinach vyplo zaclo bzucet silne a v kuse..bzucelo to nekde vzadu u nadrze a pak vepredu u pumpy ci nekde tam..jak se zjistilo nesel benzin do karbece.tak bracha odpojil hadicku, sepnul jsem klicek a najednou to slo..vse jsme zapojili nazpet.. benzin daval, ale bzuceni slo stale v kuse, nevypinalo.. ro zkontrolovani svicek se zjistilo ze smrdi od benzinu.. tudiz uchlastano, vysusili sme otvory u svicek a namontovaly zpet..udajne to melo chytit jak se rika ze tam bylo moc benzinu..od zacatku sem si myslel ze to nedava jiskru kdyz motor se snazi chytnout ale porad nic.. ani po roztlaceni z kopce .. proste nic..volali sme znamymu a ten nam rekl, at skontrolujem jestli dava jiskru kabel nebo tak.. zjisteno ze kabely nedavaj jiskru.. nijak.. znovu jsme volaly znamymu a ten odpovedel ze kabel ktery vede od rozdelovace do nejake krabicky je velmi mala pravdepodobnost ze by odesel a rekl nam ze to mozna je elektromagneticky snímač otáček, umisteny mezi motorem a prevodovkou ci jestli sem slysel dobre.. já vás vsechny kdo tomu problému porozumíte moc prosím, jestli byste poradili kolik takovy snimac stoji na vrakaci ci jinde a pripadne kdyby to nebyl ten problem podle nekoho jineho, tak v cem by mohla byt chyba.. auto sem chtel prodat a zrovna se takhle vys*alo..milion zajemcu a nemuzu to prodat.. ..tak to je snad vse.. pokud budou otazky odpovim jak nejlepe dokazu, protoze nejsem mechanik tak motorum opravdu nejak nerozumim...
zatím díky všem co pomuzou  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
rumcajs
Založen: 10.10.2007 Příspěvky: 760 Bydliště - POVINNÉ *: Jihlava
|
Zaslal: 08.10.08 17:41 Předmět: Re: Big problém - startování |
|
|
co máš za motor 1,4 nebo 1,7/1,8 54/66kW nebo 16V? |
|
Návrat nahoru |
|
 |
romulusx V.I.P. Nordic Division

Založen: 21.2.2008 Příspěvky: 582 Bydliště - POVINNÉ *: Teplice
|
Zaslal: 08.10.08 18:00 Předmět: |
|
|
Nejsem si jistej,ale myslim,že startér nemá s relátkama nic společnýho a na čerpadlo jsou 2 relátka...
Jinak výměna toho čidla otáček ti zabere asi 10 minut a nemusíš bejt mechanik (a jedno navíc bych mimochodem měl).
A myslim,že máme v klubu Kladeňáků víc,tak by ti s tim někdo mohl za mírnej úplatek píchnout... _________________
1,4 43kW 1,8 66kW |
|
Návrat nahoru |
|
 |
safimaster Anonymní
|
Zaslal: 08.10.08 18:11 Předmět: Re: Big problém - startování |
|
|
rumcajs napsal: | co máš za motor 1,4 nebo 1,7/1,8 54/66kW nebo 16V? |
1,7 54kw 8V |
|
Návrat nahoru |
|
 |
safimaster Anonymní
|
Zaslal: 08.10.08 18:14 Předmět: |
|
|
romulusx napsal: | Nejsem si jistej,ale myslim,že startér nemá s relátkama nic společnýho a na čerpadlo jsou 2 relátka...
Jinak výměna toho čidla otáček ti zabere asi 10 minut a nemusíš bejt mechanik (a jedno navíc bych mimochodem měl).
A myslim,že máme v klubu Kladeňáků víc,tak by ti s tim někdo mohl za mírnej úplatek píchnout... |
to by bylo fajn.ale musel bych nekoho sem privezt ci prijet.. pac to nemam v kladne vid.. a stoji mi to u baraku... kolik by kostoval ten snimac?? a prace pripadna???  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
romulusx V.I.P. Nordic Division

Založen: 21.2.2008 Příspěvky: 582 Bydliště - POVINNÉ *: Teplice
|
Zaslal: 08.10.08 18:20 Předmět: |
|
|
Jestli bys ho chtěl,taxe určitě nejak dohodneme a relátka mám taky.Na práci by ses musel dohodnout s někym místnim,ale myslim,že za flašku jde skoro cokoliv  _________________
1,4 43kW 1,8 66kW |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Mirek

Založen: 9.10.2007 Příspěvky: 16116 Bydliště - POVINNÉ *: Ostrava
|
Zaslal: 08.10.08 18:38 Předmět: |
|
|
podle mě to nebude vůbec v tom snímači. Kdyby byl špatný tak by to chcípalo i za jízdy nebo by spíš nenatočil vůbec. Zadupali jste to s tím relé, v prvé řadě bych pořešil znovu ty relátka aby čerpadslo fungovalo tak jak má. To bzučení z kufru je benzínové čerpadlo. Správěn má při kontaktu zabzučet (nacucnout benzín) a přestat. Pak se zase rozjede až motor nastartuješ.
Až dáš dokupy tohle, tak bych doporučil zkontrolovat ukostření akumulátoru a ukostření motoru (ukostřovací kabel z baterky a na motoru vypadá stejně). často bývají uhnilé a při startu kdy potřebuješ největší proud se to projeví jako první.
Pokud by byla kostra OK tak výměna nebo oprava startéru!
Pokud chceš auto prodat tak bych spíš než nákladnou repasi doporučoval koupit jetý ale funkční startér zde na fóru a věřím že ten pořídíš mezi 200-500kč. _________________
Levné nové náhradní díly http://www.renault19.cz/forum/viewtopic.php?p=246432#246432 |
|
Návrat nahoru |
|
 |
safimaster Anonymní
|
Zaslal: 08.10.08 18:46 Předmět: |
|
|
mirek napsal: | podle mě to nebude vůbec v tom snímači. Kdyby byl špatný tak by to chcípalo i za jízdy nebo by spíš nenatočil vůbec. Zadupali jste to s tím relé, v prvé řadě bych pořešil znovu ty relátka aby čerpadslo fungovalo tak jak má. To bzučení z kufru je benzínové čerpadlo. Správěn má při kontaktu zabzučet (nacucnout benzín) a přestat. Pak se zase rozjede až motor nastartuješ.
Až dáš dokupy tohle, tak bych doporučil zkontrolovat ukostření akumulátoru a ukostření motoru (ukostřovací kabel z baterky a na motoru vypadá stejně). často bývají uhnilé a při startu kdy potřebuješ největší proud se to projeví jako první.
Pokud by byla kostra OK tak výměna nebo oprava startéru!
Pokud chceš auto prodat tak bych spíš než nákladnou repasi doporučoval koupit jetý ale funkční startér zde na fóru a věřím že ten pořídíš mezi 200-500kč. |
jasný jasný, ale v cem je tedy problem kdyz starter tocí..ale jiskra nejde...tim padem by byly rele vcudu?, kolik jik patri k tomu cerpadlu?, dve ?? nebo jedno?? ... |
|
Návrat nahoru |
|
 |
safimaster Anonymní
|
Zaslal: 08.10.08 18:49 Předmět: |
|
|
jo je pravda ze kostru motoru sem nedavno vymenoval protoze byla zoxidovana a rozpulila se mi.. to sem dal novou.. u baterky nevim kde presne ted je.. to sem nezkoumal ale prohlidnu to taky... |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Mirek

|
Zaslal: 08.10.08 18:53 Předmět: |
|
|
kostra baterky je prostě klasický kabel z mínusu který je šroubnutý kousek od baterky hend do blatníku, často se trhá.
to jsem nějak nezaregistroval že nejde jiskra. to teda opravdu může být tím snímačem otáček na převodovce, nebo cívkou, ostatní věci se na tom většinou nekur_í. Ty relé na čerpadlo jsou dvě. jedno dává proud při kontaktu a druhé když motor běží. _________________
Levné nové náhradní díly http://www.renault19.cz/forum/viewtopic.php?p=246432#246432 |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Rosta
Založen: 9.10.2007 Příspěvky: 7427 Bydliště - POVINNÉ *: Dolni Domaslavice
|
Zaslal: 08.10.08 18:58 Předmět: |
|
|
slohovka hadra ale stejne z toho nejsem vubec chytry nejdril pises ze ti nevyskoci starter tim chapu pastorek,pak o kousek niz ze ti nejde jiskra tak co ti vlastne nejde? toci se ti starter kdyz to nejde nastartovat ? a toci se i motor ? _________________ R19 Ph2 1,4e - minulost |
|
Návrat nahoru |
|
 |
safimaster Anonymní
|
Zaslal: 08.10.08 21:10 Předmět: |
|
|
Rosta napsal: | slohovka hadra ale stejne z toho nejsem vubec chytry nejdril pises ze ti nevyskoci starter tim chapu pastorek,pak o kousek niz ze ti nejde jiskra tak co ti vlastne nejde? toci se ti starter kdyz to nejde nastartovat ? a toci se i motor ? |
nejsem znalej.. jak rikam.. momentalne nejde jiskra.. ale motor se snazi naskocit..ale bez jiskry tezko.. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
safimaster Anonymní
|
Zaslal: 08.10.08 21:12 Předmět: |
|
|
tudiz pokud dobre chapu.. pokud vymenim snimac a dostanu jiskru kterou potrebuju k nastartovani a motor nastartuje.. melo by prestat i to bzuceni cerpadla?? pokud ne .. mel bych vymenit i druhe relé??.. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
safimaster Anonymní
|
Zaslal: 08.10.08 21:14 Předmět: |
|
|
jeste k tomu starteru.. nejdriv delal problemy..ale jak sem nasel tady vsude mozne na foru.. stacilo pobouchat ci pohnout nejakym kabilkem od starteru a funguje.. rekl bych ze starter je ted v pohode co se s tim zahejbalo a pobouchalo...protoze toci bezproblemove.. jediny problem je ted ta jiskra no.. takze snimac.. za kolik tedy se da sehnat snimac?? znamej rikal ze je to opravdu z 90% cast auta ktera nejvic odchazi no... |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Mirek

|
|
Návrat nahoru |
|
 |
|