Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
Autor |
Zpráva |
Vlčák
Založen: 11.10.2007 Příspěvky: 43 Bydliště - POVINNÉ *: České Budějovice
|
Zaslal: 16.11.07 18:03 Předmět: Spojka nebo samostav???? |
|
|
Co je v pr*eli? Dneska si to takhle valim k domovu, mam zařazenou 3, když sem chtěl přidat, abych mohl přejet do vedlejšího pruhu, vylítli mi najednou otáčky a nic... auto jelo pořád stejně. Jel sem to potom ještě projet, zkusil sem párkrát prošlápnout spojku jestli neblbne samostav (jestli nepřeskakuje mezi zubama) tak to chvilku jelo jak má a chvilku zase lítali otáčky neúměrně s rychlostí...
Kdyby byla už špatná spojka tak to bude prokluzovat asi pořád, nebo se pletu? |
|
Návrat nahoru |
|
 |
hynek

Založen: 14.10.2007 Příspěvky: 10937 Bydliště - POVINNÉ *: Brno
|
Zaslal: 16.11.07 18:17 Předmět: |
|
|
při velké zátěži nebo-li vysoký otáčky motoru, tak spojka nedokáže přenýst kroutící moment a prokluzuje. buď jí máš sjetou nebo ti to samostv nedošteloval. skus to na samostavu doštelovat sám, pokud to nepude vyměň lamelu  _________________
 |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Vlčák
|
Zaslal: 16.11.07 18:42 Předmět: |
|
|
hynek napsal: | při velké zátěži nebo-li vysoký otáčky motoru, tak spojka nedokáže přenýst kroutící moment a prokluzuje. buď jí máš sjetou nebo ti to samostv nedošteloval. skus to na samostavu doštelovat sám, pokud to nepude vyměň lamelu  |
a jak se šteluje ten samostav? to jako tam vyřezat zub? neni to tak dlouho, když sem měnil lanko, tak se mi zdálo že má ještě kam štelovat (prodlužovat lanko). |
|
Návrat nahoru |
|
 |
jarda

Založen: 9.10.2007 Příspěvky: 2643 Bydliště - POVINNÉ *: Havířov
|
Zaslal: 16.11.07 19:26 Předmět: |
|
|
To vlčák: a neměl jsi náhodou pod kolama náledí ????  _________________ Rozhodl jsem se,že budu žít věčně a umřu jenom kdyby mi to nevyšlo. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
hynek

|
Zaslal: 16.11.07 19:42 Předmět: |
|
|
né! samostav si nekurvi, musíš jako by to lanko povolit, aby se ti uvolnil přítlačák, třeba pomůze oddělat omezovač na pedálu (pedál se pak víc zdvyhne) a budeš mít vetší krok => vypne ti přítlačák _________________
 |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Kadlec Anonymní
|
Zaslal: 20.11.07 14:33 Předmět: dotaz |
|
|
Ahoj mám stejný problém na autě po výměně komplet spojky auto přestalo za studena řadit.Lanko spojky je asi dva roky staré a před výměnou nebyl problém.Zkusil jsem podložkami vymezit vůli,ale nepomohlo to.Prosím o pomoc a rady už fakt nevim co dál  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
hanzi
Založen: 10.10.2007 Příspěvky: 1075 Bydliště - POVINNÉ *: Kladno
|
Zaslal: 20.11.07 15:03 Předmět: Re: dotaz |
|
|
Kadlec napsal: | Ahoj mám stejný problém na autě po výměně komplet spojky auto přestalo za studena řadit.Lanko spojky je asi dva roky staré a před výměnou nebyl problém.Zkusil jsem podložkami vymezit vůli,ale nepomohlo to.Prosím o pomoc a rady už fakt nevim co dál  |
kamaradovi to neradilo kdyz se to ohralo... pomohla vymena lanka... tak si rikam jestli nejsou nejaky ruzny delky tech spojkovejch lanek |
|
Návrat nahoru |
|
 |
hynek

|
Zaslal: 20.11.07 15:12 Předmět: |
|
|
jsou různý délky, taky už sem si toho všim, sice je tam minimální rozdíl, ale je. zkus to vyměnit a uvidíš. nevím co si vypodložkovával, ale pokud ti nezabýra musíš ju spíš povolit _________________
 |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Kadlec Anonymní
|
Zaslal: 20.11.07 18:01 Předmět: Spojka |
|
|
Dal jsem asi pět podložek na konci lanka v motoru,aby při sešlápnutí pedálu spojka více zabrala,ale nepomohlo to.Je divné,že před výměnou spojky nebyl žádný problém s řazením.Kde a jak funguje ten samostav ? Dá se to nějak nastavit ? Lanko koupím a zkusim ho vyměnit,ale bojim se,že to tím nenude  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
hynek

|
Zaslal: 20.11.07 18:52 Předmět: |
|
|
ty si vypodlozil lanko v motoru? tak to si udelal to ze ti spojka výc vypínala! u pedálu jak je samostav (takovej hřebýnek) tak tam to lanko musíš jako povolit, posunout na zoubkách, musí to jít, případně u toho pedálu oddělej doraz (plastová mrtka) a tím to lanko povolís a spojka ti nebude prokluzovat! _________________
 |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Kadlec Anonymní
|
Zaslal: 21.11.07 11:17 Předmět: |
|
|
No dneska se na to mrknu,ale nevim nevim moc se mi to nezdá. Já měl za to,že když zkrátim lanko ,neboli prodloužim tach spojky tak vypnu spojku a rychlosti půjdou normálně.Bojim se,aby nebyl problém ještě jinde  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Václav Sedlář

Založen: 9.10.2007 Příspěvky: 2689 Bydliště - POVINNÉ *: Liberec
|
Zaslal: 21.11.07 13:50 Předmět: |
|
|
Kadlec napsal: | No dneska se na to mrknu,ale nevim nevim moc se mi to nezdá. Já měl za to,že když zkrátim lanko ,neboli prodloužim tach spojky tak vypnu spojku a rychlosti půjdou normálně.Bojim se,aby nebyl problém ještě jinde  |
Udělal si to správně,mě to zase neřadilo za tepla.Pomohla až výměna komplet spojky. _________________ Renault R19 Chamade,r.v.1994,1794ccm/65kw.
Renault Laguna Grandtour, r.v. 1998,1598ccm/79kw.
Renault Laguna 3 Grandtour, 2.0 dci 110kw, r.v. 2010 |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Vlčák
|
Zaslal: 07.12.07 13:31 Předmět: |
|
|
tak už je to docela akutní... spojka prokluzuje čim dál tim víc.... koukal sem na autokelly.cz na lamely maj tu Valeo za 2200 a potom StarLine a AP za cca 1500 - co myslíte, kterou? má cenu kupovat ty nejlevnější? a kolik může stát výmněna?  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
radecek7

Založen: 9.10.2007 Příspěvky: 5176 Bydliště - POVINNÉ *: Brno-Vlezprdelkov
|
Zaslal: 07.12.07 13:34 Předmět: |
|
|
Vlčák napsal: | tak už je to docela akutní... spojka prokluzuje čim dál tim víc.... koukal sem na autokelly.cz na lamely maj tu Valeo za 2200 a potom StarLine a AP za cca 1500 - co myslíte, kterou? má cenu kupovat ty nejlevnější? a kolik může stát výmněna?  | no jestlisi chces auto nechat tak kup Valeo jestli ne tak starline. jinak vymena...je z tim celkem mr*acka...  _________________ BMW E36 CABRIO:)
Renault 19 16v PH1
Volvo V70 2.5 TDI rakev
VW Golf Cabrio III dostala moje draha:)
Felda pracant |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Vítek
Založen: 9.10.2007 Příspěvky: 1483 Bydliště - POVINNÉ *: Brno
|
Zaslal: 07.12.07 13:34 Předmět: |