Obsah fóra Renault 19 Club Renault 19 Club
Fórum Renault 19 clubu ČR

FAQFAQ   HledatHledat   Seznam uživatelůSeznam uživatelů   Uživatelské skupinyUživatelské skupiny   RegistraceRegistrace 
 ProfilProfil   Soukromé zprávySoukromé zprávy   PřihlášeníPřihlášení 

Startování francka
Jdi na stránku 1, 2  Další

Přidat nové téma   Toto téma je zamknuto, nemůžete zde přidávat odpovědi ani upravovat své příspěvky!    Obsah fóra Renault 19 Club -> Motor
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Nessino
Anonymní

PříspěvekZaslal: 07.09.08 18:29    Předmět: Startování francka Citovat

Ahoj borci,

Už pár dní tu pročítám Vaše diskuze a rady s tajným přáním dozvědět se, co je tomu mému zvířeti. Omlouvám se předem, že Vás prosím o jakoukoliv radu ohledně renaulta Clio 1.2,r.v.2000, je mi jasné, že už adresa jasně říká, že je určená hlavně pro 19ky. Bohužel jsem spíš laikdřevo na auta a na nové fakt nemám, tak sháním jakoukoliv pomoc. Ještě než popíšu problém a poprosím o radu, chtěl bych říci, že jsem byl ve třech servisech a dvakrát mi dotahovali kostru, jednou prej diagnostika neukázala nic a potřetí mi prošetřili celkovou elektriku, baterka vyměněna, svíčky nové...no, vyplázl jsem za to už celkově desítku a to mi rve kapsu, co Vám budu povídat. Ale konec nářků, to je stejně na nic a do toho - pokusím se to popsat do mrtě jako trubka, tak sorry předem, ale jsem z toho vážně na palici:-(: Stává se to přibližně od minulého léta, renaultík sem tam jednoduše nenastartuje, je jedno jestli mrzne nebo je vedral. Když to převedu na týden do 7 dní, tak dejme tomu, že nenastartuje cca 4xtýdně, jinak klidně vždy napoprvé. A je to asi takhle:Při startování točím klasicky klíčkem a startér podle mě v pohodě točí, ale přijde mi to asi, jako, kdyby to bylo takové "suché" točení..no, tak takhle to zkouším třeba čtvrt hodiny a někdy třeba napotřicaté chytne, ale někdy taky ne. Tak ho nechám třeba 3 hodiny(někdy stačí třeba pů hoďka, někdy taky dvě:-() odstát a pak přijdu a von si chytně napoprvé(to už votočím a úplně cítím jako, že to není takové to "suché" točení naprázdno, ale jakoby něco "zabralo"-no divný:-(...dále jsem vypozoroval, že se mi stalo v posledním měsíci, že si to frčím, vyřadím na neutrál, dojíždím třeba ke kruháči a přibrzdím a vono to chcípne....další poznatek, který třeba pomůže je, že když jedu v kuse třeba 200 kiláků, tak potom nastartuju vždy v poho, ale když jedu třeba z baráku tak 5 kiláků na pumpu a natankuju, tak už pak třeba nenaskočí, takže to musím odtáhnout od pumpy, abych nebránil tankování a modlit se, že to třeba do půl hodiny naskočí:-))no je to humus, protože, když tohle popisujete někomu, tak si připadáte jako blbec a BOHUŽEL ještě zákon schválnosti je, že se to nestane, když to ukazujete v servisu, ale když potřebujete třeba vodvézt dědu do nemocnice nebo odjíždíte od mladý a její rodiče a příbuzenstvo na Vás čumí, no je to trapák. Jinak ještě poslední věc, co bych mohl říci, že pokud to nechce naskočit, tak vím, že to vůbec nevyřeší třeba roztlačování nebo nahození přes kabely(to jsem vše už zkoušel) a další věc, že mi to dost často, asi v 99i procentech(když nejde nastarovat) vyhodí radio a to tak, že musím zadat kod-to asi ale nehraje roli co, asi nějaký zabezpečení, fakt nevim..No je to mazec a znáte to, když se na fáro nedá spolehnout...Chtěl bych Vás tímto asi delším příspěvkem moc požádat o jakoukoliv radu či postřeh- mě už fakt s..e,že dávám peníze za něco,když vlastně mi nikdo ani neřekne, co s tím je a opouštět tuhle malou káru nechci...díky za cokoliv, fakt budu vděčnej a pěkný zbytek dne přeji Všem renaulťákům Wink
Marek
Rosta

Bydliště - POVINNÉ *: Dolni Domaslavice

PříspěvekZaslal: 07.09.08 18:33    Předmět: Citovat

při tom jak ty to nazýváš suchým točením Laughing točí se jenom startér nebo i motor? sem to z toho dotazu nepoznal Question
Nessino
Anonymní

PříspěvekZaslal: 07.09.08 18:36    Předmět: Citovat

Jo, promiň, točí se startér Rolling Eyes
duri_svk

Bydliště - POVINNÉ *: Zlate Moravce, SVK

PříspěvekZaslal: 07.09.08 18:39    Předmět: Citovat

takze starter sa toci ale motor nie ? dobre to chapem ?
Rosta

PříspěvekZaslal: 07.09.08 18:41    Předmět: Citovat

Motor stoji ?
Nessino
Anonymní

PříspěvekZaslal: 07.09.08 18:43    Předmět: Citovat

Ano, přesně tak
duri_svk

PříspěvekZaslal: 07.09.08 18:44    Předmět: Citovat

vymontovat starter s skortrolovat ci nie je pastorok zaseknuty alebo nieco, najpelsie je ho rozobrat a vycistit prip. namontovat novy
Nessino
Anonymní

PříspěvekZaslal: 07.09.08 18:50    Předmět: Citovat

Dobře-děkuju!, zítra to odvezu jednomu chlápkovi a řeknu mu to...ještě mi také teď volal, že má podezření na pumpu...no snad to nebude nějak mastné...sak na ryby pytel na raky-do háje
Rosta

PříspěvekZaslal: 07.09.08 18:51    Předmět: Citovat

spise bude v haji volnobezka,v renckovi sem to este rozdelane nemel ale byva soucasti pastorku,takze repas nebo vymena starteru
duri_svk

PříspěvekZaslal: 07.09.08 18:52    Předmět: Citovat

pokial je to tak ako hovoris ze startujes a toci sa ti len starter a motorom to nepohne tak by som to tpypoval na ten starter. Ked ho vyberies von, da sa to aj odskusat, proste ho pripojis na baterku a uvidis. Drzim palce
Rosta

PříspěvekZaslal: 07.09.08 18:52    Předmět: Citovat

ale nejak se mi to nezda pokud si to mel v servise to by snad poznali ze se netoci motor
Rosta

PříspěvekZaslal: 07.09.08 18:53    Předmět: Citovat

odskouseni jenom na baterce neni uplne ono nekdy to blbne az po zatizeni,volnobezku kazdopadne po prazdnu nepoznas
Nessino
Anonymní

PříspěvekZaslal: 07.09.08 19:01    Předmět: Citovat

Chlapi díky! Zítra se na to vrhnu
Lanex

Bydliště - POVINNÉ *: planeta Země, Kladno

PříspěvekZaslal: 08.09.08 11:08    Předmět: Citovat

podle toho textu mi nepřipadá že "suché" startování nebude že se točí startér a motor ne. Vždyt když nevyleze pastorek kterej někdy vylejzá a zapadne (případ že to natočí), dělalo by to rachot. Startérská cívka se spíná povytažením pastorku, takže pokud by se pastorek nesnažil vylézt a zapadnout do setrváku, ani by se startér neroztočil. Pod pojmem suché startování si představuju točení motoru bez komprese (nekolísání otáček) což by spíš naznačovalo že do motoru nejde palivo.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Rosta

PříspěvekZaslal: 08.09.08 11:23    Předmět: Citovat

taky se mi nezdá že by to dělalo to co píše ale startér se klidně v případě že má špatnou volnobězku točí na prázdno a nedělá žáden rachot
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Přidat nové téma   Toto téma je zamknuto, nemůžete zde přidávat odpovědi ani upravovat své příspěvky!    Obsah fóra Renault 19 Club -> Motor Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Jdi na stránku 1, 2  Další
Strana 1 z 2

Přejdi na: