Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
Autor |
Zpráva |
citereh Anonymní
|
Zaslal: 30.07.08 15:33 Předmět: Chlazení |
|
|
zdravím všechny . Mám R19, obsah 1721, 54 kw,benzín a děje se mě toto: Po zahřátí vozidla se mě začne plnit vyrovnávácí nádržka na vodu a při vyšší teplotě mě voda vylítá přes uzávěr ven - je tam nové víčko , nové těsnění pod hlavou, nová hlava, dostal jsem několik typů / termostat, zarostlý chladič/ ale dovede někdo prosím poradit z praxe ? děkuji |
|
Návrat nahoru |
|
 |
jarda

Založen: 9.10.2007 Příspěvky: 2643 Bydliště - POVINNÉ *: Havířov
|
Zaslal: 30.07.08 16:25 Předmět: |
|
|
Vzduch _________________ Rozhodl jsem se,že budu žít věčně a umřu jenom kdyby mi to nevyšlo. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
citereh Anonymní
|
Zaslal: 30.07.08 16:58 Předmět: |
|
|
ahoj myslíš jako že to špatně odvzdušnili při výměně těsnění ? Před tím to nedělalo , tak by to mohlo mít s tímto úkonem spojitost, díky za radu |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Rosta
Založen: 9.10.2007 Příspěvky: 7427 Bydliště - POVINNÉ *: Dolni Domaslavice
|
Zaslal: 30.07.08 17:24 Předmět: |
|
|
zalezi jak moc je ta nova hlava opravdu nová ? _________________ R19 Ph2 1,4e - minulost |
|
Návrat nahoru |
|
 |
dareback Anonymní
|
Zaslal: 30.07.08 18:35 Předmět: |
|
|
je to de facto moje auto, takže ta hlava má najeto 70.000 a kdyz jsem ji kupoval, tak byla z funkcniho motoru...
vyvstava tedy otazkam nebyla jen malo dotazena hlava a podfouklo to tesneni? protoze jinak uz me vubec nic nenapada.... |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Rosta
|
Zaslal: 30.07.08 19:27 Předmět: |
|
|
mozma ji to chtelo pred montazi nechat srovnat zalezi jestli ji nekdo promeril,ale samozdrejme jako prvni to chce proverit ten termostat a chladic v jakem je stavu,samozdrejme poradne odvzdusnit jak psal jarda a jeste me napadlo foukle tesneni je vetsinou poznat na kapaline ze smrdi po benzinu ,nebo na svickach to taky byva poznat a taky to jde nekdy poznat po zmereni tlaku _________________ R19 Ph2 1,4e - minulost
Naposledy upravil Rosta dne 30.07.08 19:31, celkově upraveno 1 krát. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
dareback Anonymní
|
Zaslal: 30.07.08 19:28 Předmět: |
|
|
Rosta napsal: | mozma ji to chtelo pred montazi nechat srovnat zalezi jestli ji nekdo promeril |
my jsme usuzovali z toho ze kdyz je sundana z motoru a je na ni jeste pekne videt obtisknuty puvodni tesneni, tak ze nebude treba srovnavat... |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Rosta
|
Zaslal: 30.07.08 19:31 Předmět: |
|
|
este sem upravil ten predchozi prispevek _________________ R19 Ph2 1,4e - minulost |
|
Návrat nahoru |
|
 |
dareback Anonymní
|
Zaslal: 30.07.08 19:36 Předmět: |
|
|
chladič je v pohode, radne proplachnuty a bez jedine trhliny. odvzdusneny to bylo hned po montazi ty hlavy... v patek zkusim vyhodit ten termostat a uvidime. bud se to bez nej nebude hrat a je to ono, nebo to fakt bude to tesneni. pokud si dobre vybavuju, tak kapalina po benzinu nesmrdi a kdyz jsem koukal na merku oleje a na vicko tak mi prijdou taky uplne normalni, tudiz bez peny a bileho slemu. a z vyfuku se taky neline zadny barevny kour... |
|
Návrat nahoru |
|
 |
jarda

Založen: 9.10.2007 Příspěvky: 2643 Bydliště - POVINNÉ *: Havířov
|
Zaslal: 31.07.08 09:43 Předmět: |
|
|
Žádný termostat nevyhazuj, pořádně to odvzdušni tím šroubem na chladiči. Už se to tady probíralo, hledej. _________________ Rozhodl jsem se,že budu žít věčně a umřu jenom kdyby mi to nevyšlo. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Rosta
|
Zaslal: 31.07.08 10:02 Předmět: |
|
|
kdyz ho vynda jen na odskouseni tak s tim nic nezkazi,samozdrejme to musi mit odvzdusnene _________________ R19 Ph2 1,4e - minulost |
|
Návrat nahoru |
|
 |
citereh Anonymní
|
Zaslal: 31.07.08 16:31 Předmět: Clazení |
|
|
jarda napsal: | Žádný termostat nevyhazuj, pořádně to odvzdušni tím šroubem na chladiči. Už se to tady probíralo, hledej. |
zdravím - chci se ještě zeptat : R19 má odvzdušnovák jen na chladiči nebo má ještě někde vychytávku ? |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Mirek

Založen: 9.10.2007 Příspěvky: 16116 Bydliště - POVINNÉ *: Ostrava
|
Zaslal: 31.07.08 16:33 Předmět: Re: Clazení |
|
|
citereh napsal: | jarda napsal: | Žádný termostat nevyhazuj, pořádně to odvzdušni tím šroubem na chladiči. Už se to tady probíralo, hledej. |
zdravím - chci se ještě zeptat : R19 má odvzdušnovák jen na chladiči nebo má ještě někde vychytávku ? |
většina jen na chladiči, ale třeba motory objemu 1.4 mají dva odvzdušňováky i na hadicích k tomení které vedou od vodní pumpy _________________
Levné nové náhradní díly http://www.renault19.cz/forum/viewtopic.php?p=246432#246432 |
|
Návrat nahoru |
|
 |
citereh Anonymní
|
Zaslal: 31.07.08 16:39 Předmět: Re: Clazení |
|
|
mirek napsal: | citereh napsal: | jarda napsal: | Žádný termostat nevyhazuj, pořádně to odvzdušni tím šroubem na chladiči. Už se to tady probíralo, hledej. |
většina jen na chladiči, ale třeba motory objemu 1.4 mají dva odvzdušňováky i na hadicích k tomení které vedou od vodní pumpy |
díky za radu - tohle je R19, 1721 ccm, 54 kw, benzín - já kouknu jestli tam nejsou |
|
Návrat nahoru |
|
 |
dareback Anonymní
|
Zaslal: 31.07.08 19:01 Předmět: |
|
|
Klasika ph.2, jeden odvzdušňovací šroub je přímo na chladiči a druhý je hned za hlavou...
Ale hlavně další poznatek... když s tím ráno jedu do práce, tak po sedmi kilometrech voda v nadobce ani nezabublá. Horší už je to večer, když jedu z práce, to je celou cestu do kopce a nádobce se zdá o pekle... Možná se mylím, ale tohle mi na těsnění pod hlavou nepřijde... to by přece lítalo už někdy po ujetým jednom kilometru... |
|
Návrat nahoru |
|
 |
|