Obsah fóra Renault 19 Club Renault 19 Club
Fórum Renault 19 clubu ČR

FAQFAQ   HledatHledat   Seznam uživatelůSeznam uživatelů   Uživatelské skupinyUživatelské skupiny   RegistraceRegistrace 
 ProfilProfil   Soukromé zprávySoukromé zprávy   PřihlášeníPřihlášení 

Chlazení
Jdi na stránku 1, 2  Další

Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra Renault 19 Club -> Motor
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
citereh
Anonymní

PříspěvekZaslal: 30.07.08 15:33    Předmět: Chlazení Citovat

zdravím všechny . Mám R19, obsah 1721, 54 kw,benzín a děje se mě toto: Po zahřátí vozidla se mě začne plnit vyrovnávácí nádržka na vodu a při vyšší teplotě mě voda vylítá přes uzávěr ven - je tam nové víčko , nové těsnění pod hlavou, nová hlava, dostal jsem několik typů / termostat, zarostlý chladič/ ale dovede někdo prosím poradit z praxe ? děkuji
jarda

Bydliště - POVINNÉ *: Havířov

PříspěvekZaslal: 30.07.08 16:25    Předmět: Citovat

Vzduch
citereh
Anonymní

PříspěvekZaslal: 30.07.08 16:58    Předmět: Citovat

jarda napsal:
Vzduch

ahoj myslíš jako že to špatně odvzdušnili při výměně těsnění ? Před tím to nedělalo , tak by to mohlo mít s tímto úkonem spojitost, díky za radu
Rosta

Bydliště - POVINNÉ *: Dolni Domaslavice

PříspěvekZaslal: 30.07.08 17:24    Předmět: Citovat

zalezi jak moc je ta nova hlava opravdu nová ?
dareback
Anonymní

PříspěvekZaslal: 30.07.08 18:35    Předmět: Citovat

je to de facto moje auto, takže ta hlava má najeto 70.000 a kdyz jsem ji kupoval, tak byla z funkcniho motoru...
vyvstava tedy otazkam nebyla jen malo dotazena hlava a podfouklo to tesneni? protoze jinak uz me vubec nic nenapada....
Rosta

PříspěvekZaslal: 30.07.08 19:27    Předmět: Citovat

mozma ji to chtelo pred montazi nechat srovnat zalezi jestli ji nekdo promeril,ale samozdrejme jako prvni to chce proverit ten termostat a chladic v jakem je stavu,samozdrejme poradne odvzdusnit jak psal jarda a jeste me napadlo foukle tesneni je vetsinou poznat na kapaline ze smrdi po benzinu ,nebo na svickach to taky byva poznat a taky to jde nekdy poznat po zmereni tlaku

Naposledy upravil Rosta dne 30.07.08 19:31, celkově upraveno 1 krát.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
dareback
Anonymní

PříspěvekZaslal: 30.07.08 19:28    Předmět: Citovat

Rosta napsal:
mozma ji to chtelo pred montazi nechat srovnat zalezi jestli ji nekdo promeril

my jsme usuzovali z toho ze kdyz je sundana z motoru a je na ni jeste pekne videt obtisknuty puvodni tesneni, tak ze nebude treba srovnavat...
Rosta

PříspěvekZaslal: 30.07.08 19:31    Předmět: Citovat

este sem upravil ten predchozi prispevek
dareback
Anonymní

PříspěvekZaslal: 30.07.08 19:36    Předmět: Citovat

chladič je v pohode, radne proplachnuty a bez jedine trhliny. odvzdusneny to bylo hned po montazi ty hlavy... v patek zkusim vyhodit ten termostat a uvidime. bud se to bez nej nebude hrat a je to ono, nebo to fakt bude to tesneni. pokud si dobre vybavuju, tak kapalina po benzinu nesmrdi a kdyz jsem koukal na merku oleje a na vicko tak mi prijdou taky uplne normalni, tudiz bez peny a bileho slemu. a z vyfuku se taky neline zadny barevny kour...
jarda

Bydliště - POVINNÉ *: Havířov

PříspěvekZaslal: 31.07.08 09:43    Předmět: Citovat

Žádný termostat nevyhazuj, pořádně to odvzdušni tím šroubem na chladiči. Už se to tady probíralo, hledej.
Rosta

PříspěvekZaslal: 31.07.08 10:02    Předmět: Citovat

kdyz ho vynda jen na odskouseni tak s tim nic nezkazi,samozdrejme to musi mit odvzdusnene
citereh
Anonymní

PříspěvekZaslal: 31.07.08 16:31    Předmět: Clazení Citovat

jarda napsal:
Žádný termostat nevyhazuj, pořádně to odvzdušni tím šroubem na chladiči. Už se to tady probíralo, hledej.

zdravím - chci se ještě zeptat : R19 má odvzdušnovák jen na chladiči nebo má ještě někde vychytávku ?
Mirek

Bydliště - POVINNÉ *: Ostrava

PříspěvekZaslal: 31.07.08 16:33    Předmět: Re: Clazení Citovat

citereh napsal:
jarda napsal:

zdravím - chci se ještě zeptat : R19 má odvzdušnovák jen na chladiči nebo má ještě někde vychytávku ?

většina jen na chladiči, ale třeba motory objemu 1.4 mají dva odvzdušňováky i na hadicích k tomení které vedou od vodní pumpy
Levné nové náhradní díly http://www.renault19.cz/forum/viewtopic.php?p=246432#246432
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky MSN Messenger Skype Name
citereh
Anonymní

PříspěvekZaslal: 31.07.08 16:39    Předmět: Re: Clazení Citovat

mirek napsal:
citereh napsal:
jarda napsal:

většina jen na chladiči, ale třeba motory objemu 1.4 mají dva odvzdušňováky i na hadicích k tomení které vedou od vodní pumpy

díky za radu - tohle je R19, 1721 ccm, 54 kw, benzín - já kouknu jestli tam nejsou
dareback
Anonymní

PříspěvekZaslal: 31.07.08 19:01    Předmět: Citovat

Klasika ph.2, jeden odvzdušňovací šroub je přímo na chladiči a druhý je hned za hlavou...

Ale hlavně další poznatek... když s tím ráno jedu do práce, tak po sedmi kilometrech voda v nadobce ani nezabublá. Horší už je to večer, když jedu z práce, to je celou cestu do kopce a nádobce se zdá o pekle... Možná se mylím, ale tohle mi na těsnění pod hlavou nepřijde... to by přece lítalo už někdy po ujetým jednom kilometru...
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra Renault 19 Club -> Motor Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Jdi na stránku 1, 2  Další
Strana 1 z 2

Přejdi na: