Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
Autor |
Zpráva |
jirkabroul Anonymní
|
Zaslal: 26.07.08 19:33 Předmět: Chlazení |
|
|
Zdravím. Mám takovýto problém. Mám R19 54KW r.94 a při normální jízdě mi ručička teploměru leze až k místu kde spíná ventilátor. Voda v nádržce je pořád konstantní a je jí tam dost. Termostat je loni měněný. Připadá mi to jako na zarostlý chladič nebo nevím čím by to mohlo být.Systém je odvzdušněný. Díky za pomoc |
|
Návrat nahoru |
|
 |
hrazda

Založen: 12.10.2007 Příspěvky: 504 Bydliště - POVINNÉ *: Brno
|
Zaslal: 26.07.08 19:41 Předmět: |
|
|
No a co se Ti na tom nezdá? Pokud máš ručičku těploměru na předposlední větší čárce, tak je to správně... _________________ Škoda Octavia Elegance 1,9TDi
exRenault 19 1,8S RT |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Slavo

Založen: 3.4.2008 Příspěvky: 2483 Bydliště - POVINNÉ *: Revúca SR, Karviná ČR
|
Zaslal: 26.07.08 20:21 Předmět: |
|
|
tak, tak - to by malo mat tak +-88st C. Pokial ti v kuse nejde sahara tak v poho. _________________ R19 Chamade, phII, L53Y, F7P D704-99kW po kompletnej GO
http://maximaco.rajce.net/
1. miesto Čumjízda Hlučín 2010
2. miesto Čumjízda MORÁVIA 2011 Plumlov |
|
Návrat nahoru |
|
 |
jirkabroul Anonymní
|
Zaslal: 26.07.08 20:56 Předmět: Chlazení |
|
|
ventilátor v kuse neběží, ale spíná dost často.Na to, že jsem nejezdil v nijak velkém vedru mě to přijde divný. Co teprv, kdybych jel někde v pořádném tropickém vedru. Zajímavostí je, že dříve se mi ručička držela mezi těmi dvěmi čárkami, teď se drží už jen na té horní. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Slavo

Založen: 3.4.2008 Příspěvky: 2483 Bydliště - POVINNÉ *: Revúca SR, Karviná ČR
|
Zaslal: 26.07.08 21:08 Předmět: |
|
|
kedy si menil chladiacu kapalinu - aby si to nemal cele zas**te a tym padom chladenie na dve veci. Ale moze to byt aj termostatom. Moj fungel novy odisiel do neba po 500km, esteze ho vymenily bez problemov. A este skus premerat cidlo teplaty vody - mohlo tiez ist na dovcu. _________________ R19 Chamade, phII, L53Y, F7P D704-99kW po kompletnej GO
http://maximaco.rajce.net/
1. miesto Čumjízda Hlučín 2010
2. miesto Čumjízda MORÁVIA 2011 Plumlov |
|
Návrat nahoru |
|
 |
jirkabroul Anonymní
|
Zaslal: 27.07.08 12:05 Předmět: CHlazení |
|
|
Kapalinu jsem měnil loni. Radili mě, abych to propláchl citronovou šťávou ale stejně je ta voda taková rezavá. Termostat si myslím že je ok ale zkusim na něj mrknout. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Ray...

Založen: 13.5.2008 Příspěvky: 248 Bydliště - POVINNÉ *: Kladno
|
Zaslal: 27.07.08 15:48 Předmět: Re: Chlazení |
|
|
jirkabroul napsal: | Zdravím. Mám takovýto problém. Mám R19 54KW r.94 a při normální jízdě mi ručička teploměru leze až k místu kde spíná ventilátor. Voda v nádržce je pořád konstantní a je jí tam dost. Termostat je loni měněný. Připadá mi to jako na zarostlý chladič nebo nevím čím by to mohlo být.Systém je odvzdušněný. Díky za pomoc | Uz se to tu resilo dostkrat ... vse je ok ... pokud se ti nerozsiviti kontrolka co je vlevo nad budikem teploty (cervena).... jinak rucicka muze delat co chce a vse ok ... ;) ... jestli ti sviti kontrlka zjistis jednoduse kdyz zapnes zapalovani tak se rozsviti .. ;) _________________ Renault 19 kabrio ... .. zasveceni vedi .. ;) |
|
Návrat nahoru |
|
 |
MortE Moderátor

Založen: 24.10.2007 Příspěvky: 3623 Bydliště - POVINNÉ *: BRNO
|
Zaslal: 27.07.08 17:23 Předmět: Re: Chlazení |
|
|
Ray... napsal: | jirkabroul napsal: | Zdravím. Mám takovýto problém. Mám R19 54KW r.94 a při normální jízdě mi ručička teploměru leze až k místu kde spíná ventilátor. Voda v nádržce je pořád konstantní a je jí tam dost. Termostat je loni měněný. Připadá mi to jako na zarostlý chladič nebo nevím čím by to mohlo být.Systém je odvzdušněný. Díky za pomoc | Uz se to tu resilo dostkrat ... vse je ok ... pokud se ti nerozsiviti kontrolka co je vlevo nad budikem teploty (cervena).... jinak rucicka muze delat co chce a vse ok ... ;) ... jestli ti sviti kontrlka zjistis jednoduse kdyz zapnes zapalovani tak se rozsviti .. ;) |
nechci Ti kazit diagnózu, ale mě se třeba ta kontrolka nikdy rozsvítit nemůže...vzhledem k tomu, že tam mám prasklou žárovku...
takže bez ručičky bych byl v háji... _________________
 |
|
Návrat nahoru |
|
 |
jirkabroul Anonymní
|
Zaslal: 27.07.08 19:57 Předmět: Chlazení |
|
|
Mě kontrolka funguje při otočení klíčkem se rozsvítí takže to je v poho. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Ray...

Založen: 13.5.2008 Příspěvky: 248 Bydliště - POVINNÉ *: Kladno
|
Zaslal: 27.07.08 22:22 Předmět: Re: Chlazení |
|
|
jirkabroul napsal: | Mě kontrolka funguje při otočení klíčkem se rozsvítí takže to je v poho. | Dokud nesviti za jizdy tak jo .. a muze rucicka byt klidne kolmo nahoru ... ;) _________________ Renault 19 kabrio ... .. zasveceni vedi .. ;) |
|
Návrat nahoru |
|
 |
MortE Moderátor

Založen: 24.10.2007 Příspěvky: 3623 Bydliště - POVINNÉ *: BRNO
|
Zaslal: 27.07.08 22:26 Předmět: Re: Chlazení |
|
|
Ray... napsal: | jirkabroul napsal: | Mě kontrolka funguje při otočení klíčkem se rozsvítí takže to je v poho. | Dokud nesviti za jizdy tak jo .. a muze rucicka byt klidne kolmo nahoru ... ;) |
no když myslíš...  _________________
 |
|
Návrat nahoru |
|
 |
lzika Anonymní
|
Zaslal: 30.07.08 14:07 Předmět: |
|
|
Jo to je normální mě se to taky tak jakoby hřeje. Stačí dva semafory za sebou trochu sluníčka a je to nahoře hned. Ze začátku sem byl z toho taky nervozní a přemejšlel sem nad čidlama a nad vodní pumpou ale pokud se ti to při plynulé jízdé uchladí samo náporem tak je vše ok. Ale ve městě mě jede sahara pořád. Dojedu, vypnu motor a ještě tak minutku si fouká. Jo a to je zajímavý že když mi jde sahara tak nezamknu auto přes centrál v klíčku. Nevíte někdo proč?  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Mirek

Založen: 9.10.2007 Příspěvky: 16116 Bydliště - POVINNÉ *: Ostrava
|
Zaslal: 30.07.08 14:18 Předmět: |
|
|
lzika napsal: | Jo to je normální mě se to taky tak jakoby hřeje. Stačí dva semafory za sebou trochu sluníčka a je to nahoře hned. Ze začátku sem byl z toho taky nervozní a přemejšlel sem nad čidlama a nad vodní pumpou ale pokud se ti to při plynulé jízdé uchladí samo náporem tak je vše ok. Ale ve městě mě jede sahara pořád. Dojedu, vypnu motor a ještě tak minutku si fouká. Jo a to je zajímavý že když mi jde sahara tak nezamknu auto přes centrál v klíčku. Nevíte někdo proč?  |
sahara krade hodně proudu _________________
Levné nové náhradní díly http://www.renault19.cz/forum/viewtopic.php?p=246432#246432 |
|
Návrat nahoru |
|
 |
R19
Založen: 1.4.2010 Příspěvky: 125 Bydliště - POVINNÉ *: Bratislava
|
Zaslal: 05.07.10 11:27 Předmět: |
|
|
Dobry den pani... vidim, ze ste tu riesili podobny problem, aky mam aj ja... Rad by som sa teda opytal jednu vec... Mam R19ku s motorom 1.8... a vcera som s autom presiel okolo 300 km a slnko pekne prazilo... Rucicka chladenia isla skoro az hore...a mna to na ceste pekne znervoznovalo, tak som zastal na prvom dialnicnom odpocivadle... Ked som ale otvoril kapotu... ventilator sa vobec netocil... spustil sa az po tom, ako som par krat zmackol vrchnu privodnu hadicu do chladica... a este... ked som par krat zmackol tu privodnu hadicu... tak mi z niekadial spoza motora smerom od brzdoveho posilovaca vysiel kusok dymu... je to normalne... alebo s tym nieco je... sam neviem, nakolko s tymto autom som doteraz nemal nijake skusenosti... Este dodam ze auto som mal opravovane, nakolko mi neslo kurenie... a chlapik mi tvrdil, ze z tade odstranil nejake podivuhodne prepojenie chladenia... a kurenie teraz ide ako dive... Budem vdacny za kazdu radu... nerad by som si totiz upiekol motor...
A este jedna vec ma napadla... cestou som z motora pocul taky dost zvlastny zvuk, ako ked kvapkate vodu na rozhavenu panvicu... ale hadice by mali mat nove skpasky... tak neviem...  _________________ VSADIL SOM NA RENAULT, UVIDÍME ČO TO DÁ... |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Víťa

Založen: 11.7.2009 Příspěvky: 3105 Bydliště - POVINNÉ *: Krnov, Bola, Opa, Ova a tak...
|
Zaslal: 05.07.10 16:14 Předmět: |
|
|
Ti co maji problem s teplotou poradim toto: Kdyz sem kupoval aktualni auticko, tak pomalu uchcavala voda skrz hadicky, ktere byly sterele. Podivejte se a zkontrolujte hadicky. Me se to taky hralo a fest, ale jak sem vymenil hadicku tak pohoda  _________________ No mainstream, just French... |
|
Návrat nahoru |
|
 |
|