Obsah fóra Renault 19 Club Renault 19 Club
Fórum Renault 19 clubu ČR

FAQFAQ   HledatHledat   Seznam uživatelůSeznam uživatelů   Uživatelské skupinyUživatelské skupiny   RegistraceRegistrace 
 ProfilProfil   Soukromé zprávySoukromé zprávy   PřihlášeníPřihlášení 

Jak pomoct motoru ke konikum
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3

Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra Renault 19 Club -> Motor
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
LANiN
Anonymní

PříspěvekZaslal: 10.07.08 12:05    Předmět: Citovat

to je už jednodužší ty čidla odpojit + odpojit lambdu = jednotka pojede na nějaký předem nastavený režim při ideálních podmínkách = víc to požere benzínu = stejný/lepší efekt .... nebo se pletu?
Dunga

Bydliště - POVINNÉ *: Brandýs nad Labem

PříspěvekZaslal: 10.07.08 12:14    Předmět: Citovat

bigi napsal:
navážu tady na to téma, našel jsem na netu toto: http://aukro.cz/item394786364_zvyseni_vykonu_az_o_25_koni_.html
co si o tom myslíte? nepíše tam žádnou značku, jen "Performance speed chip", zdá se mi to nějaký divný Confused
jedine co to udela je to, ze ridici jednotka nastavi bohatsi smes, tudiz to "pojede lip" ale taky to bude vic zrat a nedoporucuju to, pokud davas motoru poradnou naloz...
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
MortE
Moderátor

Bydliště - POVINNÉ *: BRNO

PříspěvekZaslal: 10.07.08 12:14    Předmět: Citovat

LANiN napsal:
to je už jednodužší ty čidla odpojit + odpojit lambdu = jednotka pojede na nějaký předem nastavený režim při ideálních podmínkách = víc to požere benzínu = stejný/lepší efekt .... nebo se pletu?

přesně tak...a efekt bude podobnej, akorát ještě výraznější a motor se Ti posere dřív, toď můj názor... Very Happy
Moderátor

Bydliště - POVINNÉ *: BRNO

PříspěvekZaslal: 10.07.08 12:16    Předmět: Citovat

Dunga napsal:
bigi napsal:
navážu tady na to téma, našel jsem na netu toto: http://aukro.cz/item394786364_zvyseni_vykonu_az_o_25_koni_.html
co si o tom myslíte? nepíše tam žádnou značku, jen "Performance speed chip", zdá se mi to nějaký divný Confused
jedine co to udela je to, ze ridici jednotka nastavi bohatsi smes, tudiz to "pojede lip" ale taky to bude vic zrat a nedoporucuju to, pokud davas motoru poradnou naloz...

jo, ta hláška, že se zvýší výkon a spotřeba se nezmění mě taky dostala... Twisted Evil

Bydliště - POVINNÉ *: Brno

PříspěvekZaslal: 10.07.08 17:44    Předmět: Citovat

no ono to není tak jednoduchý, bohatší směs je hezká věc, ale k hovnu, potřebuješ přivést více vzducu aby to mělo ten efekt, ale při odpojení lamdy se ti přepne jednotak do nouzovího režimu a předjedetě i felcka Wink

Bydliště - POVINNÉ *: Bratislava

PříspěvekZaslal: 10.07.08 18:11    Předmět: Citovat

Tak som vam nasiel nieco k tomu obohacovaniu zmesy

tom28 napsal:
pokud to tuším zprávně, tak mírně obochacená směs je lepší než směs nastavená z fabriky.

taboo:
Naopak. Naprosta vetsina (i kdyz bych mohl tvrdit ze naprosto vsechny) tovarnich motoru pouziva v open loop mode naprosto zbytecne bohatou smes z duvodu bezpecnosti na ukor performance a spotreby. Dalsi zvysovani bohatosti smese by vedlo pouze ke snizeni vykonu. Stejne to je s progresi predstihu zapalovani, ktera je ve vetsine pripadu tovarnich motoru velice konzervativni. V naproste vetsine pripadu tovarnich motoru plati, ze narustu vykonu je dosazeno ochuzenim smese a vice agresivni progresi predstihu zapalovani.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra Renault 19 Club -> Motor Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3
Strana 3 z 3

Přejdi na: