Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
Autor |
Zpráva |
Mirek

Založen: 9.10.2007 Příspěvky: 16116 Bydliště - POVINNÉ *: Ostrava
|
Zaslal: 26.05.08 21:30 Předmět: |
|
|
Ufas napsal: | sundal bubny, jenom to vsechno vycistil a vymenil sem ty pruziny co tam sou... na lanko od rucni brzdy sem vubec nehrabal... |
a předtím ti to nebrzdilo, jo? Kuwa to asi taky zkusím!!! _________________
Levné nové náhradní díly http://www.renault19.cz/forum/viewtopic.php?p=246432#246432 |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Ufas

Založen: 9.10.2007 Příspěvky: 2995 Bydliště - POVINNÉ *: Bechyně
|
Zaslal: 26.05.08 21:33 Předmět: |
|
|
ne nebrzdilo... fakt taková blbost a už to brzdí... za chvíli sem dám fotky jak to vypadlo před a jak po... |
|
Návrat nahoru |
|
 |
tunak19
Založen: 3.4.2008 Příspěvky: 156 Bydliště - POVINNÉ *: Rakovník
|
Zaslal: 26.05.08 21:33 Předmět: |
|
|
no to bych mohl koupit rovnou i ty desticky co?!kdyz to bude uz tak napul rozebrany _________________ 1,7 54kw 5.dvéř ph2 |
|
Návrat nahoru |
|
 |
tunak19
|
Zaslal: 26.05.08 21:36 Předmět: |
|
|
oni zmenili design autokelly.cz jo?!se vtom ted nevyznam  _________________ 1,7 54kw 5.dvéř ph2 |
|
Návrat nahoru |
|
 |
tunak19
|
Zaslal: 26.05.08 21:41 Předmět: |
|
|
tak mam problem, vzhledem ktomu ze to zmenili, tak ja se vtom vubec nevyznam.....napiste mi nekdo na kolik vyjdou desticky do bubnu a ty pruziny. popripade na kolik by vysly novy bubny......  _________________ 1,7 54kw 5.dvéř ph2 |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Ufas

|
Zaslal: 26.05.08 21:42 Předmět: |
|
|
jinak na autokelly to hledej pod Brzdový systém/ Brzdové destičky-Čelisti/Zadní náprava/ --> a tam příslušenství FERODO |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Ufas

|
Zaslal: 26.05.08 21:43 Předmět: |
|
|
já měl třeba čelisti dobrý... vzhledem k tomu že to skoro nebrzdilo...  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Ufas

|
|
Návrat nahoru |
|
 |
tunak19
|
Zaslal: 26.05.08 21:56 Předmět: |
|
|
jj to sem hledal.....proc to zmenili??? takze myslis ze kdyz vymenim ty pruzinky nejak to procistim, tak to pomuze jo?! k cemu tam sou ty pruzinky?co ten valecek, ten si nemenil??? _________________ 1,7 54kw 5.dvéř ph2 |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Ufas

|
Zaslal: 26.05.08 22:02 Předmět: |
|
|
nee váleček sem neměnil... ty pružinky vracej pakny zpátky když je ten váleček rozáhne... hlavně se musí vyčistit ten samostav... ničim ho pak ale nemazat, jenom by se na to chytal bordel...
 |
|
Návrat nahoru |
|
 |
tunak19
|
Zaslal: 26.05.08 22:09 Předmět: |
|
|
jeste posledni dotaz, k cemu je dobrej ten samostav co ten dela? a kdyz si ho cistil tak jde vyndat nebo na aute....rozebira se to nejak??? _________________ 1,7 54kw 5.dvéř ph2 |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Ufas

|
Zaslal: 26.05.08 22:22 Předmět: |
|
|
no čekal sem že se zeptáš snad odpovim aspoň trochu srozumitelně... no ten samostav se dá vyndat... ale zas bacha aby ti z něj nic nespadlo... je tam protože jak se postupně obržďujou pakny, musel by pak mít brzdovej váleček dlouhej chod(takže i pedál)... samostav pak drží pakny ve stejný vzdálenosti od bubnu jak když sou nový i když sou pak sjetý...  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Rio
Založen: 15.10.2007 Příspěvky: 128 Bydliště - POVINNÉ *: Domažlice
|
Zaslal: 27.05.08 06:54 Předmět: |
|
|
Ufas napsal: | no čekal sem že se zeptáš snad odpovim aspoň trochu srozumitelně... no ten samostav se dá vyndat... ale zas bacha aby ti z něj nic nespadlo... je tam protože jak se postupně obržďujou pakny, musel by pak mít brzdovej váleček dlouhej chod(takže i pedál)... samostav pak drží pakny ve stejný vzdálenosti od bubnu jak když sou nový i když sou pak sjetý...  |
Doplnil bych tě ještě o to že ten samostav dělá stejnou službu i pro ruční brzdu, když správně funguje brzdí ruční brzda dobře, nemusí se dotahovat lana, matice na dotažení lan je tam jen proto aby se dala vymezit vůle která vznikne časem na samotných lanech, v žádném případě se lanama nedotahuje ručka aby brzdila, od toho tam je ten samostav. A k těm maticím co vám zarezli já to udělal následovně, zvednul jsem auto vzal jsem flexu a obě zarezlé matice jsem zespodu rozřízl. Potom to šlo dolu skoro samo, závit jsem očistil závitovým očkem , namazal a dal nové matice. když jsem měl zadní brzdy v perfektním stavu, tak jsem lana dotáhl jen lehce aby neměli vůli. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
tunak19
|
Zaslal: 27.05.08 08:51 Předmět: |
|
|
Takže jestli sem dobre pochopil, tak ja muzu zatim zkusit jen vycistit ty bubny a samostav.....a uvidime co to udela a kdyz to nepomuze zkusil bych ty pruzinky, musim na to kouknout v jakym je to vubec stavu nekdy sem napisu jak sem pochodil zatim diky moc _________________ 1,7 54kw 5.dvéř ph2 |
|
Návrat nahoru |
|
 |
safimaster Anonymní
|
Zaslal: 27.05.08 10:19 Předmět: |
|
|
kucka a kdyz uz se tu bavite o tech brzdach... mam skoro podobnej problem.. ale zacatek toho problemu je v tom.. ze nevim jak sundat to celo, ktery kryje tu brzdu..fakt ze to auto neznam.. sem amater na tohle..a muj tata jakozto zna a vi co a jak..tak to taky nenasel kde se to rozebira.. nasli sme akorat vzadu neco na imbus..ale zrejme atyp asi prumer 9..nevim... poradte jak to rozebrat a cim... abych pozdeji nemel problemy diky  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
|