Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
Autor |
Zpráva |
dukemb
Založen: 22.1.2008 Příspěvky: 131 Bydliště - POVINNÉ *: Praha 9
|
Zaslal: 09.05.08 07:09 Předmět: zimni pneu v lete |
|
|
nejak bych potrebal dojezdit zimni pneu a tak me zajima, jestli je to pri vyssich teplotach nebezpecny? kdyz je tam jina prilnavost nez u letnich |
|
Návrat nahoru |
|
 |
m1tv Moderátor

Založen: 8.10.2007 Příspěvky: 17951 Bydliště - POVINNÉ *: PrAhA
|
Zaslal: 09.05.08 08:10 Předmět: |
|
|
1, todle patři do ostatnich ne od pokecu takže to tam přesunu
2, zimni kola se ti budou akorat vic sjiždet protože maj mekči směs takže je rychlejch sjedeš ale zas budou o trochu lip držet než letni (zaleži na šiřce vyrobci a podobne je to obrazne řečeno zlepšeni třeba o 0,5% ) ale nebezpečny to rozhodne neni _________________ Říkají o mě že sem flegmatik. A mě je to jedno ..
  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
vormen Anonymní
|
Zaslal: 09.05.08 10:03 Předmět: |
|
|
rychleji se sice sjedou, ale nebude to nic extrémního, navíc tím, že jsou zimní měkčí, se bude auto v zatáčkách víc naklánět a při brždění se bude víc propadat předek, mám to vyzkoušeno na jednou autě, stejná trasa, stejnej rozměr, akorát zimní-letní. je to fakt velkej rozdíl a nepočítám teda hlučnost. já jsem chtěl minulej rok taky dojet zimní, najel jsem na nich přes léto cca 15tis., pak ještě celou zimu a letos je budu zase přes léto zase dojíždět a zajímavý je, že když jsem měl nový letní, tak jsem je sjel za dvě léta a to jsem najel max. 20tis. záleží hodně na značce. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
hynek

Založen: 14.10.2007 Příspěvky: 10937 Bydliště - POVINNÉ *: Brno
|
Zaslal: 09.05.08 10:28 Předmět: |
|
|
co já vím z vlastní zkušenosti tak zimní v létě nedrží líp ani omilem. to co mě pustí zimní v zatáčce tak letní ještě drží a oboje jsou 195/50/15, rozdíl tam je velkej, ale jezdit se na nich dá bezestrachu jen je to chování auta oněco jinýho  _________________
 |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Mirek

Založen: 9.10.2007 Příspěvky: 16116 Bydliště - POVINNÉ *: Ostrava
|
Zaslal: 09.05.08 10:48 Předmět: |
|
|
Pokud chceš dojet zimní gumy není v tom jakýkoliv problém! Rozdíly co píšou kluci jsou znatelné jen v extrémních podmínkách ke kterým by ses v běžném provozu neměl ani zdaleka přiblížit!
Jediný problém proč se nedoporučuje přes léto jezdit na zimních gumách je ten, že měkká zimní směs přes léto ztvrdne a na další zimu pneu absolutně ztrácí své adhezní schopnoti, což v tvém případě odpadá, páč je chceš jen na dojetí...  _________________
Levné nové náhradní díly http://www.renault19.cz/forum/viewtopic.php?p=246432#246432 |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Rellik

Založen: 8.3.2008 Příspěvky: 82 Bydliště - POVINNÉ *: Veletiny
|
Zaslal: 09.05.08 13:32 Předmět: |
|
|
Moje skusenost: Taky sem jednou neprezul nove zimaky a jezdil s nima cele leto, na podzim sem bouchal hlavou o zed pac byly uplne sjete.
Takze si to radej prezuj... |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Mirek

|
Zaslal: 09.05.08 13:51 Předmět: |
|
|
Rellik napsal: | Moje skusenost: Taky sem jednou neprezul nove zimaky a jezdil s nima cele leto, na podzim sem bouchal hlavou o zed pac byly uplne sjete.
On ej chce dojet....
Čti pořádně  _________________
Levné nové náhradní díly http://www.renault19.cz/forum/viewtopic.php?p=246432#246432 |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Rosta
Založen: 9.10.2007 Příspěvky: 7427 Bydliště - POVINNÉ *: Dolni Domaslavice
|
Zaslal: 09.05.08 16:02 Předmět: |
|
|
Rellik napsal: | Moje skusenost: Taky sem jednou neprezul nove zimaky a jezdil s nima cele leto, na podzim sem bouchal hlavou o zed pac byly uplne sjete.
nejdriv si to precti nez odepises _________________ R19 Ph2 1,4e - minulost |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Boris Organizátor Drhlen

Založen: 8.10.2007 Příspěvky: 10287 Bydliště - POVINNÉ *: Semily
|
Zaslal: 12.05.08 07:48 Předmět: |
|
|
jj je to tak klidně je dojezdi o nic nejde jen počítej že se budou sjíždět trochu rychleji...
dle mě také nebudou mít v létě lepší přilnavost a a to jestli se auto bude více naklánět je spíše o rozměru a konstrukci samotné pneu  _________________ Renault 19 16V 99kWoltu
www.djmartinbores.cz I www.danceparty.unas.cz I www.indoorpaintball.cz |
|
Návrat nahoru |
|
 |
radecek7

Založen: 9.10.2007 Příspěvky: 5176 Bydliště - POVINNÉ *: Brno-Vlezprdelkov
|
Zaslal: 12.05.08 16:00 Předmět: |
|
|
Boris napsal: | jj je to tak klidně je dojezdi o nic nejde jen počítej že se budou sjíždět trochu rychleji...
dle mě také nebudou mít v létě lepší přilnavost a a to jestli se auto bude více naklánět je spíše o rozměru a konstrukci samotné pneu  | ja rika borisek a este sem slysel ze je o krapet vetsi spotreba... _________________ BMW E36 CABRIO:)
Renault 19 16v PH1
Volvo V70 2.5 TDI rakev
VW Golf Cabrio III dostala moje draha:)
Felda pracant |
|
Návrat nahoru |
|
 |
hynek

|
Zaslal: 12.05.08 16:33 Předmět: |
|
|
to mirek: k těm extrémním podmínkám ke kterým se v běžným provozu nedostane, je vidět že nejezdíš s 16v nebo s něčím co jede až ve vyššich otáčkách  _________________
 |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Mirek

|
Zaslal: 12.05.08 17:18 Předmět: |
|
|
hynek napsal: | to mirek: k těm extrémním podmínkám ke kterým se v běžným provozu nedostane, je vidět že nejezdíš s 16v nebo s něčím co jede až ve vyššich otáčkách  |
ty tajtrliku aby ti šoupátko zaskočilo!!!..
Já jezdím tak že se zamnou šamádi na střechu převracejí...  _________________
|
Návrat nahoru |
|
 |
hynek

|
Zaslal: 12.05.08 18:08 Předmět: |
|
|
to mirek: neříkám že jezdíš pomale, ale prohlásit takovou zhovadilost, tak si to myslím  _________________
 |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Mirek

|
|
Návrat nahoru |
|
 |
Boris Organizátor Drhlen

Založen: 8.10.2007 Příspěvky: 10287 Bydliště - POVINNÉ *: Semily
|
Zaslal: 13.05.08 06:47 Předmět: |
|
|
mirek napsal: | hynek napsal: | to mirek: k těm extrémním podmínkám ke kterým se v běžným provozu nedostane, je vidět že nejezdíš s 16v nebo s něčím co jede až ve vyššich otáčkách  |
ty tajtrliku aby ti šoupátko zaskočilo!!!..
Já jezdím tak že se zamnou šamádi na střechu převracejí...  |
A Oktávkám ta tvoje jízda rozblikává tu modrou brzdovku na střeše viď ?  _________________ Renault 19 16V 99kWoltu
www.djmartinbores.cz I www.danceparty.unas.cz I www.indoorpaintball.cz |
|
Návrat nahoru |
|
 |
|