Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
Autor |
Zpráva |
lazzymann Anonymní
|
Zaslal: 05.05.08 13:09 Předmět: Koupit? |
|
|
Ahoj, pročetl jsem snad celý tohle forum a asi mě utvrdilo v tom , že mé další auto bude R19.. určitě se bude jednat o Ph II poslední roky výroby- slušně vybavené kousky vč. airbagu , ABS atd se dají dnes koupit za 35000 - tedy za cenu obyčejné felicie o které jsem uvažoval jako alternativě. Jedná se mi o to, že většinou jsou k vidění jen 1.8 54 KW a u nich se bojim vyšší spotřeby. Přitom výkon je na objem poměrně nízký. Plus nevýhoda vyššího povinného ručení. pověst má ale dobrou. Jako lepší se mi zdá 1.4e..co si o tomhle motoru myslíte, na co si dát při koupi největší pozor. To, že budu měnit čepy silentbloky, s tim počítam, tomu se nedá vyhnout, častky to jsou většinou v řádech stokorun. Kdyby někdo prodaval R 19 podle mých představ - určitě bych měl zájem:)
P.S : forum se mi líbí, myslím že je dost užitečné, spoustu lidi tu dost dokaze pomoct |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Cawba

Založen: 22.11.2007 Příspěvky: 1616 Bydliště - POVINNÉ *: Brno
|
Zaslal: 05.05.08 13:34 Předmět: |
|
|
A nechces naftaka ? _________________ ex R19 1.9D PH.II (16V Inspired) -> BMW Power
  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Boris Organizátor Drhlen

Založen: 8.10.2007 Příspěvky: 10287 Bydliště - POVINNÉ *: Semily
|
Zaslal: 05.05.08 13:40 Předmět: Re: Koupit? |
|
|
lazzymann napsal: | Ahoj, pročetl jsem snad celý tohle forum a asi mě utvrdilo v tom , že mé další auto bude R19.. určitě se bude jednat o Ph II poslední roky výroby- slušně vybavené kousky vč. airbagu , ABS atd se dají dnes koupit za 35000 - tedy za cenu obyčejné felicie o které jsem uvažoval jako alternativě. Jedná se mi o to, že většinou jsou k vidění jen 1.8 54 KW a u nich se bojim vyšší spotřeby. Přitom výkon je na objem poměrně nízký. Plus nevýhoda vyššího povinného ručení. pověst má ale dobrou. Jako lepší se mi zdá 1.4e..co si o tomhle motoru myslíte, na co si dát při koupi největší pozor. To, že budu měnit čepy silentbloky, s tim počítam, tomu se nedá vyhnout, častky to jsou většinou v řádech stokorun. Kdyby někdo prodaval R 19 podle mých představ - určitě bych měl zájem:)
P.S : forum se mi líbí, myslím že je dost užitečné, spoustu lidi tu dost dokaze pomoct |
No reálně si musíme přiznat že Felície je o proti R19 o moc spolehlivější... je to prostě dělník ale devatenáctka je mnohem komfortnější a asi i hezčí i když jako fanda R19 nemám ke vzhledu dostatečně objektivní pohled....
Ale dle toho co jsi napsal s tímto počítáš a proto jsi zvolil R19...
Co se týče motoru tvé info není správné protože do phase 2 se dle mě 54 kw nedával místo něj se tam dával 65kw jednobod a vicebod potom 81 kw ...
O té 1,4 bych moc neuvažoval pojistka na to snad levnější není pokud se nepletu a potom už nevidím žádnou výhodu...  _________________ Renault 19 16V 99kWoltu
www.djmartinbores.cz I www.danceparty.unas.cz I www.indoorpaintball.cz |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Boris Organizátor Drhlen

Založen: 8.10.2007 Příspěvky: 10287 Bydliště - POVINNÉ *: Semily
|
Zaslal: 05.05.08 13:49 Předmět: Re: Koupit? |
|
|
Boris napsal: | lazzymann napsal: | Ahoj, pročetl jsem snad celý tohle forum a asi mě utvrdilo v tom , že mé další auto bude R19.. určitě se bude jednat o Ph II poslední roky výroby- slušně vybavené kousky vč. airbagu , ABS atd se dají dnes koupit za 35000 - tedy za cenu obyčejné felicie o které jsem uvažoval jako alternativě. Jedná se mi o to, že většinou jsou k vidění jen 1.8 54 KW a u nich se bojim vyšší spotřeby. Přitom výkon je na objem poměrně nízký. Plus nevýhoda vyššího povinného ručení. pověst má ale dobrou. Jako lepší se mi zdá 1.4e..co si o tomhle motoru myslíte, na co si dát při koupi největší pozor. To, že budu měnit čepy silentbloky, s tim počítam, tomu se nedá vyhnout, častky to jsou většinou v řádech stokorun. Kdyby někdo prodaval R 19 podle mých představ - určitě bych měl zájem:)
No reálně si musíme přiznat že Felície je o proti R19 o moc spolehlivější... je to prostě dělník ale devatenáctka je mnohem komfortnější a asi i hezčí i když jako fanda R19 nemám ke vzhledu dostatečně objektivní pohled....
Co se týče motoru tvé info není správné protože do phase 2 se dle mě 54 kw nedával místo něj se tam dával 65kw jednobod a vicebod potom 81 kw ...
O té 1,4 bych moc neuvažoval pojistka na to snad levnější není pokud se nepletu a potom už nevidím žádnou výhodu...  |
Jo tak Cawba mě opravil po icq a já se omlouvám nejen tobě ale i Pilotoj a ostatním členům co maj 54kw ve phase II  _________________ Renault 19 16V 99kWoltu
www.djmartinbores.cz I www.danceparty.unas.cz I www.indoorpaintball.cz |
|
Návrat nahoru |
|
 |
bigi

Založen: 22.10.2007 Příspěvky: 359 Bydliště - POVINNÉ *: Brno
|
Zaslal: 05.05.08 13:50 Předmět: Re: Koupit? |
|
|
Boris napsal: | lazzymann napsal: | Ahoj, pročetl jsem snad celý tohle forum a asi mě utvrdilo v tom , že mé další auto bude R19.. určitě se bude jednat o Ph II poslední roky výroby- slušně vybavené kousky vč. airbagu , ABS atd se dají dnes koupit za 35000 - tedy za cenu obyčejné felicie o které jsem uvažoval jako alternativě. Jedná se mi o to, že většinou jsou k vidění jen 1.8 54 KW a u nich se bojim vyšší spotřeby. Přitom výkon je na objem poměrně nízký. Plus nevýhoda vyššího povinného ručení. pověst má ale dobrou. Jako lepší se mi zdá 1.4e..co si o tomhle motoru myslíte, na co si dát při koupi největší pozor. To, že budu měnit čepy silentbloky, s tim počítam, tomu se nedá vyhnout, častky to jsou většinou v řádech stokorun. Kdyby někdo prodaval R 19 podle mých představ - určitě bych měl zájem:)
O té 1,4 bych moc neuvažoval pojistka na to snad levnější není pokud se nepletu a potom už nevidím žádnou výhodu...  |
do ph2 se 54kw dával, je to motor F3N 740, stejnej jak u ph1
stojí nám před barákem, takže jsem si jistej |
|
Návrat nahoru |
|
 |
lazzymann Anonymní
|
Zaslal: 05.05.08 13:52 Předmět: |
|
|
No myslím že třeba CPP ma to PR rozedelenny na vic pasem a ze ta 1.4 by se schovala do toho nižšího i když rozdíl je v řadech stokorun mozna max. 1000 z hlavy nevim:) Roli taky hrála spotřeba ted mam Favo spotřeba cca do 7 litru kombi a nerad bych si "pohoršil" ...No ta spolehlivost to je otázka...věděl jsem že 16V je na to dost choulostiva a proto jsem jí vyloučil.. myslel jsem že obyč 19 by na tom mohla být už lépe. je fakt že někdo tu má zveřejněný seznam oprav asi za 40000 km a to je teda dost sila.. ajaj těžka volba... ale R19 je můj pubertální sen:) |
|
Návrat nahoru |
|
 |
bigi

|
Zaslal: 05.05.08 13:54 Předmět: |
|
|
no tak se spotřebou si nejspíš pohoršíš u 1.7, ta žere 7l možná tak na dálky
ale spotřebu 1.4 nevím, třeba někdo poradí... jinak ještě nafta, jak už psal Cawba |
|
Návrat nahoru |
|
 |
lazzymann Anonymní
|
Zaslal: 05.05.08 13:57 Předmět: |
|
|
u 1.4e je většinou psaný tak 6.7 kombinovana možna 6.5.. To je pro mě přijatelné u těch 1.8 si necham poradit od členů fora - asi ta 81 kW varianta bude už trochu žíznivá (ale asi jede fajnově) |
|
Návrat nahoru |
|
 |
bigi

|
Zaslal: 05.05.08 13:58 Předmět: |
|
|
lazzymann napsal: | u 1.4e je většinou psaný tak 6.7 kombinovana možna 6.5.. To je pro mě přijatelné u těch 1.8 si necham poradit od členů fora - asi ta 81 kW varianta bude už trochu žíznivá (ale asi jede fajnově) |
no mám teď 81kw čerstvě, tak to testuju a žere to dost, ale jede to fakt pěkně, skoro jako 16V  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
junis04

Založen: 10.12.2007 Příspěvky: 977 Bydliště - POVINNÉ *: Pardubice
|
Zaslal: 05.05.08 14:12 Předmět: Re: Koupit? |
|
|
Já mám PH II 1.8 54 Kw tak se asi musel aspoň jeden vyrobit  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
lazzymann Anonymní
|
Zaslal: 05.05.08 14:24 Předmět: |
|
|
a jak jses na tom se spolehlivostí , spotřebou atd..? |
|
Návrat nahoru |
|
 |
mckoci

Založen: 9.10.2007 Příspěvky: 6584 Bydliště - POVINNÉ *: Pardubice
|
Zaslal: 05.05.08 17:46 Předmět: |
|
|
co vsichni mate proti spolehlivosti 16V motoru?je to motor jako kazdej jinej staci se jen o nej dobre starat a netocit kdyz je studenej a odvdeci se _________________ ´91 19 16V ph.1 [ F7R 700 & JC5 014 inside ]
´98 Laguna I ph.2 [ 2.0 16V 102kW ]
´07 Outback 3.0R H6 [ EZ30 AT 180kW, 4x4 ]
´06 W251 R Classe 320CDI [ 4Matic, AT, 165kW ] |
|
Návrat nahoru |
|
 |
goreff
Založen: 9.10.2007 Příspěvky: 10669 Bydliště - POVINNÉ *: Olšany u Prostějova
|
Zaslal: 05.05.08 17:50 Předmět: |
|
|
mckoci napsal: | co vsichni mate proti spolehlivosti 16V motoru?je to motor jako kazdej jinej staci se jen o nej dobre starat a netocit kdyz je studenej a odvdeci se | jj souhlas,já jsem dělal první malou opravu motoru po 200 000  _________________ F7R 16 Soupapes http://goreff.rajce.idnes.cz/ |
|
Návrat nahoru |
|
 |
LANiN Anonymní
|
Zaslal: 05.05.08 17:51 Předmět: |
|
|
mckoci napsal: | co vsichni mate proti spolehlivosti 16V motoru?je to motor jako kazdej jinej staci se jen o nej dobre starat a netocit kdyz je studenej a odvdeci se |
jojo moje řeč  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Cawba

Založen: 22.11.2007 Příspěvky: 1616 Bydliště - POVINNÉ *: Brno
|
Zaslal: 05.05.08 17:54 Předmět: |
|
|
lazzymann Kdyz se dobre odvdecis mne finance a memu motoru citem, tak ti taky dobre poslouzi  _________________ ex R19 1.9D PH.II (16V Inspired) -> BMW Power
  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
|