|
Renault 19 Club Fórum Renault 19 clubu ČR
|
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
Autor |
Zpráva |
Qinllei
|
Zaslal: 04.07.25 10:38 Předmět: OSB desky - na co si dát pozor? |
|
|
Chystám se dělat podklad pod plovoucí podlahu a taky přepážku do technické místnosti. Všude se doporučují OSB desky, ale přiznám se, že se v tom nevyznám ? nevím, jaký typ zvolit (P2, P3?), jakou tloušťku, jestli s perem a drážkou nebo bez, a kde to objednat. Nejsem úplně zručnej, takže nechci narazit na nějaký křivý kusy. Máte s tím zkušenosti? |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Cyallipad
|
Zaslal: 04.07.25 10:40 Předmět: |
|
|
OSB desky jsem používal jak na podlahu, tak i na vestavby ve sklepě a garáži. Je důležitý vědět, že ne všechny OSB jsou stejný ? já osobně doporučuju typ P3, protože je odolnější vůči vlhkosti, což se hodí třeba právě v technické místnosti. Pokud chceš pokládat pod plovoučku, je ideální varianta s perem a drážkou ? líp to do sebe zapadne a nevznikají mezery. Objednával jsem z https://www.kup-drevo.cz/katalog/osb-desky kde to mají dobře popsaný ? vidíš přesně typ desky, tloušťku, rozměry, i cenu za kus a za m². Bral jsem tloušťku 18 mm na podlahu a 12 mm na příčky, všechno dorazilo rovný a suchý. Co se týče práce ? jde to řezat ručně i kotoučem, bez drolení. Doporučuju si připlatit za kvalitnější desky, protože ty z hobby marketu mi v minulosti dělaly problémy (kroutily se, drolily se u krajů). Pokud stavíš svépomocí, tahle varianta ti ušetří nervy. Navíc dobrý je, že si to můžeš nechat dovézt až domů, což pro mě bylo rozhodující, protože nemám dodávku. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
|
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru.
|
|