Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
Autor |
Zpráva |
no_way77
Založen: 5.5.2009 Příspěvky: 6 Bydliště - POVINNÉ *: Trutnov
|
Zaslal: 28.09.14 19:12 Předmět: R19 světla s funkcí Follow me home? |
|
|
Po pár letech jsem se vrátil k R19, konkrétně se jedná o Ph2, 1994, motor F3PN760, včera jsem koupil a večer s ním přijel domů a překvapilo mě, že mi zůstaly svítit potkávačky i po vypnutí světel. Zhasly po zamknutí dveří, čili se to jeví jako by světla měly funkci follow me home. Dneska jsem se snažil tomu trošku přijít na kloub, opět jsem přijel domů až za tmy, ale tentokrát světla normálně zhasly po vypnutí spínačem. Nicméně jsem zjistil, že stačí "probliknout" páčkou a potkávačky se rozsvítí a zhasnou po pár vteřinách (anebo taky nezhasnou a musím odpojit baterku ). Čili mě zajímá, jestli R19 touhle funkcí disponuje nebo je to nějaká chyba (protože jak známo, zejména v elektrice, může některá z pokročilejších funkcí, které má konkurence, u francouzského auta znamenat chybu ). Předem dík za poznatky  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
hynek

Založen: 14.10.2007 Příspěvky: 10937 Bydliště - POVINNÉ *: Brno
|
Zaslal: 28.09.14 19:27 Předmět: |
|
|
Tipuji to na vyčvachanou a doví co ještě páčku na světla. Vyměnit  _________________
 |
|
Návrat nahoru |
|
 |
CHAMELEON

Založen: 20.7.2010 Příspěvky: 3832 Bydliště - POVINNÉ *: ČR-Vysočina
|
Zaslal: 28.09.14 19:39 Předmět: |
|
|
Jak píše Hynek, vyměnit páčků ovládání světel, většinou jsou vypálené kontakty a unavené pružinky, přeci jen jde tady plnej proud - absence relátek . |
|
Návrat nahoru |
|
 |
no_way77
Založen: 5.5.2009 Příspěvky: 6 Bydliště - POVINNÉ *: Trutnov
|
Zaslal: 28.09.14 20:13 Předmět: |
|
|
Jo pánové, díky, páčku určitě zkontroluju, dokonce si myslím, že mám někde i jednu náhradní. Každopádně zítra za světla to ještě s měřákem prozkoumám, protože za normálních okolností (teda za jízdy atd.) se přepínání světel chová naprosto standardně, nic nenasvědčuje tomu, že by se lepily kontakty atd. Ještě poreferuju  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
|