Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
Autor |
Zpráva |
tengi Anonymní
|
Zaslal: 23.10.07 20:37 Předmět: Vrací se staré dobré téma "PÍSKÁNÍ MOTORU" |
|
|
Čaues draci,
Tak vracím se k tématu ze starého fóra a to pískání motoru.
Nové uživatele upozorňuji předem že se nejedná o klínový řemen a ani o ložiská na pumpě a na altiku a převodovka tam taky nehraje roli.
Jde o to že na volnoběch to píská jak sviňa,ale jakmile se přidá plyn a i když je zařazená rychlost a auto táhne tak nic ticho pohoda,ale jakmile pustim plyn tak zase.
EGR ventil jsem zaslepil ale to nepomohlo.
Pak jsem se dozvěděl že je to těsnění pod karbecem(stříkačkou),ale to se bojím rozebrat nemáte s tim někdo nějaké zkušenosti??
A tady ukázka jak to pískáááááááá
http://www.youtube.com/watch?v=3SxwGBev-ds |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Dunga

Založen: 9.10.2007 Příspěvky: 4073 Bydliště - POVINNÉ *: Brandýs nad Labem
|
Zaslal: 23.10.07 21:01 Předmět: |
|
|
tos vzadu mimo obraz zapomnel vypnout cirkularku  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
jarda

Založen: 9.10.2007 Příspěvky: 2643 Bydliště - POVINNÉ *: Havířov
|
Zaslal: 23.10.07 21:05 Předmět: |
|
|
Nedře ti o něco ventilátor na alternátoru ??? _________________ Rozhodl jsem se,že budu žít věčně a umřu jenom kdyby mi to nevyšlo. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
kasitaxi Anonymní
|
Zaslal: 23.10.07 22:15 Předmět: |
|
|
Nespadlo ti neco do sani? Zkousel si uz odpojit napajeni od moturku volnobehu a elektroventilu co ovlada otevreni EGR a dalsich shitu pro snizeni emisi? |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Angel
Založen: 9.10.2007 Příspěvky: 57 Bydliště - POVINNÉ *: Přerov
|
Zaslal: 24.10.07 06:24 Předmět: |
|
|
Zkoušel jsi to nastartovat bez klínového řemenu? Ten zvuk vypadá že je to něco co se rychle otáčí A nedíval jsi se na rozvodový řemen ? |
|
Návrat nahoru |
|
 |
kasitaxi Anonymní
|
Zaslal: 24.10.07 10:29 Předmět: |
|
|
Angel napsal: | Zkoušel jsi to nastartovat bez klínového řemenu? Ten zvuk vypadá že je to něco co se rychle otáčí A nedíval jsi se na rozvodový řemen ? |
Odpovim misto nej. To uz davno zkousel sundat, pumpa ani altik to neni. Nema to zadny rozvodovy remen, ale retez a ten pri vytahani chrasti. I kdyz nemel by, protoze je tam na rozdil od skodovek napinak.  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
tandasek

Založen: 14.10.2007 Příspěvky: 787 Bydliště - POVINNÉ *: Hradec Králové
|
Zaslal: 24.10.07 12:15 Předmět: |
|
|
ty jo, hodně zvláštní..... odkud ten zvuk jde? kdyz nevis presne, tak si vezmi sroubovak, a tim uchytem si ho priloz k uchu a druhym koncem se dotykej casti motoru ( funguje to jako ty doktorsky sluchatka ) a kde bude ten zvuk nejvetsi. Napadli me trebas priucpany striky, nebo nejaky lozisko, jinac fakt nevim..... |
|
Návrat nahoru |
|
 |
sikec
Založen: 10.10.2007 Příspěvky: 185 Bydliště - POVINNÉ *: Ochoz u Tišnova
|
Zaslal: 24.10.07 19:45 Předmět: |
|
|
já vím co to je...teda myslím si...ale aasi nevím....to není až tak kovový zvuk......to je zvuk proudící směsi....takže je to přicpaný přívod vzduchu od vz. filtru....celý to oddělej a pak nastartuj... |
|
Návrat nahoru |
|
 |
sekec
Založen: 9.10.2007 Příspěvky: 1551 Bydliště - POVINNÉ *: Včelná
|
Zaslal: 25.10.07 16:33 Předmět: |
|
|
jj todle delalo taky kamosovy ucpany vzduchac _________________ Škoda Roomster Recaro Edition :-)
Škoda 1000Mb :-)
ex:
Škoda Octavia Combi 1,9TDI RS
VW Golf 3 1,9 Tdi
Renault R19 16V PH 2 5.dv
Renault R 19 16V ph1 chamade
Renault R 19 16V ph1 3.dv
Renault R 19 54 kw 3.dv
Fiat UNO 1,7 D |
|
Návrat nahoru |
|
 |
hamich Anonymní
|
Zaslal: 26.10.07 09:20 Předmět: |
|
|
Joo chlapci,přemýšlíte a zkoušíte hezky ale bohužel úplně zbztečně
Pískání u motorů C3J je důsledkem vypáleného těsnění mezi sacími a výfukovými svody.....takže obojí ven a přetěsnit.A budete se docela divit,že i volnoběh bude najednou 860 ot.min-1 |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Petak
Založen: 12.1.2008 Příspěvky: 145 Bydliště - POVINNÉ *: Třešť
|
Zaslal: 16.01.08 19:05 Předmět: |
|
|
všechno co tady píšete je peky ale me to delallo to samy a mel jsem to tim jak je řemen napnutej tak to kolečko dole od motoru jestli víte kde tak to mi tam pískalo stačilo jenom promazat a je klid!!!! |
|
Návrat nahoru |
|
 |
KristensenJ
Založen: 17.10.2007 Příspěvky: 327 Bydliště - POVINNÉ *: Česká Třebová
|
Zaslal: 16.01.08 22:11 Předmět: |
|
|
Tohle je na 99% těsnění někde buď pod karbcem nebo pod sacím potrubím. Vsadím na to jedno pivo  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
LANiN Anonymní
|
Zaslal: 17.01.08 03:22 Předmět: |
|
|
mě to přijde jak psal jrda s tím altíkem.. mi na 16V dřelnějakej plastovej kryt při volnobeho podobnej a hlasitej zvuk kdyz sem pridal tak se to ztlumilo az zmizlo.. třeba? |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Václav Sedlář

Založen: 9.10.2007 Příspěvky: 2689 Bydliště - POVINNÉ *: Liberec
|
Zaslal: 17.01.08 12:43 Předmět: |
|
|
LANiN napsal: | mě to přijde jak psal jrda s tím altíkem.. mi na 16V dřelnějakej plastovej kryt při volnobeho podobnej a hlasitej zvuk kdyz sem pridal tak se to ztlumilo az zmizlo.. třeba? |
Až na to, že to zkoušel i s odpojeným klíňákem. _________________ Renault R19 Chamade,r.v.1994,1794ccm/65kw.
Renault Laguna Grandtour, r.v. 1998,1598ccm/79kw.
Renault Laguna 3 Grandtour, 2.0 dci 110kw, r.v. 2010 |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Boris Organizátor Drhlen

Založen: 8.10.2007 Příspěvky: 10287 Bydliště - POVINNÉ *: Semily
|
Zaslal: 17.01.08 13:07 Předmět: |
|
|
Václav Sedlář napsal: | LANiN napsal: | mě to přijde jak psal jrda s tím altíkem.. mi na 16V dřelnějakej plastovej kryt při volnobeho podobnej a hlasitej zvuk kdyz sem pridal tak se to ztlumilo az zmizlo.. třeba? |
Až na to, že to zkoušel i s odpojeným klíňákem. |
Hamich Vám odpověděl naprosto jasně
Vzhledem k jeho zkušenostem, které jsou pravděpodobně bez přehánění jedny z největších zde na klubu pokusil bych se si ověřit co píše  _________________ Renault 19 16V 99kWoltu
www.djmartinbores.cz I www.danceparty.unas.cz I www.indoorpaintball.cz |
|
Návrat nahoru |
|
 |
|