Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
Autor |
Zpráva |
4kola
|
Zaslal: 21.05.13 12:23 Předmět: |
|
|
Otazka pro mistni:
Bude pasovat staly prevod z Prevodovky JB1 047 do prevodovky JB3 028 ?
Pokud ano,z ceho je prevodovka JB1 047? Na jake motory se to davalo? Byl by nekdo ochotny prodat? Za kolik?
Diky  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
sedlik18

Založen: 28.3.2011 Příspěvky: 362 Bydliště - POVINNÉ *: Plzeň
|
Zaslal: 21.05.13 12:54 Předmět: |
|
|
byla na Cliu I, Expresu, některejch devatenáctkách a rapidech, vesměs ale na slabších motorech 1,2 nebo 1,4 _________________ Renault 19 - Abarth
Renault Twingo - žába |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Marv Vítěz Drhlen 2007

Založen: 9.10.2007 Příspěvky: 7357 Bydliště - POVINNÉ *: Rousínov u Vyškova
|
Zaslal: 21.05.13 14:11 Předmět: |
|
|
4kola: teda holka ty jedeš... se nestačím divit, co to tu máme za odborníka. Myslím že tak hluboce tu rozumí převodovkám tak 10% členu. Já se za něho rozhodně nepovažuji. Naposled jsem viděl rozebranou převodovku na učnáku při závěrečkách...
Ale dám ti jednu radu, čím víc se hrabeš v hovně, tím víc smrdí a o renckách to platí dvojnásob....  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Mercury

Založen: 20.1.2008 Příspěvky: 1924 Bydliště - POVINNÉ *: Ceske Budejovice
|
Zaslal: 21.05.13 16:49 Předmět: |
|
|
Neni to ztrata casu hrabat se v prevodovce? _________________ R19 Chamade 16S
Octavia RS 1.8T
BMW E36 328i
ex R19 Chamade 16V
http://n4n0b1t.rajce.idnes.cz/ |
|
Návrat nahoru |
|
 |
4kola
|
Zaslal: 21.05.13 16:53 Předmět: |
|
|
Marv napsal: | 4kola: teda holka ty jedeš... se nestačím divit, co to tu máme za odborníka. Myslím že tak hluboce tu rozumí převodovkám tak 10% členu. Já se za něho rozhodně nepovažuji. Naposled jsem viděl rozebranou převodovku na učnáku při závěrečkách...
Ale dám ti jednu radu, čím víc se hrabeš v hovně, tím víc smrdí a o renckách to platí dvojnásob....  |
Ja jsem si jen pomohla tabulkou prevodovych pomeru jednotlivych prevodovek a Rencky muzu soudit jen podle Laguny co mam a frantiky pouze dle predchoziho vlastnitvi Peugeotu 206,jinak se u nas motalo jen par Xantii...Prevodovky se nebojim,pac je to ciste mechanicka zalezitost,ceho se opravdu bojim jak cert krize a smrdi to,jak tu pises,cim vic se v tom clovek hrabe,je elektrika.Buh me chran pred tim,aby se vysralo neco v elektrice.Jsem rada,kdyz najdu spatnou pojistku,nebo nejaky jednoduchy banalni zasery...(Taticek je konstrukter prevodovek a byvalej mechos,takze jsem si s nim napred dlouze popovidala o teto problematice,nez jsem vyplodila neco na forum.) Skoda,ze nemas nejakou,co hledam,na prodej...
Naposledy upravil 4kola dne 21.05.13 16:55, celkově upraveno 1 krát. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
4kola
|
Zaslal: 21.05.13 16:54 Předmět: |
|
|
sedlik18 napsal: | byla na Cliu I, Expresu, některejch devatenáctkách a rapidech, vesměs ale na slabších motorech 1,2 nebo 1,4 |
Jestli mohu poprosit kdyztak vest v patrnosti,ze toto shanim,pak dam vedet,jak cely experiment dopadl :-) "Motokrosove zprevodovani" udela z toho auta draka  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
sedlik18

Založen: 28.3.2011 Příspěvky: 362 Bydliště - POVINNÉ *: Plzeň
|
Zaslal: 21.05.13 17:19 Předmět: |
|
|
Elektrika je zase moje záležitost mechaniky nebo rozborky/zborky se nebojím jen jelikož sem Strojař mám starost o tu převodovku jako takovou, ty osy hřídelů nemusejí bejt stejně pak by to s kucháním koleček a přehazováním nedopadlo, krom toho sem viděl fotky kde se převodovky sundal dekl a tam je na mě až moc koleček...
Pokud bys chtěla, převodovku vůbec měnit nemusíme a můžu ti jí prodat, v Domažlicích mají JB3060 původem z 1.9D za litr a jezdim k němu často, slevu bych měl tak na 7 stováků.
Má necelejch 20 kilo tak jí můžu poslat poštou do dvou stováků (už sem posílal 4 disky i s kolama a mělo to 29,5kg po dvou balíkách)
Ale jak říkám, rozebírat převodovku která je v perfektním stavu abych vyměnil primár a sekundár... jó kdyby se to nechalo vyzkoušet na nějaký pochybný _________________ Renault 19 - Abarth
Renault Twingo - žába |
|
Návrat nahoru |
|
 |
4kola
|
Zaslal: 21.05.13 17:41 Předmět: |
|
|
sedlik18 napsal: | Elektrika je zase moje záležitost mechaniky nebo rozborky/zborky se nebojím jen jelikož sem Strojař mám starost o tu převodovku jako takovou, ty osy hřídelů nemusejí bejt stejně pak by to s kucháním koleček a přehazováním nedopadlo, krom toho sem viděl fotky kde se převodovky sundal dekl a tam je na mě až moc koleček...
Pokud bys chtěla, převodovku vůbec měnit nemusíme a můžu ti jí prodat, v Domažlicích mají JB3060 původem z 1.9D za litr a jezdim k němu často, slevu bych měl tak na 7 stováků.
Má necelejch 20 kilo tak jí můžu poslat poštou do dvou stováků (už sem posílal 4 disky i s kolama a mělo to 29,5kg po dvou balíkách)
Ale jak říkám, rozebírat převodovku která je v perfektním stavu abych vyměnil primár a sekundár... jó kdyby se to nechalo vyzkoušet na nějaký pochybný |
tak ta by mi vubec nepomohla,stalej pp ma uplne stejnou hodnotu jako muj soucasnej,ale dekujiii.Ta by spis pomohla tobe-bude o poznani vic do rychla.Svou by jsi mi pak mohl poslat  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Kisi48

Založen: 29.11.2010 Příspěvky: 51 Bydliště - POVINNÉ *: Pocenice-Tetetice
|
Zaslal: 12.06.13 22:10 Předmět: prevodovka na turbinu |
|
|
Zdravim chlapy,nema a nebo nevite nekdo nekde o nejake prevodovce na
1,9dt????poslaly mi jednu z mostu ze je to z teho demomtovany,akorad mi nesedely cisla.ted mi to jede max 120km/h pri 3500/min ale kopec to nepozna a rozjezdy na trojku no problem,ale ja bych prece jen radsi tu co tam patri....je na ni asi nejaky pomer 1.2 ta co sem tam ted montoval ma 1.25 diky......  _________________ (Modrak)
Renault 19 1.9 dt 68,5Kw modra metal
http://kisi48.rajce.idnes.cz/Modrak_2012/ |
|
Návrat nahoru |
|
 |
m1tv Moderátor

Založen: 8.10.2007 Příspěvky: 17951 Bydliště - POVINNÉ *: PrAhA
|
Zaslal: 12.06.13 22:13 Předmět: |
|
|
Dt maj jc5 002 _________________ Říkají o mě že sem flegmatik. A mě je to jedno ..
  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Kisi48

|
Zaslal: 13.06.13 07:38 Předmět: |
|
|
Aha,a nahodou nemas tuseni kde nebo kdo by ju prodaval.na te stare se mi rosypal diferencial tak sem koupil tuhle ze je to stoprocentne ono a vono ne. _________________ (Modrak)
|
Návrat nahoru |
|
 |
m1tv Moderátor

Založen: 8.10.2007 Příspěvky: 17951 Bydliště - POVINNÉ *: PrAhA
|
Zaslal: 13.06.13 14:01 Předmět: |
|
|
To nevim dt je jak maku spis asi mrknout po naky prevodovce z megana tech bude vic. _________________ Říkají o mě že sem flegmatik. A mě je to jedno ..
  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Kisi48

|
|
Návrat nahoru |
|
 |
Patrik1.8
Založen: 20.10.2011 Příspěvky: 39 Bydliště - POVINNÉ *: Marhan 220
|
Zaslal: 14.06.13 18:06 Předmět: |
|
|
chlapci da sa vymenit 5tkove sukolie za nejake ine myslim do rychla, niekde som cital ze sa to da a da sa zohnat komplet set tych koleciek , vadi mi na 5ke vysoky otacky a aj spotreba ide hore mam 1.8i 65kw ten motor by dokazal utiahnut aj 6ku, najjednoduchsie by bolo vymenit spominane sukolie je knemu aj dobry pristup nakolko sa nemusi demontovat a rozoberat prevodovka. nemate niekto skusenosti scoho by to sukolie mohlo pasovat, alebo či je to realne |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Kisi48

|
Zaslal: 14.06.13 18:12 Předmět: |
|
|
Jeste sem se chtel zeptat.jestly bych si pomohl,kdybych preskladal ty stromky z puvodni dt prevodovky do te co tam mam bez bez diferencialu?diky _________________ (Modrak)
|
Návrat nahoru |
|
 |
|