Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
Autor |
Zpráva |
Osly

Založen: 5.4.2011 Příspěvky: 5655 Bydliště - POVINNÉ *: Loučná nad Desnou okr. Šumperk
|
Zaslal: 03.02.13 19:55 Předmět: |
|
|
jj ale tak tlak by šel nahoru ne dolu přes závit. No uvidíš třeba to bude těma šálkama  _________________ Clio III ph2 Grandtour 94kw 09
R19 PH2 81kw 94 - Baccara - In progress
R19 PH2 81kw 95 - Baccara - sold
R19 PH1 54kw 92 - sold
Šáde 120 (sešrotovaná)
www.osly.rajce.idnes.cz |
|
Návrat nahoru |
|
 |
m1tv Moderátor

Založen: 8.10.2007 Příspěvky: 17951 Bydliště - POVINNÉ *: PrAhA
|
Zaslal: 03.02.13 20:06 Předmět: |
|
|
tesněním to nebude ..moc možností není kam by to šlo .. tkaže shodit hlavu zkontrolovat jestly nepodfukuje ventil nebo kroužky a nebo jak píše duri ..víc možností není _________________ Říkají o mě že sem flegmatik. A mě je to jedno ..
  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
hynek

Založen: 14.10.2007 Příspěvky: 10937 Bydliště - POVINNÉ *: Brno
|
Zaslal: 03.02.13 20:35 Předmět: |
|
|
m1tv napsal: | tesněním to nebude ..moc možností není kam by to šlo .. tkaže shodit hlavu zkontrolovat jestly nepodfukuje ventil nebo kroužky a nebo jak píše duri ..víc možností není |
To už mám, zalil jsem to benálem a nic, tak chci tip, jak to zjistit, zda nepodfukuji ventily aniž bych nechával otlakovat palici, nebo jestli není prasklý nějaký kroužek. A co ten hydroštel? _________________
 |
|
Návrat nahoru |
|
 |
m1tv Moderátor

Založen: 8.10.2007 Příspěvky: 17951 Bydliště - POVINNÉ *: PrAhA
|
Zaslal: 03.02.13 20:40 Předmět: |
|
|
ventily vyndej a pokud podfuje bude to na něm vidět .. dosedaci plocha musi bejt vyleštěna _________________ Říkají o mě že sem flegmatik. A mě je to jedno ..
  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
hynek

|
Zaslal: 03.02.13 20:50 Předmět: |
|
|
m1tv napsal: | ventily vyndej a pokud podfuje bude to na něm vidět .. dosedaci plocha musi bejt vyleštěna |
Kdyby to podfukovalo sací nebo výfukové tak by se ale mohly podpálit, ne? Asi časem. Ok, to bych taky mohl zkusit. _________________
 |
|
Návrat nahoru |
|
 |
beda

Založen: 15.11.2008 Příspěvky: 3330 Bydliště - POVINNÉ *: Rožnov p. R./Brno
|
Zaslal: 04.02.13 07:24 Předmět: |
|
|
hynek napsal: | m1tv napsal: | ventily vyndej a pokud podfuje bude to na něm vidět .. dosedaci plocha musi bejt vyleštěna |
Kdyby to podfukovalo sací nebo výfukové tak by se ale mohly podpálit, ne? Asi časem. Ok, to bych taky mohl zkusit. |
spíš než mohlo, tak by se to podpálilo, to co říká duri je bych řekl nejpravděpodobnější, ovšem ty kroužky určitě zkoukni, podobný problém jsem řešil u motorky, ač to nebylo nijak markantní, jeden kroužek měl prasklinku a foukal přes ni, na válci žádné poškození, jen olej černý jak boty _________________ www.89buildesign.cz www.levne-projekty.cz www.3dvize.cz - Projekční kancelář, vizualizace atd.
Auto : Volvo V70, D5 Ocean Race
Moto : Suzuki Bandit 600 N, Aprilia RSV Tuono, Amperia Caf e, Aprilia RS 125 Extrema :-) |
|
Návrat nahoru |
|
 |
beda

Založen: 15.11.2008 Příspěvky: 3330 Bydliště - POVINNÉ *: Rožnov p. R./Brno
|
Zaslal: 04.02.13 07:25 Předmět: |
|
|
hynek napsal: | m1tv napsal: | ventily vyndej a pokud podfuje bude to na něm vidět .. dosedaci plocha musi bejt vyleštěna |
Kdyby to podfukovalo sací nebo výfukové tak by se ale mohly podpálit, ne? Asi časem. Ok, to bych taky mohl zkusit. |
spíš než mohlo, tak by se to podpálilo, to co říká duri je bych řekl nejpravděpodobnější, ovšem ty kroužky určitě zkoukni, podobný problém jsem řešil u motorky, ač to nebylo nijak markantní, jeden kroužek měl prasklinku a foukal přes ni, na válci žádné poškození, jen olej černý jak boty, benzín ti udržet mohl ale klidně se může stát, že začně profukovat až pod tlakem _________________ www.89buildesign.cz www.levne-projekty.cz www.3dvize.cz - Projekční kancelář, vizualizace atd.
Auto : Volvo V70, D5 Ocean Race
Moto : Suzuki Bandit 600 N, Aprilia RSV Tuono, Amperia Caf e, Aprilia RS 125 Extrema :-) |
|
Návrat nahoru |
|
 |
LANiN Anonymní
|
Zaslal: 04.02.13 12:04 Předmět: |
|
|
viděl bych to buď na těsnění, nebo 1. tlakový kroužek. to že písty zaliješ a neproteče to ještě neznamená, že jsou dobré, protože špatný tlak se ti může projevit až při natlakování/namáhání |
|
Návrat nahoru |
|
 |
hynek

|
Zaslal: 04.02.13 17:28 Předmět: |
|
|
LANiN napsal: | viděl bych to buď na těsnění, nebo 1. tlakový kroužek. to že písty zaliješ a neproteče to ještě neznamená, že jsou dobré, protože špatný tlak se ti může projevit až při natlakování/namáhání |
To jsem právě chtěl vědět, zítra shodím vanu a kouknu na kruhy.
Nikdo se mi ještě nevyjádřil k těm hydroštelům, tak nevím, zda by byly něčeho takového schopny. _________________
 |
|
Návrat nahoru |
|
 |
LANiN Anonymní
|
Zaslal: 04.02.13 17:54 Předmět: |
|
|
hydroštel když je špatnej tak je buďto uklepaný a nebo se netlakuje jak má a tím se neotvírá ventil (známé klepáné) a tím špatně plní válec směsí. takže kdyby měl být ventil díky němu otevřený, určitě by jsi to poznal už od pohledu, že je buďto uklepaný nebo ten spodek toho "pístku" nějak vadný.. tam bych problem neviděl, pokud to fakt neklepalo  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
hynek

|
Zaslal: 04.02.13 18:29 Předmět: |
|
|
Pokud by neudržel hydroštel tlak, tak neotevře ventil a tím motor nasaje tolik vzduchu, slyšel bych cvakání (to jsem neslyšel), ale asi by to od oka vidět nebylo, pokud málo otevře, tak proč by vrážel ventil do pístu?? _________________
 |
|
Návrat nahoru |
|
 |
CHAMELEON

Založen: 20.7.2010 Příspěvky: 3832 Bydliště - POVINNÉ *: ČR-Vysočina
|
Zaslal: 04.02.13 19:58 Předmět: |
|
|
hynek napsal: | tak proč by vrážel ventil do pístu?? |
Prosim toto objasnit. Pokud mas na pistu obtisk ventilu tak jsou lagry jasne, nemuseji ani kepat, na jednom motoru jsem je videl pootocene pres sebe a take to neklepalo a valec mel prd kompresy, prisli jse na to az kdyz el na dily..... |
|
Návrat nahoru |
|
 |
hynek

|
Zaslal: 04.02.13 20:25 Předmět: |
|
|
Byla to reakce na LANiNovu větu:
LANiN napsal: | určitě by jsi to poznal už od pohledu, že je buďto uklepaný nebo ten spodek toho "pístku" nějak vadný.. |
Jak jsem psal víš, motor je bez vizuálních vad. Proto hledám možné příčiny a postupně je budu vyvracet. _________________
 |
|
Návrat nahoru |
|
 |
CHAMELEON

Založen: 20.7.2010 Příspěvky: 3832 Bydliště - POVINNÉ *: ČR-Vysočina
|
Zaslal: 04.02.13 20:49 Předmět: |
|
|
Jak uz ti zde psali vyhodit ven ventily a zotrolovat zda dosedaly, pak vyhodit ven ojnici s pistem a uvidis. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
LANiN Anonymní
|
Zaslal: 04.02.13 20:52 Předmět: |
|
|
přesně tak, ale jestli jsi hlavu zalil benzínem (spal. prostor) tak se modli aby jsi to poznal, aby se tem šmír neučistil ale to by nemělo tak rychle |
|
Návrat nahoru |
|
 |
|