|
Renault 19 Club Fórum Renault 19 clubu ČR
|
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
Autor |
Zpráva |
beda

Založen: 15.11.2008 Příspěvky: 3330 Bydliště - POVINNÉ *: Rožnov p. R./Brno
|
Zaslal: 23.08.12 10:29 Předmět: |
|
|
já koupil nějaký sráč za 70 kč v mototechně, prolíval jsem motor jak pitomec, nejdřív vodou s tím sráčem, pak čistou vodou 2x a pak jsem tam nalil chladičku, teplota se konečně (u astry až nezvykle) drží pod 90°C to není zlé _________________ www.89buildesign.cz www.levne-projekty.cz www.3dvize.cz - Projekční kancelář, vizualizace atd.
Auto : Volvo V70, D5 Ocean Race
Moto : Suzuki Bandit 600 N, Aprilia RSV Tuono, Amperia Caf e, Aprilia RS 125 Extrema :-) |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Alios

Založen: 29.3.2011 Příspěvky: 1711 Bydliště - POVINNÉ *: Blansko
|
Zaslal: 23.08.12 10:52 Předmět: |
|
|
Z chladiče to dostanu, na to mám vyrobený přípravek, dokonce i tlak zkoušku můžu doma udělat.  _________________ R19 Ph2 1.7 54Kw 1993 |
|
Návrat nahoru |
|
 |
hynek

Založen: 14.10.2007 Příspěvky: 10937 Bydliště - POVINNÉ *: Brno
|
Zaslal: 23.08.12 10:55 Předmět: |
|
|
Já čistil topení vapanem a tekl s toho dobrý bordel  _________________
 |
|
Návrat nahoru |
|
 |
LANiN Anonymní
|
Zaslal: 24.08.12 06:25 Předmět: |
|
|
Než se s tím takhle jebat, to radši naleju pixlu octu do okruhu, chvíli pojezdím a pak propláchnu a je klid |
|
Návrat nahoru |
|
 |
andrewdie

Založen: 29.3.2011 Příspěvky: 482 Bydliště - POVINNÉ *: Bratislava
|
Zaslal: 01.10.12 09:15 Předmět: |
|
|
Zdraim, mal by som dotaz,
mam 1.9D 47kW s klimou a v poslednej dobe som si vsimol, ze sa mi niekedy prehrieva motor. Nakleslil som do obrazka zhruba v akych poziciach sa nachadza rucicka teplomera :
* modrou je standardna teplota po zohriati - tam sa drzi skoro stale, coz by bolo OK si myslim
* na zltu sa dostava, ked stojim niekde v kolone, alebo dlho hladam parkovacie miesto a zhruba v tej urovni aj zapina saharu
* ked ale obcas trieskam na podlahu, tocim aj 4000ot, tak sa to rychlo zacne prepalovat aj za cervenu ciarku a saharu pritom NEspina, zapne ju az tak cca za 2 minuty, kedy to uz mam davno odstavene na parkovisku
Chcem sa spytat, ci je to v norme (diesel/benzin), alebo mam na tom nieco posrane; odvzdusnene mam, zmes je RN GlacerolD riedena v predpisanom pomere s vodou, spinac ventilatora (myslim dole na chladici) je meneny dva roky dozadu. Jedine nad cim rozmyslam je, ci to kvoli dalsiemu radiatoru od klimy pred chladicom nemoze nejak horsie prefukovat chladic a tym ho dobre nevyvetra...
 _________________ R19 L53J F8Q742 - Diesel 16V Baccara Chamade F1
R19 853A F3P760 - Cabrio 66kW
Megane II EMS4 F9Q - Cabrio 96kW ~ 118kW |
|
Návrat nahoru |
|
 |
m1tv Moderátor

Založen: 8.10.2007 Příspěvky: 17951 Bydliště - POVINNÉ *: PrAhA
|
Zaslal: 01.10.12 16:35 Předmět: |
|
|
ono chce to spíš nekde přes diagnostiku zmeřit jak ti ukazuje budík .. ono to muže bejt klidne 95stupnu na ty červeny čarce ..
pak je to v klidu .. ale pokud je to víc tak bud je to nekde ucpany (vyčistit chladici okruh) nebo nefunguje dobře termostat , vodní pumpa .. případně muže bejt i špatnej kontakt na ventilatoru a nespína kdy má ..
v horším případě muže odchazet tesnění pod hlavou
osobně bych začal vyčíštením okruhu pokud nepomuže tak vyměnit termostat (daj se sehnat i nizkoteplotní cca 75stupnu , serie má kolem 85 nebo tak nějak ) ale tam zas bacha ..bejvá pak problem v zimě s ohřejvaním motoru _________________ Říkají o mě že sem flegmatik. A mě je to jedno ..
  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Václav Sedlář

Založen: 9.10.2007 Příspěvky: 2689 Bydliště - POVINNÉ *: Liberec
|
Zaslal: 01.10.12 17:33 Předmět: |
|
|
mě to taky blbne...byl jsem s tím servisu když mi rupla trubka, takže sei měnila voda+čistil se okruh...říkal jsem jim, že to nespíná, tak to zkoušeli a v servisu to fungovalo 100% (byl jsem se i kouknout)...ale v kolonách to leze tam, kde máš namalovanou červenou čárku a nesepne sahara, nebo pozdě...
a třeba když přijedu domů, nacouvám k bráně a než jí otevřu, tak to vyleze na žlutou, pak zacouvám a je to ještě výš...ventilátor nesepne...pak vypnu motor a za chvíli se spustí sám... _________________ Renault R19 Chamade,r.v.1994,1794ccm/65kw.
Renault Laguna Grandtour, r.v. 1998,1598ccm/79kw.
Renault Laguna 3 Grandtour, 2.0 dci 110kw, r.v. 2010 |
|
Návrat nahoru |
|
 |
CHAMELEON

Založen: 20.7.2010 Příspěvky: 3832 Bydliště - POVINNÉ *: ČR-Vysočina
|
Zaslal: 01.10.12 20:43 Předmět: |
|
|
Toto mi delal sedej a nepomohlo ani nove cidlo na spinani, nakonec jsem vymenil hadici - takovej ten spletenec co je od topeni a byl klid, pravdepodobne si to pres ni sem tam prisalo vzduch ci co, byla uz docela jedla... |
|
Návrat nahoru |
|
 |
andrewdie

Založen: 29.3.2011 Příspěvky: 482 Bydliště - POVINNÉ *: Bratislava
|
Zaslal: 01.10.12 20:52 Předmět: |
|
|
hmm tak dik zatial za rady..
mne to vacsinou spina dobre - ked sa to postupne zohrieva, tak akonahle nabehne na tu zltu stopu, tak pusti vetrak a klesne zasa kusicek pod modru a vypne turbinu
ale ked tomu vykotlim, tak hned zacne teplota stupat az k cervenej a zapina to vetrak tak az za 2minuty :O takze by som veril tomu, ze je tam v systeme bordel (ten budik tusim mera teplotu hlavy, spinac vetraku je az na chladici, ne?).. skusim dat vycistit
Dalsia vec, vodna pumpa uz ale 5rokov huci jak svina ale myslel som, ze ta bud toci, alebo nie..
Inak mne tiez kedysi nespinalo vetrak vobec a robila mi to vyhorena objimka poistky _________________ R19 L53J F8Q742 - Diesel 16V Baccara Chamade F1
R19 853A F3P760 - Cabrio 66kW
Megane II EMS4 F9Q - Cabrio 96kW ~ 118kW |
|
Návrat nahoru |
|
 |
jinur
|
Zaslal: 07.10.12 10:53 Předmět: Renault 19 1.4i 1991 |
|
|
Prosím o radu.
Mám Renaulta 19 1.4 (43kW) 1991 a začal zlobit. Při jízdě se chladí krásně, ale začal vařit když stojím na semaforech. Někdy jsem zkoušel zapnout topení abych to neuvařil, ale někdy foukal hned teplý vzduch a někdy jen studený. Táhla jsou v pohodě. Tak jsem se šel kouknout na termostat, ale !!! Nemůžu ho najít. Po přečtení hromady rad a diskuzí sem šel na horní hadici co vede od chladiče k čerpadlu (žádná hadice mi nevede do motoru), ale tam není. už jsem skoro začal rozebírat ono čerpadlo, ale pak jsem našel starý termostat a koukal jsem, že by se tam asi nikam nevešel. Sundaval jsem i vzduchový filtr. Ale nikde ho nemůžu najít. Je možný, že by mi ho při opravě auta zapomněli dát nazpět ? Měl jsem auto v opravě, protože bylo pryč těsnění pod hlavou. Teď se bojím, že je pryč termostat nebo zas ono těsnění. poradí někdo,popř. zašle foto, kde bych ho měl hledat ? Asi budu muset auto odstavit a to se mi nechce 3 měsíce po nové STK. Díky všem. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
CHAMELEON

|
Zaslal: 07.10.12 18:15 Předmět: |
|
|
U 1,4 je termostat v horní hadici co vede do chladiče. Pokud Ti to někdy topí a jindy ne tak je tam vzduch. Buď je někde dírka v hadici či je fouklé těsnění pod hlavou a nebo prasklina v hlavě. Pokud by to bylo těsnění či prasklá hlava tak by to možná tlačilo do vody, po nastartování ztvrdnou hadice - nafouknou se....
Jinak přesně poradí kde hledat Rezzy, ten má 1,4. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
goreff
Založen: 9.10.2007 Příspěvky: 10669 Bydliště - POVINNÉ *: Olšany u Prostějova
|
Zaslal: 07.10.12 18:44 Předmět: |
|
|
motor je C3J
nemám s tímhle motorem žádné zkušenosti, ale ten termostat bych asi taky hledal v té horní tlusté hadici...před tím odvzdušňovákem
 _________________ F7R 16 Soupapes http://goreff.rajce.idnes.cz/ |
|
Návrat nahoru |
|
 |
CHAMELEON

|
Zaslal: 07.10.12 18:56 Předmět: |
|
|
Ano v horní hadici u motoru.
Jinej motor 43kW neměl, "E" motory měly 58,7kW či tak nějak....
Tento motor se dával i do volva, ara, dácie a tam byl termostat v hadici. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Scray

Založen: 5.10.2009 Příspěvky: 2260 Bydliště - POVINNÉ *: Brumov-Bylnice (Zlín)
|
Zaslal: 21.10.12 09:29 Předmět: |
|
|
hoj..měl bych dotaz.Auto se mi zahřívalo na budíku jen na první prodlouženou čárku,mrknul sem na termostat a otvíral se hodně brzy, u 70°C.Tak sem dal nový..když auto stojí,ručička vyleze až do půlky jak má,ale při jízdě je vždy zase jen u první. Může to dělat čidlo na ukazatel budíku?Nebo ještě to,že mám vyrovnávací nádržku prasklou,je tam zeshora dírka velikosti špendlíku _________________
|
|
Návrat nahoru |
|
 |
goreff
Založen: 9.10.2007 Příspěvky: 10669 Bydliště - POVINNÉ *: Olšany u Prostějova
|
Zaslal: 21.10.12 09:59 Předmět: |
|
|
termostatů jsem vyzkoušel v práci v hrnci na šporáku s teploměrem stovky, ale žádnej neotvíral dřív, buď později, nebo vůbec ... že rafička víše nevyleze...nebude to jen tím, že se venku ochladilo ....u mě se to takhle při jízdě každoročně projevuje, za jízdy se chladí teď už studenějším náporem vzduchu  _________________ F7R 16 Soupapes http://goreff.rajce.idnes.cz/ |
|
Návrat nahoru |
|
 |
|
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru.
|
|