Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
Autor |
Zpráva |
sedlik18

Založen: 28.3.2011 Příspěvky: 362 Bydliště - POVINNÉ *: Plzeň
|
Zaslal: 09.08.12 19:52 Předmět: |
|
|
áno tenhle kontakt mi měl spínat pouze to relé, jinak na světla spínaný kontakt je přímo ze svorky autobaterie _________________ Renault 19 - Abarth
Renault Twingo - žába |
|
Návrat nahoru |
|
 |
CHAMELEON

Založen: 20.7.2010 Příspěvky: 3832 Bydliště - POVINNÉ *: ČR-Vysočina
|
Zaslal: 09.08.12 20:02 Předmět: |
|
|
Já to mám takto jak u R19 tak i u Accenta a dělal jsem to i na pár dalších aut a všede to funguje, máš asi chybu jinde.
Musíš to zapojit na svorku "L" u R19 povětšinou bílej silnější drát. Proud je na něm až po nastartování motoru.
Koupil bych si relátko (tokové to malé, malá kostka,) s vývody 1 - 86, 2 - 85, 3 - 30, 4 - 87 ( někdy tam je 87a - bývají i pětivývodové a tam je 5 - 87).
A zapojil bych to takto: 3-30 bych dal stálej proud (z baterie, starteru, alternátoru)
4-87 napojit červenej od LED světel
2-85 buďto na spínanej proud po sepnutí klíčku (15), ale tím pádem to bude svítit ihned po zapnutí
klíčku a nebo to zapojit na altík na drát kterej vede ke kontrolce dobíjení -pak to sepne v
okamžiku kdy kontrolka zhasne....
1-86 bych napojil na obrysovky a mělo by to tím pádem fungovat
Ono ten modul nejni nic jiného než takovéto relátko v pěkné krabičce s drátkama, ale za trochu jinačí cenu.....
Pokud jsem to popsal špatně t mě nějakej mechanik klidně opraví. Nemám auto po ruce a tak to píšu z hlavy...... #-o |
|
Návrat nahoru |
|
 |
sedlik18

|
Zaslal: 09.08.12 20:34 Předmět: |
|
|
nepotřebuju tu "jednotku" za nechutný peníze, stačí relátko který sepne napětí +12V a na sepnutých vývodech mít +12 z baterie a na druhym konci vývod na potkávací světla a vývod přes usměrňovací diodu k obrysovkám. Abych když bych měl zapnutý jenom obrysovky nezaply se i potkávačky... asi to dopadne že to dám přes zpožďovač nastavenej na 5 sec na čerpadlo. potom to nestihne sepnout světla jen při zapnutí čerpadla před startem ale až po nastartování _________________ Renault 19 - Abarth
Renault Twingo - žába |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Rosta
Založen: 9.10.2007 Příspěvky: 7427 Bydliště - POVINNÉ *: Dolni Domaslavice
|
Zaslal: 09.08.12 22:52 Předmět: |
|
|
použij jakekoliv miniaturní relé na 12V (aby mělo malý odběr) a tím pak spínej to velké co ti rozsvítí světla , taky jsem to takhle měl udělané u R19 _________________ R19 Ph2 1,4e - minulost |
|
Návrat nahoru |
|
 |
sedlik18

|
Zaslal: 10.08.12 16:29 Předmět: |
|
|
vyřešeno udělal sem si zpožďovač. Hodnoty součástek nejsou nijak kritický v podstatě se dá použít co se najde v šuplíku. Relé je klasický 30A automobilový, usměrňovací dioda D2 je tam aby když se zapnou obrysovky nerozsvítili se i potkávačky.
Místo odporu R2 se dá použít nějakej trimr nebo potenciometr a nastavit si tak zpoždění po nastartování dle libosti ale s timhle R2 je to 3-4s.
Jakmile se na vstupu od alternátoru DOBIJENI objeví napětí začne se nabíjet kondík C1 když je kondík nabitej asi na 1.4V sepne tranzistor T1 relátko který sepne světla.
Odběr je minimální takže se nerozsvítí kontrolka alternátoru. Náklady jsou asi kolem 50-60Kč.
Schéma
 _________________ Renault 19 - Abarth
Renault Twingo - žába |
|
Návrat nahoru |
|
 |
CHAMELEON

Založen: 20.7.2010 Příspěvky: 3832 Bydliště - POVINNÉ *: ČR-Vysočina
|
Zaslal: 10.08.12 20:30 Předmět: |
|
|
Moc složité, mám to s relátkem ze škodovky za 20Kč a funguje.... Mohu nafotit . |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Rosta
Založen: 9.10.2007 Příspěvky: 7427 Bydliště - POVINNÉ *: Dolni Domaslavice
|
|
Návrat nahoru |
|
 |
sedlik18

|
Zaslal: 10.08.12 20:50 Předmět: |
|
|
CHAMELEON napsal: | Moc složité, mám to s relátkem ze škodovky za 20Kč a funguje.... Mohu nafotit . |
fotit nemusíš mám to tak ve twingu _________________ Renault 19 - Abarth
Renault Twingo - žába |
|
Návrat nahoru |
|
 |
|