Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
Autor |
Zpráva |
stepanek
Založen: 19.2.2010 Příspěvky: 31 Bydliště - POVINNÉ *: chomutov
|
Zaslal: 08.06.12 17:39 Předmět: renault scenic r.v.1998 19dti |
|
|
Prosim o info.Koupil jsem si renault megane scenic 19 dti r.v.1998 72kw.Ale prijde mi to stasne line.Nevim jestli to je tim ze jsem byl zvyklej na 115konove auto v benzinu a nebo je nekde nejaka chyba.Turbo je slyset uz od 1500ot.Prijde mi ze to auto je nejaky liny,a nebo se tento naftovy motor musi tocit trosku vic? |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Hitman4001

Založen: 29.5.2011 Příspěvky: 60 Bydliště - POVINNÉ *: Starý Plzenec
|
Zaslal: 08.06.12 18:01 Předmět: |
|
|
může být problém s váhou vzduchu. U Espace 2.2 dCi, když se začla podělávat, tak na plný pedál auto moc neragovalo a do kopce se dalo vyjet pouze na 1 pak už se auto horko těžko rozjelo když už byla váha KO. Po výměně váhy vyjíždí bez problému na dvojku a reakce na plný plyn je o poznání lepší a celý motor jde lépe do otáček. A dieslový motor by měl právě zabírat v nižších otáčkách kde oproti benzínu nabízí větší točivý moment. _________________ http://renaultdauphine.wz.cz
Renault R.1090 Dauphine 1961
Renault 19 54 kw 1991 |
|
Návrat nahoru |
|
 |
stepanek
Založen: 19.2.2010 Příspěvky: 31 Bydliště - POVINNÉ *: chomutov
|
Zaslal: 09.06.12 08:34 Předmět: |
|
|
Tam je pry vaha vzduchu nova.Mozna se mi to yda.asi jsem si zvykl na ten benzinak.Ten muj rencek ma naj poctivych 190tis.chyta uplne perfektne.ten motor se snad ani neprevali a uz chytne.jinak diky za info.a je neco jinyho co by se mohlo posrat? |
|
Návrat nahoru |
|
 |
hynek

Založen: 14.10.2007 Příspěvky: 10937 Bydliště - POVINNÉ *: Brno
|
Zaslal: 09.06.12 10:02 Předmět: |
|
|
Otec má ten sám motor v obyč mégane. Není to trhač asfaltu, taky mi trvalo, než jsem se s ním naučil jezdit, chová se jinak, než 90% turbodieselů. Má celkem konstantní zátah od spod až do vyšších otáček, tudíž se dá celkem motat, ale chybí tam ten "turbo" efekt, který navozuje pocit, že to má velký výkon a podobné placebo efekty. Samozřejmě je proti 115 koňovýmu benzínu línější, ale pokud se naučíš pracovat s tím motorem, využívat otáček kde je max krouťák, zvykneš si a budeš spokojenej, navíc scenic asi bude těžší a odpor vzduchu větší.
Jinak ten sám motor má sob a boris v laguně, zeptej se jich  _________________
 |
|
Návrat nahoru |
|
 |
|