|
Renault 19 Club Fórum Renault 19 clubu ČR
|
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
Autor |
Zpráva |
KristensenJ
Založen: 17.10.2007 Příspěvky: 327 Bydliště - POVINNÉ *: Česká Třebová
|
Zaslal: 27.03.08 20:33 Předmět: |
|
|
goreff napsal: | když odpojíš hadičku od snímače tlaku vzduchu(váhu 16v nemá) tak motor okamžitě chcípne...alespoń u mě jo  |
No mě to zdechne taky, snímač teploty nasávaného vzducxhu mění plynule odpor, čidlo na teplotu vody taky akorát je fakt že když odpojím čidlo teploty nasávaného vzduchu tak se nic na chodu (blbnutí) motoru nezmění, jo a ještě když to stojí takhle na místě a přidám tak se to prostě jako-by zadusí ale jak šlápnu víc na plyn (přes půl plynu) tak v tom chytnou saze a vyletí to do toček. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
LANiN Anonymní
|
Zaslal: 27.03.08 20:35 Předmět: |
|
|
LANiN napsal: | goreff napsal: | když odpojíš hadičku od snímače tlaku vzduchu(váhu 16v nemá) tak motor okamžitě chcípne...alespoń u mě jo  |
kura čti pořádně zkus povytánout hadičku když ji lehce povytáhneš at to saje malinko falešnej vzduch tak to přestane.. jasne že když ji vytahnes tak to klekne ale POVYTÁHNOUT |
 |
|
Návrat nahoru |
|
 |
goreff
Založen: 9.10.2007 Příspěvky: 10669 Bydliště - POVINNÉ *: Olšany u Prostějova
|
Zaslal: 27.03.08 20:35 Předmět: |
|
|
LANiN napsal: | goreff napsal: | když odpojíš hadičku od snímače tlaku vzduchu(váhu 16v nemá) tak motor okamžitě chcípne...alespoń u mě jo  |
kura čti pořádně zkus povytánout hadičku když ji lehce povytáhneš at to saje malinko falešnej vzduch tak to přestane.. jasne že když ji vytahnes tak to klekne ale POVYTÁHNOUT | no jo,ale stejně co píšeš je podle mě k ničemu..ale nebudu se hádat  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
LANiN Anonymní
|
Zaslal: 27.03.08 20:37 Předmět: |
|
|
goreff napsal: | no jo,ale stejně co píšeš je podle mě k ničemu..ale nebudu se hádat  |
tvrzení proti tvrzení to jo a hadat se taky nebudu.. jen at to zkusí já sem byl vytočenej až to pěkne nebylo a zkoušel sem sevšim všude pohybat a když jsem povytahnul tu hadicku tak to chytlo a prestalo |
|
Návrat nahoru |
|
 |
sekec
Založen: 9.10.2007 Příspěvky: 1551 Bydliště - POVINNÉ *: Včelná
|
Zaslal: 27.03.08 22:09 Předmět: |
|
|
KristensenJ napsal: | Tak už mě to dělá zase, čerpadlem ani přetlakovým ventilem to není páč jsem hnedka na to hodil měřák a tlak si to drží pořád 2,5 i když klesaj otáčky až do zdechnutí a i potom co to zdechne, ventil volnoběhu to taky není to zase zkoušel někdo jinej, no a palec a víčko mám cca půl roku ale starý mám schovaný tak to zkusím přehodit. Jen tak pro upřesnění, ráno nastartuju, dvě minuty běží v poho ale pak začne brutálně houpat až to třeba i zdechne natočím chytne hned ale jak chci jet na čtvrt plynu tak to prostě poskakuje jak koza až když se šlápne víc na plyn tak se to chytne. Takhle to blbne cca 500m a pak je klid. | mam uplne ten samej problem  _________________ Škoda Roomster Recaro Edition :-)
Škoda 1000Mb :-)
ex:
Škoda Octavia Combi 1,9TDI RS
VW Golf 3 1,9 Tdi
Renault R19 16V PH 2 5.dv
Renault R 19 16V ph1 chamade
Renault R 19 16V ph1 3.dv
Renault R 19 54 kw 3.dv
Fiat UNO 1,7 D |
|
Návrat nahoru |
|
 |
sekec
Založen: 9.10.2007 Příspěvky: 1551 Bydliště - POVINNÉ *: Včelná
|
Zaslal: 27.03.08 22:22 Předmět: |
|
|
jinak si o tom s KristensenJ pisem a ja menil cidlo vody, nasavanyho vzduchu, palivovej filt, vzduchovej filtr, svicky, kabely mam dobry a snad co nejdriv to pujde na diagnostiku.uz sem z toho taky nasr*nej.jinak kde najdu tu "vahu vzduchu" vim ze tovaha nejni ale to podobny mam jeste jeden motor tak zkusim vymenit jestli to nepomuze.... _________________ Škoda Roomster Recaro Edition :-)
Škoda 1000Mb :-)
ex:
Škoda Octavia Combi 1,9TDI RS
VW Golf 3 1,9 Tdi
Renault R19 16V PH 2 5.dv
Renault R 19 16V ph1 chamade
Renault R 19 16V ph1 3.dv
Renault R 19 54 kw 3.dv
Fiat UNO 1,7 D |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Rosta
Založen: 9.10.2007 Příspěvky: 7427 Bydliště - POVINNÉ *: Dolni Domaslavice
|
Zaslal: 27.03.08 22:58 Předmět: |
|
|
sekec napsal: | jinak si o tom s KristensenJ pisem a ja menil cidlo vody, nasavanyho vzduchu, palivovej filt, vzduchovej filtr, svicky, kabely mam dobry a snad co nejdriv to pujde na diagnostiku.uz sem z toho taky nasr*nej.jinak kde najdu tu "vahu vzduchu" vim ze tovaha nejni ale to podobny mam jeste jeden motor tak zkusim vymenit jestli to nepomuze.... |
u inducky pokud to je umistene stejne jak u 8V _________________ R19 Ph2 1,4e - minulost |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Rixie
Založen: 25.2.2008 Příspěvky: 25 Bydliště - POVINNÉ *: Nove Zamky
|
Zaslal: 28.03.08 17:38 Předmět: |
|
|
Vyskusaj premerat potenciometer skrtiacej klapky,
Alebo regulator volnobehu???
A najlepsie to dat na Diag. _________________ Renault 19 16v,Clio 1.8 16v,R 5 GTT |
|
Návrat nahoru |
|
 |
KristensenJ
|
Zaslal: 28.03.08 17:50 Předmět: |
|
|
takže po dnešku mám další poznatek: takže nejdřív jsem do nádrže nalil kýbl velfobinu, celou noc jsem nechal odpojenou jednotku, když už jsem ji měl vytaženou tak jsem sundal krycí plast z hlavního konektoru, no samozřejmě mě vyskočily ty přidržovací plastíky na piny ale naštěstí se to celé nerozsypalo no, zjistil jsem že pin č16 byl poměrně dost zaoxidovanej což je zrovna jeden z napájecích pro potenciometr (piny 16 a 17) takže jsem ho očistil a multimetrem jsem nastavil potenciometr, signálovej pin je zřejmě č9, někdo tady na forum dával otisk z autodat za co veeeeeeelice děkuji, tak jsem to udělal podle toho takže mezi piny 16a17 má být 5V mám 5,1 a mezi piny 9a17 má být při zavřeném plynu 0,2V a při plném plynu 4,7 s postupným přidáváním plynu musí být regulace voltů plynulá, mě vychází 0,23V a 4,67V. Tak pak jsem chtěl změřit lambdu jestli reguluje ale to bohužel nevim kterej je pin, jen vím že signálovej z lambdy je černej, zda vede přímo až do jednotky to bohužel nevim ale v jednotce je jen jeden černej a ten bohužel nereguluje, je na něm pořád 0,16-0,18V což pokud je ten správnej tak lambda nemaká (byl to myslím že hned první pin ale nevim jestli to je on pokud někdo víte kterej to je tak budu vděčný za info) No všechno jsem vrátil zpět zapojil nastartoval, chvíli se to divně převalovalo a houpalo ale pak se to zklidnilo, projel jsem to a zatím bez onoho problému, teď čekám až to chvilku vystydne a pujdu znova zkusit, jinak jede to ale není to uplně ono ale to bych spíš viděl na ten velfobin, uvidím až to vyjedu a natankuju čistej. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
KristensenJ
|
Zaslal: 28.03.08 19:15 Předmět: |
|
|
No tak teď jsem to byl po cca hodině a půl projet a zatím to vypadá že dobrý, motor houpe někde na 800-1000 ale už se nezakoktává do takovejch nízkejch otáček v kterejch se sotva převaloval a za jízdy to nedělá vůbec nic, nebo alespoň to je ve stavu před tím než mě to začlo takhle blbnout. To že je tam určitá poloha plynu kdy ten motor jako by neví jestli má slaboulince táhnout nebo slaboulince brzdit to neřeším páč to dělalo do začátku co to auto mám a není to nijak zneklidňující |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Rosta
|
Zaslal: 28.03.08 23:02 Předmět: |
|
|
signal z lambdy by mel jit na PIN 35 _________________ R19 Ph2 1,4e - minulost |
|
Návrat nahoru |
|
 |
LANiN Anonymní
|
Zaslal: 28.03.08 23:30 Předmět: |
|
|
to KristensenJ
naco jsi nalil ten velfobin do nadrže?? a naco je to dobrí??..
jinka jsem celou historii nečetl.. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Rosta
|
Zaslal: 28.03.08 23:31 Předmět: |
|
|
melo by to na sebe navazat vodu co muzes mit v nadrzi _________________ R19 Ph2 1,4e - minulost |
|
Návrat nahoru |
|
 |
LANiN Anonymní
|
Zaslal: 28.03.08 23:32 Předmět: |
|
|
Rosta napsal: | melo by to na sebe navazat vodu co muzes mit v nadrzi |
a ti mvelfobinem se ta voda jako dostane pryc ven se jako spálí nebo co?? |
|
Návrat nahoru |
|
 |
jarda

Založen: 9.10.2007 Příspěvky: 2643 Bydliště - POVINNÉ *: Havířov
|
Zaslal: 28.03.08 23:33 Předmět: |
|
|
Velfobin drahý, stačí litr lihu před zimou. _________________ Rozhodl jsem se,že budu žít věčně a umřu jenom kdyby mi to nevyšlo. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
|
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru.
|
|