Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
Autor |
Zpráva |
Scray

Založen: 5.10.2009 Příspěvky: 2260 Bydliště - POVINNÉ *: Brumov-Bylnice (Zlín)
|
Zaslal: 05.11.11 14:25 Předmět: Podsvětlení nohou - vyřešeno,prosím smazat |
|
|
Hoj,měl bych dotaz..teďka jsem do auta nainstaloval zpožďovací relé na podsvětlení nohou.Tzn. že pokud otevřu dveře,rozsvítí se mi prostor pod nohama,když je zavřu,tak cca po 10s se zhasne...ále potřeboval bych vědět,kam vložit vypínač,abych mohl mít toto rozsvícené i když sou dveře zavřené??moc díky za rady _________________
Naposledy upravil Scray dne 13.11.11 16:31, celkově upraveno 1 krát. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Scray

|
Zaslal: 05.11.11 14:25 Předmět: |
|
|
jo jinak relé je zapojeno tím stylem,že tam jde přímá šťáva a přerušuje kostru ze dveří _________________
|
|
Návrat nahoru |
|
 |
Scray

|
Zaslal: 05.11.11 15:36 Předmět: |
|
|
tak za dobu "nereakce" sem přišel na to,že stačí přivést jestě jednu kostru přes vypínač na kostru co jde od dveří..jenže tady je chyba,že potřebuju kostru spínat přes ten vypínač elektricky (pokud je spínačka na polohu 1,kostra bude seplá,pokud je klíček na 0,kostra vypne,což znamená další relé asi ) nezná někdo jednodušší způsob? _________________
|
|
Návrat nahoru |
|
 |
Scray

|
Zaslal: 07.11.11 19:52 Předmět: |
|
|
|
 |
KUNAX
Založen: 21.5.2008 Příspěvky: 1075 Bydliště - POVINNÉ *: Pardubice
|
Zaslal: 09.11.11 08:36 Předmět: |
|
|
No, nevim jestli ten tvůj problém dobře chápu, ale už fakt, že přerušuješ kostru, nikoliv kladnej pól, to je dost nestandardní řešení. Rád bych ti poradil, ale potřeboval bych vědět, jak to relé vypadá - nějakej popis vývodů. Jinak každopádně pokud hodláš obcházet dveřní spínač, tak neni nic jednoduššího, než zkrátka dát k němu ten kabinovej paralelně. Hlavně bacha aby sis těmahle neonovejma "zlepšovákama" neudělal z auta doutnající oharek - nebyl bys první ani poslední. _________________ R19 F3P N760 65kW r.v.94 |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Scray

|
Zaslal: 11.11.11 17:41 Předmět: |
|
|
Relé je tohle:
A vývody následující:
15 napájení z klíčku (pro rychlejší zhasnutí při zapnutí klíčku)
30 stálé napětí +12V
31 trvalá kostra
31L kostra
31S přerušovaná kostra od dveří
No a to že přerušuju kostru je instalace od Renault,takže to zas tak nestandardní není ne? a jinak co se týče doutnání tak pokud je to dobře udělané tak není důvod aby to hořelo navíc mám na všechno zvláštní pojistky. A jak myslíš ten kabinový paralelně?to by mi ale svítily při zapnutém vypínači i kdybych měl vyplé zapalování ne? _________________
|
|
Návrat nahoru |
|
 |
Scray

|
Zaslal: 13.11.11 16:31 Předmět: |
|
|
Prosím admina ať toto téma smaže,je tu navíc ještě jedno ;) _________________
|
|
Návrat nahoru |
|
 |
|