Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
Autor |
Zpráva |
sikec
Založen: 10.10.2007 Příspěvky: 185 Bydliště - POVINNÉ *: Ochoz u Tišnova
|
Zaslal: 23.10.07 05:53 Předmět: zase chlazeni a vlastně i topení |
|
|
Dnes jedu opet jako každý den do práce...první cesta naádhera auto topí, teplota motoru OK...pak najednou jako když utne, začal foukat svlažný a pak i ledový vzduch...a auto se začalo přehřívat...až za roh opět...taktak jsem dojel. Co se zase stalo? Kapalina nová, termostat novej, 3 hadice nový (spodní od chladiče, horní od termostatu, ta třetí je k expanzky k termostatu). Otevřel jsem kapotu...vše to bylo zase natlakovaný, ta horní hadice k termostatu ta byla uplně přetlakovaná, ještě že je nová jinak by praskla. Tak kde může byt problém ??Diky
Naposledy upravil sikec dne 23.10.07 08:38, celkově upraveno 1 krát. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
BOBES Organizátor Drhlen

Založen: 8.10.2007 Příspěvky: 1408 Bydliště - POVINNÉ *: SEMILY
|
Zaslal: 23.10.07 06:38 Předmět: Re: zase chlazeni |
|
|
sikec napsal: | Dnes jedu opet jako každý den do práce...první cesta naádhera auto topí, teplota motoru OK...pak najednou jako když utne, začal foukat svlažný a pak i ledový vzduch...a auto se začalo přehřívat...až za roh opět...taktak jsem dojel. Co se zase stalo? Kapalina nová, termostat novej, 3 hadice nový (spodní od chladiče, horní od termostatu, ta třetí je k expanzky k termostatu). Otevřel jsem kapotu...vše to bylo zase natlakovaný, ta horní hadice k termostatu ta byla uplně přetlakovaná, ještě že je nová jinak by praskla. Tak kde může byt problém ??Diky |
Máš holt smůlu, je to na 99% těsnění pod hlavou.  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Marv Vítěz Drhlen 2007

Založen: 9.10.2007 Příspěvky: 7357 Bydliště - POVINNÉ *: Rousínov u Vyškova
|
Zaslal: 23.10.07 06:40 Předmět: Re: zase chlazeni |
|
|
BOBES napsal: | sikec napsal: | Dnes jedu opet jako každý den do práce...první cesta naádhera auto topí, teplota motoru OK...pak najednou jako když utne, začal foukat svlažný a pak i ledový vzduch...a auto se začalo přehřívat...až za roh opět...taktak jsem dojel. Co se zase stalo? Kapalina nová, termostat novej, 3 hadice nový (spodní od chladiče, horní od termostatu, ta třetí je k expanzky k termostatu). Otevřel jsem kapotu...vše to bylo zase natlakovaný, ta horní hadice k termostatu ta byla uplně přetlakovaná, ještě že je nová jinak by praskla. Tak kde může byt problém ??Diky |
Máš holt smůlu, je to na 99% těsnění pod hlavou.  |
No nedivil bych se, podívej se na barvu oleje, jestli nejní krapet do bíla. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
sikec
|
Zaslal: 23.10.07 06:41 Předmět: |
|
|
jako tím, že to přestane topit naráz a je tam velkej tlak...to je těsnění? |
|
Návrat nahoru |
|
 |
BOBES Organizátor Drhlen

Založen: 8.10.2007 Příspěvky: 1408 Bydliště - POVINNÉ *: SEMILY
|
Zaslal: 23.10.07 06:42 Předmět: |
|
|
sikec napsal: | jako tím, že to přestane topit naráz a je tam velkej tlak...to je těsnění? |
Zavzdušní se to a necirkuluje chlad. kapalina. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
sikec
|
Zaslal: 23.10.07 06:45 Předmět: |
|
|
Aha...takže jedu...topí to najednou to netopí..tak myslíte ta hlava jo? |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Marv Vítěz Drhlen 2007

|
Zaslal: 23.10.07 06:46 Předmět: |
|
|
sikec napsal: | Aha...takže jedu...topí to najednou to netopí..tak myslíte ta hlava jo? |
Těsnění pod hlavou. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
sikec
|
Zaslal: 23.10.07 06:50 Předmět: |
|
|
a nemůže to byt zase prasklůá nějaká hadice?? |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Boris Organizátor Drhlen

Založen: 8.10.2007 Příspěvky: 10287 Bydliště - POVINNÉ *: Semily
|
|
Návrat nahoru |
|
 |
sikec
|
Zaslal: 23.10.07 07:34 Předmět: |
|
|
no ráno je celkem tma...ja jedzdim na pul 7. Ale jak píšu...ráno jsem vyjel, vše nádhera...po 6 km auto začalo topit a asi ve 12 km cesty najednou studenej vzduch, a teplota celkem fofrem nahoru. Není to jenom ucpaný topení? Když se ucpe topení, tak auto jede dál bez závad (jako kromě toho že netopí)...? |
|
Návrat nahoru |
|
 |
jarda

Založen: 9.10.2007 Příspěvky: 2643 Bydliště - POVINNÉ *: Havířov
|
Zaslal: 23.10.07 07:55 Předmět: |
|
|
Mi to připadá že tam máš v okruhu vzduchovou bublinu, Zkus jezdit chvíli bez víčka expanzky. _________________ Rozhodl jsem se,že budu žít věčně a umřu jenom kdyby mi to nevyšlo. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
sikec
|
Zaslal: 23.10.07 08:11 Předmět: |
|
|
chlazení řeším už půl roku...praskaly hadice, všechny jsem vyměnil. Nefakčil termostat...6 týdnů je tam nový. Čekal jsem těch 6 týdnů zda bude problém s chlazením a nic...přesně jako hodinky...prostě jjak to má byýt. Min týdne jsem tam, nalil fridex, ovzdušnil....vše OK až do dneška...Horní hadice teplá a natlakovaná, spodní vlažná, chladič horkej....povolil jsem expanzku a vytekla mi tím tlakem skoro všechna voda. Poslední kilometr jsem jel bez vody...Tak co to bude?? |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Marv Vítěz Drhlen 2007

|
Zaslal: 23.10.07 10:30 Předmět: |
|
|
sikec napsal: | chlazení řeším už půl roku...praskaly hadice, všechny jsem vyměnil. Nefakčil termostat...6 týdnů je tam nový. Čekal jsem těch 6 týdnů zda bude problém s chlazením a nic...přesně jako hodinky...prostě jjak to má byýt. Min týdne jsem tam, nalil fridex, ovzdušnil....vše OK až do dneška...Horní hadice teplá a natlakovaná, spodní vlažná, chladič horkej....povolil jsem expanzku a vytekla mi tím tlakem skoro všechna voda. Poslední kilometr jsem jel bez vody...Tak co to bude?? |
Moc tlaku. A kde se tam bere?  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
sikec
|
Zaslal: 23.10.07 10:39 Předmět: |
|
|
dobře...moc tlaku...takže těsnění odešlo ze sekundy na sekundu ju? No je to možný jaá nic neříkám...prostě že to nebyla pozvolná ale skoková změna, prostě nahovno no...nemohl se ucpat chladič? horní natlakovaná..ale spodní normálně...nevim no...kdyby se ucpal chladič, tak voda cirkuluje přes topení nebo ne (když je chladič neprůchozí)? |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Marv Vítěz Drhlen 2007

|
Zaslal: 23.10.07 10:45 Předmět: |
|
|
sikec napsal: | dobře...moc tlaku...takže těsnění odešlo ze sekundy na sekundu ju? No je to možný jaá nic neříkám...prostě že to nebyla pozvolná ale skoková změna, prostě nahovno no...nemohl se ucpat chladič? horní natlakovaná..ale spodní normálně...nevim no...kdyby se ucpal chladič, tak voda cirkuluje přes topení nebo ne (když je chladič neprůchozí)? |
Já si právě myslím že těsnění je zrovna ten případ kdy ti odejde zničeho nic naráz. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
|