Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
Autor |
Zpráva |
CHAMELEON

Založen: 20.7.2010 Příspěvky: 3832 Bydliště - POVINNÉ *: ČR-Vysočina
|
Zaslal: 25.06.11 12:46 Předmět: |
|
|
Si to užij, někdo tam dal čtyřtyčku na
Měl jsem na 66kW dvoutyč a pohoda, oproti čtyř tyči žádná změna.... Snad jen cenová
jedna tyč Tě vyjde zhruba na 3500Kč  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
sedlik18

Založen: 28.3.2011 Příspěvky: 362 Bydliště - POVINNÉ *: Plzeň
|
Zaslal: 25.06.11 12:57 Předmět: |
|
|
to tam rači dam celou nápravu... takovou pálku za to dávat nehodlám _________________ Renault 19 - Abarth
Renault Twingo - žába |
|
Návrat nahoru |
|
 |
CHAMELEON

|
Zaslal: 25.06.11 13:01 Předmět: |
|
|
Si moc nepomůžeš, páč každá druhá je na tom KO..... To tam dej raději dvoutyč a máš vystaráno. Nebo z megane do 96 roku... |
|
Návrat nahoru |
|
 |
sedlik18

|
Zaslal: 25.06.11 13:09 Předmět: |
|
|
jj asi spíš opravdu seženu dvoutorzku a budu doufat že mi půjde pak i abs i kotouče a bude to v klidu _________________ Renault 19 - Abarth
Renault Twingo - žába |
|
Návrat nahoru |
|
 |
CHAMELEON

|
Zaslal: 25.06.11 13:44 Předmět: |
|
|
Konce tam dáš ty co máš... |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Grunt

Založen: 9.10.2007 Příspěvky: 1199 Bydliště - POVINNÉ *: Jihlava - Polná
|
Zaslal: 25.06.11 14:15 Předmět: |
|
|
CHAMELEON napsal: | Jednoduše, dvoutorzní je jakoby roura a za ní je kulatina (průměr asi 16mm) jako stabilizátor a u čtyř torzní vidíš čtyři tyče a místo stabilizátoru je tam ten plech co je nad něma a tvoří nápravu.
Nafotit ti to nepůjdu protože tam leje a pevnej PC abych ti to naskenoval zapínat nebudu....
Nemusíš na jamu, stačí se ohnout..... |
U 4T sou 2 predni tyce misto pruzin a 2 zadni tyce stabilizacni (jen tak pro info) _________________ Renault 19 16v PH1 (pripraven na GO)
SEAT Toledo 1.9 Tdi 66kw 1,5Kc/km
http://grunt.rajce.idnes.cz/
http://www.wreckedexotics.com/newphotos/bad |
|
Návrat nahoru |
|
 |
CHAMELEON

|
Zaslal: 25.06.11 14:20 Předmět: |
|
|
Grunt napsal: | CHAMELEON napsal: | Jednoduše, dvoutorzní je jakoby roura a za ní je kulatina (průměr asi 16mm) jako stabilizátor a u čtyř torzní vidíš čtyři tyče a místo stabilizátoru je tam ten plech co je nad něma a tvoří nápravu.
Nafotit ti to nepůjdu protože tam leje a pevnej PC abych ti to naskenoval zapínat nebudu....
Nemusíš na jamu, stačí se ohnout..... |
U 4T sou 2 predni tyce misto pruzin a 2 zadni tyce stabilizacni (jen tak pro info) |
Musím Gruntíkovi odporovat, funkci stabilizátoru plní ten plech co to drží ceklé dokupy!!! |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Grunt

Založen: 9.10.2007 Příspěvky: 1199 Bydliště - POVINNÉ *: Jihlava - Polná
|
Zaslal: 25.06.11 14:25 Předmět: |
|
|
ehm zas tolik bych se nehadal
Tento typ zadní nápravy se skládá z techto dílu:
dve ramena nápravy spojené trámcem ve tvaru L. Tuto sestavu (1) není možno rozebírat. Pokud je nekterá cást zkroucená,
je nutné vymenit celou sestavu.
dve tyce stabilizátory (3)
dve tyce torzní tyce (4)
dvojitý trmen (2), který spojuje torzní tyce a stabilizátory
Tato sestava je pripevnena ke karoserii dvema otocnými ložisky uloženými na pryžových pouzdrech.
Poznámka: Je zakázáno používat trámec (L) jako místo pro oporu zvedáku pri zvedání vozidla. _________________ Renault 19 16v PH1 (pripraven na GO)
SEAT Toledo 1.9 Tdi 66kw 1,5Kc/km
http://grunt.rajce.idnes.cz/
http://www.wreckedexotics.com/newphotos/bad |
|
Návrat nahoru |
|
 |
m1tv Moderátor

Založen: 8.10.2007 Příspěvky: 17951 Bydliště - POVINNÉ *: PrAhA
|
Zaslal: 26.06.11 17:31 Předmět: |
|
|
Grunt: přesně tak .. chamik nam zas povida z hladu .. a to že nepoznaš 4torzku na autě je taky <> poznaš to v každy zatačce  _________________ Říkají o mě že sem flegmatik. A mě je to jedno ..
  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
CHAMELEON

|
Zaslal: 26.06.11 17:48 Předmět: |
|
|
Asi takto:
Modely nad 90PS mají zadní nápravu, která je tvořena čtyřmi tyčemi. Podélná ramena jsou spojena příčným nosníkem tvaru písmene V, který účinkuje jako stabilizátor. Odpružení zajišťují čtyři torzní tyče spojené uprostřed.
Tož manuál renault 19....... |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Dzrundik
Založen: 28.8.2008 Příspěvky: 109 Bydliště - POVINNÉ *: Louny, Ústecký kraj
|
Zaslal: 27.06.11 19:23 Předmět: |
|
|
Nevím jak manuál ale já mám 88PS a mám 4T nápravu (možná tím že mám kabriolet), ty dvě zadní tyče pruží ale maximálně jako stabilizátor pač nejsou v žádném kloubu či otočném čepu. _________________ Renault 19 Cabriolet,r.v. 1994, 65kw, zelená-metal, Weitec -60mm |
|
Návrat nahoru |
|
 |
danikpop

Založen: 21.6.2010 Příspěvky: 55 Bydliště - POVINNÉ *: Borová u Poličky
|
Zaslal: 23.07.11 10:48 Předmět: |
|
|
Zdravím borci. Mám problém se zadní nápravou. Auto mám celé šejdrem k pravé straně. Asi před rokem jsem měnil zadní tlumiče a jeden byl seknutej. Po výměně je zadek nakloněn k jedné straně. Nedá se to nějak vypodložit? Díkas za rady.  _________________ Není umění koupit nové auto, ale dát nový dech tomu staršímu. http://danikpop.rajce.idnes.cz/ |
|
Návrat nahoru |
|
 |
CHAMELEON

|
Zaslal: 23.07.11 12:51 Předmět: |
|
|
danikpop napsal: | Zdravím borci. Mám problém se zadní nápravou. Auto mám celé šejdrem k pravé straně. Asi před rokem jsem měnil zadní tlumiče a jeden byl seknutej. Po výměně je zadek nakloněn k jedné straně. Nedá se to nějak vypodložit? Díkas za rady.  |
Pravděpodobně prdlá tyč... |
|
Návrat nahoru |
|
 |
danikpop

Založen: 21.6.2010 Příspěvky: 55 Bydliště - POVINNÉ *: Borová u Poličky
|
Zaslal: 23.07.11 20:25 Předmět: |
|
|
Přibližně rok s tím jezdím..a furt stejné, tak nevím.  _________________ Není umění koupit nové auto, ale dát nový dech tomu staršímu. http://danikpop.rajce.idnes.cz/ |
|
Návrat nahoru |
|
 |
sedlik18

|
Zaslal: 25.07.11 13:39 Předmět: |
|
|
chtěl sem se pustit do výměny ale mám problém, na tý nápravě co tam je sou bubny co se nechtějí nechat sundat, odšrouboval sem tu 30tku matku ale buben drží. a na tý co je na autě šela jedna strana dolů komplet ale z druhý strany mi drží brzdový destičky nějakej pětistěnej šroub a nemám na to klíč. celý bych to obešel tim že bych nechal ty bubny ale ty alespoň musim sundat abych mohl připojit lanko ruční brzdy... _________________ Renault 19 - Abarth
Renault Twingo - žába |
|
Návrat nahoru |
|
 |
|