Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
Autor |
Zpráva |
goreff
Založen: 9.10.2007 Příspěvky: 10669 Bydliště - POVINNÉ *: Olšany u Prostějova
|
Zaslal: 21.05.11 10:57 Předmět: |
|
|
bych řekl že bude pasovat...s tou teplotou otevírání nevím,kdysi měli v ACI taky termostat s nižší otevírací teplotou než obvyklích 89° ,teď jsem ho tam už nenašel... _________________ F7R 16 Soupapes http://goreff.rajce.idnes.cz/ |
|
Návrat nahoru |
|
 |
m1tv Moderátor

Založen: 8.10.2007 Příspěvky: 17951 Bydliště - POVINNÉ *: PrAhA
|
Zaslal: 21.05.11 17:55 Předmět: |
|
|
jj ten je fajn taky ho mam  _________________ Říkají o mě že sem flegmatik. A mě je to jedno ..
  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Rencek RT
Založen: 30.6.2008 Příspěvky: 294 Bydliště - POVINNÉ *: Čelákovice
|
Zaslal: 21.05.11 20:54 Předmět: |
|
|
Rosta napsal: | jestli ti to udělalo v koloně tak ti spíše nespíná sahara |
Právě že sahara to neuchladí nevím proč jinak ji slyšíím jak vrčí a jede pořát :-) takže nevím jestli vyměnit termostat,že by trochu vadnej ,zajímavá závada jen v koloně jinak teplota OK.-) když jedu :-) _________________ Spotřeba kombinovaná cca ted s rendou
7 litrů/100km:D
Crash.R19 šeda metla 54KW!!§
Minulost : střet s passatem :-( R19 černá PH2
Současnost: R19 54KW 73PS vínový mazák
http://renour.rajce.idnes.cz/ |
|
Návrat nahoru |
|
 |
hynek

Založen: 14.10.2007 Příspěvky: 10937 Bydliště - POVINNÉ *: Brno
|
Zaslal: 21.05.11 21:15 Předmět: |
|
|
A co tak ucpanej chladič? Je to sice možná blbost, ale točí se ti sahara správně?? Aby to nějakej koumák nezm*dal  _________________
 |
|
Návrat nahoru |
|
 |
m1tv Moderátor

Založen: 8.10.2007 Příspěvky: 17951 Bydliště - POVINNÉ *: PrAhA
|
Zaslal: 21.05.11 21:27 Předmět: |
|
|
ono to je normalní že saharu potřebuješ až v koloně klesne učinost vodní pumpy a nedostava se studenej vzduch na chladič a pak se auto začne přehřejvat _________________ Říkají o mě že sem flegmatik. A mě je to jedno ..
  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Rencek RT
|
Zaslal: 21.05.11 23:01 Předmět: |
|
|
m1tv napsal: | ono to je normalní že saharu potřebuješ až v koloně klesne učinost vodní pumpy a nedostava se studenej vzduch na chladič a pak se auto začne přehřejvat |
Já nevím už sem vystřídal tři 54KW a každá to uchladila i v koloně a nemělo to pár dílku k přeřátí takže netuším jeslti na vině je termostat .-) _________________ Spotřeba kombinovaná cca ted s rendou
|
Návrat nahoru |
|
 |
Rencek RT
|
Zaslal: 21.05.11 23:04 Předmět: |
|
|
hynek napsal: | A co tak ucpanej chladič? Je to sice možná blbost, ale točí se ti sahara správně?? Aby to nějakej koumák nezm*dal  |
JJ točí se mi dobře :-) to jsem už zkoumal několikrát zda se točí a vždycky se bojím aby se nedotočila páč v ní divně vrže:-) spíš motorku ale asi uhlíky bo co tam je:-) ne chladič není ucpanej.-) to by nebyli tak horký trubky? a když jsem promačkával hadice tak v pohodě bylo to vše ok,takže někdo další nápad na topení sem se vubec nekoukal ale to by nemělo mít vliv ne? _________________ Spotřeba kombinovaná cca ted s rendou
|
Návrat nahoru |
|
 |
LANiN Anonymní
|
Zaslal: 22.05.11 00:46 Předmět: |
|
|
topení by na to vliv mít nemělo.. buď máš přicpaný chladič, nebo špatný termostat.. pak je možnost že bys mohl mít "vyžrané" lopatky na vodní pumpě ale to je asi ta poslední možnost .. ten termostat jsem měl na 16V a nebyl problém aby to sahara neuchladila..
Teď co mám klimatizaci a před vodním chladičem je chladič klimy, tak se to hřeje o dost více a nejsem z toho zrovna nadšenej, protože ještě není pořádné teplo takže taky přemýšlím o tomhle termostatu a chladič mám "zánovní" pročištěný, se starým to byla katastrofa, když jsem ho proplachoval, 10minut z něho lezlo bahno, tak šel do žida  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Rencek RT
|
Zaslal: 22.05.11 07:36 Předmět: |
|
|
JJ díky ale lopatky nebudou vyžraný :-) to bych tam musel lít vodu to pak žere ty lopatky nebo udělá dírku ve vodní pumpě:-)taky už se stlao ale to pak teče vodní pumpa vodní pumpa je cca 3 roky stará tím by to nemělo bejt:-) byl měněná i se to pozná .-) zkosím tem termostat _________________ Spotřeba kombinovaná cca ted s rendou
|
Návrat nahoru |
|
 |
goreff
Založen: 9.10.2007 Příspěvky: 10669 Bydliště - POVINNÉ *: Olšany u Prostějova
|
Zaslal: 22.05.11 08:15 Předmět: |
|
|
vyžrané lopatky jsem na pumpě ještě neviděl, a to se 20let hrabu v autech (mám na to dokonce i papír)...samozřejmě spoustu jiných poškození,které tu nebudu vypisovat
termostatem to může být,chladič ucpaný může být... _________________ F7R 16 Soupapes http://goreff.rajce.idnes.cz/ |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Rencek RT
|
Zaslal: 22.05.11 18:39 Předmět: |
|
|
Já se právě taky nasetkal s vyžranýma lopatkama , ale auta sem měl renaulty teprve 5 let a byla vyžraná pumpa jednou to těsnění a tekla pumpa:-)jinak díky tak jedině chladič nebo termostat mám kuoupenej ale zase to vypouštět celý a dá se ot nějak ovzdušnit u 54KW ? jestli je na to nějaký šroubke na povolení nikdy sem nic nenašel .-) _________________ Spotřeba kombinovaná cca ted s rendou
|
Návrat nahoru |
|
 |
vassago_cz

Založen: 3.2.2010 Příspěvky: 104 Bydliště - POVINNÉ *: Milín
|
Zaslal: 22.05.11 19:44 Předmět: |
|
|
myslim ze v levo nahore na chladici je odvzdusnovak. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Víťa

Založen: 11.7.2009 Příspěvky: 3105 Bydliště - POVINNÉ *: Krnov, Bola, Opa, Ova a tak...
|
Zaslal: 26.05.11 09:37 Předmět: |
|
|
tak vcera jsem vymenil expanzku za novou a rovnou vyplachl chladici okruh, tech co tam bylo nakonec jsem nalil nemrzku G11 s destilkou, projel to, odvzdusnil, hladina v nadobce klesla, tak jsem dolil, ale chci se zeptat teplota se mi drzi v 2. tretine tesne pod tou tlustou carou, ale kdyz pustim horky vzduch z topeni tak jde spis vlazny, ale melo by to uz trosku vic topit ne, co je spatne? nemuze to delat termostat? Protoze to vypada, ze z vyroby to nikdo necistil  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Mirek

Založen: 9.10.2007 Příspěvky: 16116 Bydliště - POVINNÉ *: Ostrava
|
Zaslal: 26.05.11 10:15 Předmět: |
|
|
Termostat na to nemá vliv
častý problém bývá přicpaný výměník
Vypusť vodu a propláchni to FEST pod tlakem a přidej tam nějakou sračku co to vyžere, ale opatrně - nevím jakou. Něco žere i motory. :-) Pak tam nalej zpátky tu směs. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
LANiN Anonymní
|
Zaslal: 27.05.11 10:21 Předmět: |
|
|
většinou jak někdo vyplaachuje okruh, tak to žene přez radiátor topení a ten se ucpe ještě více .. nejjednodužší je do okruhu nalét obyč vodu + ocet.. ten by měl odstranit i nějaký vodní kámen.. samo taky jak píše mirek pořádným tlakem to propláchnout ale nehnat to přez motor at ty sračky netoučou do čistýho ....
Na kabriu jsem ho tam měl dvakrát v týdnu a ikdyž jsem před tím proplachoval a tekla už jen čirá voda, tak po octu tekla vždycky sračka .. jsou na to i nějaké přípravky ale tomu já nevěřím, ocet mi doporučil jeden hodně starý moudrý mechanik  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
|