Obsah fóra Renault 19 Club Renault 19 Club
Fórum Renault 19 clubu ČR

FAQFAQ   HledatHledat   Seznam uživatelůSeznam uživatelů   Uživatelské skupinyUživatelské skupiny   RegistraceRegistrace 
 ProfilProfil   Soukromé zprávySoukromé zprávy   PřihlášeníPřihlášení 

Stáří rozvoďáku
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3  Další

Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra Renault 19 Club -> Motor
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Marv
Vítěz Drhlen 2007

Bydliště - POVINNÉ *: Rousínov u Vyškova

PříspěvekZaslal: 19.10.07 17:10    Předmět: Citovat

Dunga napsal:
Fojcek napsal:
To Dunga: kdybch ho už měnil já, tak se neptám.... Laughing auto mám asi 2 měsíce
m1tv: koupenej už ho mám, jen když jsem sundal ten kryt, tak jsem si říkal, že byl asi nedávno měněn. Na tachu to má 147000(asi reálných). Navíc to auto je po servise-sou tam nový všechny kopouče destičky, olej byl nový, tak si myslím, že to vzali i s rozvoďákem. Taky jsem slyšel, že když měnit řemen, tak i pumpu, páč se změní tlak ma ložisko a pumpa jde do kytek....
Taky by mě zajímalo, jak tam ten řemen trefím, páč na něm nejsou žádný rysky a ani na řemenicích nejsou ty značky co bejvali na R19...
jako tys prodal 16v a koupil druhe?

Koupil pěknou Lagunku.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Dunga

Bydliště - POVINNÉ *: Brandýs nad Labem

PříspěvekZaslal: 19.10.07 22:22    Předmět: Citovat

Marv napsal:
Dunga napsal:
Fojcek napsal:
To Dunga: kdybch ho už měnil já, tak se neptám.... Laughing auto mám asi 2 měsíce
m1tv: koupenej už ho mám, jen když jsem sundal ten kryt, tak jsem si říkal, že byl asi nedávno měněn. Na tachu to má 147000(asi reálných). Navíc to auto je po servise-sou tam nový všechny kopouče destičky, olej byl nový, tak si myslím, že to vzali i s rozvoďákem. Taky jsem slyšel, že když měnit řemen, tak i pumpu, páč se změní tlak ma ložisko a pumpa jde do kytek....
Taky by mě zajímalo, jak tam ten řemen trefím, páč na něm nejsou žádný rysky a ani na řemenicích nejsou ty značky co bejvali na R19...
jako tys prodal 16v a koupil druhe?

Koupil pěknou Lagunku.
aha Smile
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
m1tv
Moderátor

Bydliště - POVINNÉ *: PrAhA

PříspěvekZaslal: 20.10.07 06:38    Předmět: Citovat

to je 2,0 16v ? podle obrazku .. tak do toho motoru se nehrabej a nech ho vymenit sou tam potřeba připravky a stejne ho vymen i s kladkama a ma se menit po 60t ..
Fojcek
Anonymní

PříspěvekZaslal: 22.10.07 09:26    Předmět: Citovat

m1tv napsal:
to je 2,0 16v ? podle obrazku .. tak do toho motoru se nehrabej a nech ho vymenit sou tam potřeba připravky a stejne ho vymen i s kladkama a ma se menit po 60t ..
jj 2,0/16V - 102kw. rok 95. No tak touhle informací jsi mě moc nepotěšil - Po 60tkm? To je dosti brzo na řemen...
m1tv
Moderátor

PříspěvekZaslal: 22.10.07 14:43    Předmět: Citovat

Fojcek napsal:
m1tv napsal:
jj 2,0/16V - 102kw. rok 95. No tak touhle informací jsi mě moc nepotěšil - Po 60tkm? To je dosti brzo na řemen...

jj a všechny kladky k tomu + wp takže cca 8t ..docela sranda .. ale je to tak u všech novejjch aut takže nic noveho ..
Fojcek
Anonymní

PříspěvekZaslal: 22.10.07 15:44    Předmět: Citovat

Tak aspoň díky za info, moc jsi mě sice nepotěšil, ale příště přijdu zas... Very Happy
Alios
Anonymní

PříspěvekZaslal: 17.04.10 14:51    Předmět: Citovat

Zdravím, nevím jestli to sem úplně patří, ale zaptám se.

Mám v autě rozvodový řemen, je krásný, popis je vidět a značky taky (skoro jako nový), kladky taky nový. Dnes jsem pro zajímavost sundal kryt a koukám, jak je řemen na tom a podívám se pozorněji a na ohybu vodící kladky mezi jedním zubem je taková, jakobý prasklina v celé délce zubu, ale pouze na povrchu. Podívám se pozorněji a navíc vidím takové jakoby sváry. Otázka zní, je to defekt, nebo jsem objevil místo spoje řemenu? Na přiloženém obrázku to je znázorněno červeně. Je tam taková rýha podél zubu a pár takových jakoby svárků(---).

Pokud někdo ví, jak se řemeny spojují, rád se přiučím (myslím jako výrobní postup spojení, nebo je vyrábí v celku?).
Jinak, jak zkoušíte napnutí řemene rozvodů?

Dále bych se chtěl zeptat, jak se to řeší s vodní pumpou. Mám 1.7 54kW a stáří vodní pumpy neznám. Chtěl bych se zeptat, jak dlouho asi vydrží(výměný interval) a jakým způsobem to děláte Vy. Měníte, až kape nebo hned po uplynutí doby? Budu stejně měnit klínový řemen, který vyměněn nebyl, tak chci znát názor. Jinak rozvody moc jetý nejsou(cca 500 km).
Chtěl bych si to dát do 100% stavu, bývalo by to už bylo, ale neměl jsem finance. Crying or Very sad

Díky za odpovědi.
m1tv
Moderátor

PříspěvekZaslal: 17.04.10 16:04    Předmět: Citovat

je to defekt ven snim
Rosta

Bydliště - POVINNÉ *: Dolni Domaslavice

PříspěvekZaslal: 17.04.10 16:27    Předmět: Citovat

no myslím že fotka by rozhodně řekla víc než ten obrázek
Alios
Anonymní

PříspěvekZaslal: 17.04.10 19:51    Předmět: Citovat

Foťák bohužel není k dispozici, ale je tam takový pásek podél jednoho zubu, vypadá to jako navulkanizovaná vrstva, která na hrance odléhá a z toho vybíhají takový sváry(cca 5).

Jinak něco k těm ostatním věcem dotazu nevíte? Díky.
Alios
Anonymní

PříspěvekZaslal: 17.04.10 23:40    Předmět: Citovat

Sorry za velikost, chvíli to tu nechám, pak sám smažu, tak prosím o pochopení.

Tak tady je lepší obrázek, z fota by bylo vidět stejně houby. Ty malinkaté červené čárečky jsou stejně velké a pravidelné, vypadají jako malinké sváry(lehce vystupují z řemene). Ta velká čára je jakýsi předěl, má takovou hranku. Chtěl bych slyšet, zda je to opravdu vada, nebo normální. Jestli někdo má starý rozvoďák doma, byl bych rád pokud by se podíval, jestli je v jednom místě také něco podobného. Možná se to spoj řemene, ale raději se zeptám, než bude pozdě. Předem díky. Rolling Eyes Crying or Very sad
JeryP
Želva

Bydliště - POVINNÉ *: DE

PříspěvekZaslal: 18.04.10 10:19    Předmět: Citovat

Uz jsem par rozvodaku daval. Je to spoj ale nemel by takhle praskat..
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky Skype Name
Alios
Anonymní

PříspěvekZaslal: 18.04.10 10:25    Předmět: Citovat

Takže je to spoj? Pokud by někdo měl starý rozvoďák a mohl by to nafotit, tak bych to mohl porovnat. Za to bych byl velmi vděčný. Jinak ještě na to pořádně kouknu a dám vědět, jak se to jeví. Wink
Alios
Anonymní

PříspěvekZaslal: 18.04.10 12:50    Předmět: Citovat

Takže je to v pr...li. Je to prasklý, navíc jsem zjistil ještě nějakou chybu u zadních brzd(vázne) a nějak vrže zadní náprava(2 torzka) a ještě navíc jsem asi zničil zvedák. No prostě, když se daří, tak se daří. Takže teď jsem naštvanej, tak nic dělat nebudu, ale už to přejde, tak se pustím do práce. Twisted Evil
Alios
Anonymní

PříspěvekZaslal: 22.04.10 16:33    Předmět: Citovat

Tak rozvody se již řeší, vybral jsem rozvodovou sadu INA (2600,-Kč). Myslíte že je to dobrá volba? Ještě to nemám natvrdo objednané, protože je teď u mě doccela fofr.

Jinak na výběr ještě je:
SKF rozvody (3500,-Kč včetně těsnění)
FEBI (3600,-Kč)
GATES (3300,-Kč) - tento řemen to byl, co mě zlobil prasknutím spoje
TIMKEN (4000,-Kč)
BOSCH (3400,-Kč)
Contitech (3300,-Kč)

Klidně si nechám poradit, hlavně aby to vydrželo těch 5 let(100 000 km), ale zase aby to bylo cenově co nejlépe. Wink
P.S.- nevíte rozměry gufera kliky a vačky?Nebo to neám kupovat a měnit, pokud je to ok? Ale zase na druhou stranu, až to začne ....., tak pak to zase rozdělávat. Confused No nechám si poradit. Díky.
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra Renault 19 Club -> Motor Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3  Další
Strana 2 z 3

Přejdi na: