Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
Autor |
Zpráva |
Rio
Založen: 15.10.2007 Příspěvky: 128 Bydliště - POVINNÉ *: Domažlice
|
Zaslal: 11.03.08 09:30 Předmět: |
|
|
Ano API CF je lepší než CD. Napsal jsem ti svůj názor na věc, co si z toho vezmeš pro sebe je už jen na tobě. Ale těch 10 tisíc km bych považoval za strop, takřka na hraně životnosti oleje. Pakliže by si našel nějakého dobrého člověka který má možnost udělat rozbor vyjetého oleje a udělal by ti ho zadarmo, pak by si nejlépe poznal jak na tom tvůj motor je a co olej vydrží. Ale dost pochybuji o tom že takového blázna najdeš. mě se to ještě nepovedlo, za všechno chtějí zaplatit. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Cawba

Založen: 22.11.2007 Příspěvky: 1616 Bydliště - POVINNÉ *: Brno
|
Zaslal: 11.03.08 09:57 Předmět: |
|
|
Ty specifikace jsem si pak nasel, je to tak, jen jsem si nebyl jistej momentalne Jinak rozbor bych mohl nechat udelat mozna, zmusim domluvit, ale vubec nevim, co se tam u toho zjistuje a obavam se, ze clovek kterej by to delal, taky nebude vedet, takze kdyztak napis !
Jinak teda zkratim interval na tech 8tkm. Moc toho stejne nenajezdim a jestli to vymenim o 2t driv nebo pozdeji, je mi to jedno... _________________ ex R19 1.9D PH.II (16V Inspired) -> BMW Power
  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Mirek

Založen: 9.10.2007 Příspěvky: 16116 Bydliště - POVINNÉ *: Ostrava
|
Zaslal: 11.03.08 10:29 Předmět: |
|
|
Já taky měním co 10000km +-tisíc a na svojí škovoce kterou jsem kdysi kdysi vlastnil jsem najel 80000km bez výměny oleje a pak jsem ji za 2000 prodal a dodnes ji vídám jezdit.
a to se mi rožla kontrolka oleje tak se to dolévalo tím, co zrovna bylo, takže mi tam plavala plná, polo, mineral, hydraulický olej a i deci oleje do převodovek...
Prostě jsem měl tank!!.. _________________
Levné nové náhradní díly http://www.renault19.cz/forum/viewtopic.php?p=246432#246432 |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Rio
|
Zaslal: 11.03.08 10:29 Předmět: |
|
|
Tak na tuto otázku neznám přesnou odpověď. Jaké hodnoty rozboru oleje jsou ještě přijatelné a jaké už znamenají že olej neplní své mazací schopnosti. Přeci jenom nemám vysokou petrolejářskou a nejsem laborat odborné laboratoře. Na tuto otázku by měl znát odpověď zkušený pracovník zkušební laboratoře, a to já nejsem, teoreticky vím co se zjišťuje, ale přesné hodnoty neznám. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Cawba

Založen: 22.11.2007 Příspěvky: 1616 Bydliště - POVINNÉ *: Brno
|
Zaslal: 11.03.08 11:25 Předmět: |
|
|
Tak napis aspon co se zjistuje  _________________ ex R19 1.9D PH.II (16V Inspired) -> BMW Power
  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
LANiN Anonymní
|
Zaslal: 11.03.08 11:29 Předmět: |
|
|
ale mě kdysi mechanik říkal že 15Wněco se sesmí smíchat s 5Wněco.. že vznikne nějaká reakce a může to zničit motor.. tak kde je pravda  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Rio
|
Zaslal: 11.03.08 12:04 Předmět: |
|
|
Cawba napsal: | Tak napis aspon co se zjistuje  |
Ty mě zkoušíš co všechno znám ? Já bych zjišťoval tyto hodnoty. Obsah sazí v oleji protože saze jsou velmi malé a filtr je nezachytí , procento obsahu paliva ( nafty ) které se smíchalo s olejem, stupeň oxidace. Je toho víc, ale tohle by mě zajímalo asi nejvíc. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Rio
|
Zaslal: 11.03.08 12:20 Předmět: |
|
|
LANiN napsal: | ale mě kdysi mechanik říkal že 15Wněco se sesmí smíchat s 5Wněco.. že vznikne nějaká reakce a může to zničit motor.. tak kde je pravda  |
Pravda dle mého názoru je někde uprostřed, dnešní olejářské firmy nedají na trh něco, co by se nedalo smíchat s jiným olejem, a poškodilo by to motor, vysvětlovat to je na moc dlouhé psaní. Jen krátce polosyntetika je složená z určitého procenta minerálního a syntetického základového oleje, a dělá to nějakou reakci ? Takže když smícháš minerální olej a plnou syntetiku tak uděláš něco podobného. Je jasné že míchat 5W a 15W není žádoucí, proč by si také do oleje za 250 kč/litr doléval olej za 50 Kč litr, jakej by to potom mělo význam koupit drahej a dolejt levnej ? Ale když něco takového provedeš na nouzové dojetí, bude to stále lepší než jet nasucho. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Rio
|
Zaslal: 11.03.08 12:28 Předmět: |
|
|
Pro lepší pochopení o čem tady už dlouho píšu vám sem vkládám slova jednoho odborníka na oleje :
Kvalita oleje je zřejmá především ze specifikací uvedených na etiketě obalu. Vezměme si jako příklad oleje SAE 15W-40, 10W/40, 5W-40 a 0W-40. Všechny mohou mít výkonovou specifikaci ACEA A3/B3, příp.i B4. Z toho je zřejmé, že výkon, kvalita a životnost, např. olejů SAE 15W-40 a 5W-40 či 0W-40, může být naprosto stejná. Rozhodně tedy neplatí, že čím je údaj xW nižší, tím je vyšší kvalita a životnost oleje a olej vydrží v motoru déle. To je naprostý nesmysl. Oleje SAE 0W-40 či 5W/40 mají lepší viskozitní vlastnosti, rychleji se v motoru dopravují na všechna mazaná místa, ale kvalitou a životností jsou stejné jako oleje SAE 10W-40 či 15W-40, tj.úspěšně prošly stejnými motorovými testy, kde všechny dosáhly vyhovujících výsledků.
Rozdělování olejů na minerální, polosyntetické a syntetické je přežitek ze 70. a 80. let minulého století. Tehdy to mělo i svůj praktický význam. V dnešní době to již nic neříká a tyto termíny by se neměly už vůbec používat. Ostatně i respektované instituce API, SAE a ACEA je také na začátku 90. let minulého století vyřadily ze svého slovníku. Povede se to i nám? |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Mirek

|
|
Návrat nahoru |
|
 |
LANiN Anonymní
|
Zaslal: 11.03.08 12:39 Předmět: |
|
|
já to římám furt.. ty seš tíípek tebe chci poznat
jinka to RIO
tak mě řekni proč to polosyntetika a syntetika používají i automechnici a odborníci a ty nám tady říkáš že je to v podstatě to samé??
jí těm tvojím písmenkům nevěřím.. dokud mě to co vím budou říkat odborníci ze servisů nebo automechanici tak ti prostě věřit nebudu.. když říkaj "polosyntetika se nesmí míchat se syntetikou" tak natom něco bude k zamyšlení nemyslíš? 
Naposledy upravil LANiN dne 11.03.08 12:42, celkově upraveno 1 krát. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Rio
|
Zaslal: 11.03.08 12:40 Předmět: |
|
|
ne co ? |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Mirek

|
|
Návrat nahoru |
|
 |
Mirek

|
|
Návrat nahoru |
|
 |
Rio
|
Zaslal: 11.03.08 12:44 Předmět: |
|
|
mirek napsal: | Rio napsal: | .......... Povede se to i nám? |
ne |
když né tak né, ale pak se se mnou nehádejte....vrať se do minulého století a tam přežívej...já jdu s dobou.  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
|