Obsah fóra Renault 19 Club Renault 19 Club
Fórum Renault 19 clubu ČR

FAQFAQ   HledatHledat   Seznam uživatelůSeznam uživatelů   Uživatelské skupinyUživatelské skupiny   RegistraceRegistrace 
 ProfilProfil   Soukromé zprávySoukromé zprávy   PřihlášeníPřihlášení 

olej
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6  Další

Přidat nové téma   Toto téma je zamknuto, nemůžete zde přidávat odpovědi ani upravovat své příspěvky!    Obsah fóra Renault 19 Club -> Motor
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
MortE
Moderátor

Bydliště - POVINNÉ *: BRNO

PříspěvekZaslal: 10.03.08 21:01    Předmět: Citovat

mirek napsal:
to říkám jak je rok dlouhý tak nci nenapíše a jak je téma OIL tak slohovka forever!

10w je polosyntetika
15w je mineral
tak to bylo už za císařepána

svatá pravda...
je pravda, že ne všechny 10w40 sou polosyntetický, ale když mi prostě někdo řekne, že tam leje "polosyntetiku", tak vim, že tam leje 10w40...dál bych to vážně neřešil...

Rio: to, že děláš z komára velblouda, to se popřít nedá...sem rád, že máš něco načteno o oleji, ale možná místo poučování nás, nezasvěcených do tajů mazlavé věci do motoru, by si´s měl něco přečíst i o ostatních věcech okolo aut, ať můžeš přispívat i do jiných témat... Wink
a hláška "nevěř všemu co je psáno na obalu, může ale také nemusí to být pravda." mě opravdu rozesmála...ta se snad ani nedá komentovat...
jinak, až budu potřebovat poradit, na čem si nejlíp usmažit kuřecí, tak se na Tebe obrátim, nebuj... Cool

Bydliště - POVINNÉ *: Brno

PříspěvekZaslal: 10.03.08 21:11    Předmět: Citovat

Vítek napsal:
tak jinak kdo me vysvetli rozumne proc ne a proc muj motor ma najezdeno min 150 ticic na 15w?? proste ten motor zvladne a svedci mu 15w kdyz ani poradne netoci

Moc nerozumim tvoji nesrozumitelne "vete" Very Happy
Rio: ty mi to asi vysvetlis nejlip, ma smysl vymyslet neco kdyz motor ma za sebou cca 135tkm a od narozeni jezdi na 15W40. Melo by to nejakej pozitivni vliv na motor dat treba 10W40 s prihlednutim uplne na vsechny dopady + a - ?! Dik
Vítek

PříspěvekZaslal: 10.03.08 21:13    Předmět: Citovat

ty moji vety si radeji nevsimej mam toho dneska za sebou moc a jsem pretazenej.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Rio

Bydliště - POVINNÉ *: Domažlice

PříspěvekZaslal: 10.03.08 22:16    Předmět: Citovat

MortE napsal:
mirek napsal:
to říkám jak je rok dlouhý tak nci nenapíše a jak je téma OIL tak slohovka forever!

10w je polosyntetika
15w je mineral
tak to bylo už za císařepána

svatá pravda...
je pravda, že ne všechny 10w40 sou polosyntetický, ale když mi prostě někdo řekne, že tam leje "polosyntetiku", tak vim, že tam leje 10w40...dál bych to vážně neřešil...

Rio: to, že děláš z komára velblouda, to se popřít nedá...sem rád, že máš něco načteno o oleji, ale možná místo poučování nás, nezasvěcených do tajů mazlavé věci do motoru, by si´s měl něco přečíst i o ostatních věcech okolo aut, ať můžeš přispívat i do jiných témat... Wink
a hláška "nevěř všemu co je psáno na obalu, může ale také nemusí to být pravda." mě opravdu rozesmála...ta se snad ani nedá komentovat...
jinak, až budu potřebovat poradit, na čem si nejlíp usmažit kuřecí, tak se na Tebe obrátim, nebuj... Cool

A jak si přišel na to že o autech nic dalšího nevím ??? Tak se zkus zeptat, já ti řeknu zda o dané věci něco vím nebo né, auta jsou můj kůň už 20 let a tak snad něco dalšího ještě znám.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
MortE
Moderátor

PříspěvekZaslal: 10.03.08 22:31    Předmět: Citovat

tak myslím, že celkem logicky z faktu, že jediná témata, na které jsi zatím nějak reagoval se motala okolo oleje...nebo, že by to byla náhoda?

PříspěvekZaslal: 10.03.08 22:39    Předmět: Citovat

Cawba napsal:
Vítek napsal:
tak jinak kdo me vysvetli rozumne proc ne a proc muj motor ma najezdeno min 150 ticic na 15w?? proste ten motor zvladne a svedci mu 15w kdyz ani poradne netoci

Moc nerozumim tvoji nesrozumitelne "vete" Very Happy
Rio: ty mi to asi vysvetlis nejlip, ma smysl vymyslet neco kdyz motor ma za sebou cca 135tkm a od narozeni jezdi na 15W40. Melo by to nejakej pozitivni vliv na motor dat treba 10W40 s prihlednutim uplne na vsechny dopady + a - ?! Dik

Dle mého názoru, když má tvůj motor najeto 135 tkm na olej 15W40, tak bych na olej 10W40 již nepřecházel. Dával bych tam to stejné co tam je teď. Kvalita současných značkových olejů je na takové úrovni že je takřka jedno jakou zančku použiješ. Pakliže bude splńovat výkonvé parametry normy API atd. která je předepsaná pro tvůj motor. Nenapsal si jakej motor máš . Z mého pohledu co je důležitější, než uvaha o přechodu na olej lepší viskozity, je pravidelná výměna oleje a fitru, z ohledem na motory R19tek bych já měnil po 10 tisících a v některých případech i dříve, né víc. I když se v dnešní době rozmáhá výměna po 15 tisících, s odůvodněním že máme přeci kvalitnější olej které to vydrží, já toto neuznávám z důvodu konstrukce motoru, ta totiž nemá s kvalitou oleje nic společného. A sebekvalitnější olej z tohoto důvodu nemůže vydržet víc než těch 10 tisíc. Ať si říká kdo chce co chce, to je můj názor ověřený na mém né jednom autě. Shrnuto do jedné věty, v tvém případě přechod z 15W40 na 10W40 bych já nedělal. Podrobnější vysvětlení jak se ptáš + a - to je na moc dlouhé psaní. Jestli chceš něco podrobnějšího tak mi napiš email, já se ti pokusím dopvědět podrobněji.
Mirek

Bydliště - POVINNÉ *: Ostrava

PříspěvekZaslal: 10.03.08 22:44    Předmět: Citovat

Hele RIO a proč píšeš že bys nekombinoval 5,10,15w když si se pár příspěvků zpět sáhodlouze rozepisoval o tom, jak je kurva jedno co je na obalu!?
Přece když si vítek naleje to svého supersportu 5w40 který bude splňovat ati ghd a fcc tak je přece jedno co bude mít na obalu! Přece 15w není mineral a 5w je lukana-....
Levné nové náhradní díly http://www.renault19.cz/forum/viewtopic.php?p=246432#246432
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky MSN Messenger Skype Name
MortE
Moderátor

PříspěvekZaslal: 10.03.08 22:45    Předmět: Citovat

Anonymní

PříspěvekZaslal: 10.03.08 22:48    Předmět: Citovat

Rio napsal:
A jak si přišel na to že o autech nic dalšího nevím ??? Tak se zkus zeptat, já ti řeknu zda o dané věci něco vím nebo né, auta jsou můj kůň už 20 let a tak snad něco dalšího ještě znám.

PÁČ SI JEN V TOMDLE TÉMATU OLEJ OLEJ OLEJ OLEJ... sic je pravda kdo maže ten jede.. ale co se tak zůčastnit a dokázat že nekecáš???
Rio

PříspěvekZaslal: 10.03.08 23:01    Předmět: Citovat

mirek napsal:
Hele RIO a proč píšeš že bys nekombinoval 5,10,15w když si se pár příspěvků zpět sáhodlouze rozepisoval o tom, jak je kurva jedno co je na obalu!?
Přece když si vítek naleje to svého supersportu 5w40 který bude splňovat ati ghd a fcc tak je přece jedno co bude mít na obalu! Přece 15w není mineral a 5w je lukana-....

Víš že už mi tvůj dotaz a reakce nepřekvapuje. pleteš páté přes dveváte, hlavně když můžeš se mnou nesouhlasit. Ono je to složitější, jedno to není, a nikdy jsem to nenapsal tak jak ty uvádíš. Až budeš psát rozumné věty , můžem debatovat o problému, nebudu ti tu vysvětlovat co jak kdy a přoč, když nepíšeš rozumě. Nejsem tu proto abych se hádal.
Mirek

Bydliště - POVINNÉ *: Ostrava

PříspěvekZaslal: 10.03.08 23:04    Předmět: Citovat

oka je moc hodin nechme toho. Hádat se mi nechce
Levné nové náhradní díly http://www.renault19.cz/forum/viewtopic.php?p=246432#246432
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky MSN Messenger Skype Name
Rio

PříspěvekZaslal: 10.03.08 23:05    Předmět: Citovat

LANiN napsal:
Rio napsal:

PÁČ SI JEN V TOMDLE TÉMATU OLEJ OLEJ OLEJ OLEJ... sic je pravda kdo maže ten jede.. ale co se tak zůčastnit a dokázat že nekecáš???

Na tomto fóru a na jeho předchůdcích jsem toho napsal už dost i v jiných tématech, to že si moje odpovědi nečetl nemohu ovlivnit, zkus je najít a uvidíš.
Cawba

PříspěvekZaslal: 11.03.08 07:48    Předmět: Citovat

2 Rio Diky, jinak jsem tam zapomnel napsat ze je to diesel, ale to sis mozna vsiml podle podpisu. Mozna to jeste neco zmeni na tve odpovedi? Jinak jeste k tem intervalum vymeny. Samozrejme 10tkm dodrzuji, ale jak se stavis k nazoru ze bud 10tkm nebo 1 rok? To casovy ohraniceni mi prave kvuli kvalitne tech dnesnich oleju prijde uz trochu minulost. Nemyslim tam samozrejme nechat olej 5let, ale stane se neco, kdyz tam bude misto roku, rok a pul?
Rio

PříspěvekZaslal: 11.03.08 08:40    Předmět: Citovat

Cawba - To co jsem ti napsal bylo zaměřeno na benzínové motory. U nafty je to velice podobné ale přeci jen trošíčku jiné. U motoru 1,9D pochopitelně také záleží na tom v jakém stavu motor je, že má najeto 130 tisíc napovídá že by měl být v dobrém stavu, ale to musíš vědět ty nejlépe. Každopádně používat oleje s výkonovou specifikací pro diesl API - CC nebo CD a lepší. Já bych u nafťáka zkrátil interval výměny oleje na 8 000 km. Zase podle konkrétních podmínek. Najedeš li víc km po městě nebo na krátkých jízdách zkrátil bych interval i o 20 až 30 %. Pakliže jezdíš víc dálky a je li tvůj motor v dobrém stavu prodloužil bych až k těm 8 tisícům. Zdá se to málo km ale věř že ti to motor vrátí. Všechno záleží na konkrétních podmínkách, to nejlepší co pro svůj motor můžeš udělat je , že nedudeš šetřit a budeš měnit olej a filtr včas a nebudeš přejíždět. Dle mého názoru je toto důležitější , než to aby si měl v motoru drahej olej a říkal si že za tu cenu to musí vydržet déle. Co se týká tvého dotazu na časový interval 1 rok, prodloužit o jeden nebo dva měsíce, ale půl roku už bych ti neradil.
Cawba

PříspěvekZaslal: 11.03.08 08:56    Předmět: Citovat

Rio No, motor ma najeto tak, jak jsem psal a celej zivot se olej menil po 10tkm, nikdy vic! I v chytre knize pisou, ze u benzinaku 10tkm, naftak 10tkm, ale jak rikam, od zacatku vymeny po 10tkm. Jak jsi napsal ze po 8tkm, mozna by nebylo spatny s pribyvajicimi roky a km motoru ten interval zkratit?! Ja nevim, nejsem odbornik... Jinak co jezdim, tak po meste sem tam nejaka couracka a jinak delsi cesty (100km apod), spis tak kombinovane, ale co se tyce pomer na celkovy km tak prevazujou delsi vzdalenosti.
A k te specifikaci, beru ze 15w40 je mineral a specifikaci lepsi jak CF jsem nenasel: http://www.olejspol.cz/castrol-zbozi-detail/mobil-super-m-diesel-1-litr-95/
i kdyz teda v jak na to, pro nafty maji doporuceny CC, CD
A ted nevim jestli dal v abecede je to lepsi nebo naopak?
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Přidat nové téma   Toto téma je zamknuto, nemůžete zde přidávat odpovědi ani upravovat své příspěvky!    Obsah fóra Renault 19 Club -> Motor Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6  Další
Strana 4 z 6

Přejdi na: