Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
Autor |
Zpráva |
R19
Založen: 1.4.2010 Příspěvky: 125 Bydliště - POVINNÉ *: Bratislava
|
Zaslal: 04.10.10 22:28 Předmět: Divny zvuk spod kufra... |
|
|
Ahojte borci...
Uz asi mesiac pozorujem zaujimavy ukaz na mojom aute... Ked som presiel po par jamach na ceste tak sa mi zo zadnej casti auta ozyval zaujimavy zvuk... ako ked bucha zelezo o zelezo... Najprv som si myslel ze je to naprava a tak som si to dal preverit v servise kde mi bolo povedane, ze naprava je OK... a tak som to neriesil... Lenze ten zvuk mi nenormalne vadi... neznasam ked sa auto sprava na ceste ako hrkalka... A tak som patral dalej, a prisiel som na to, ze mi to robi rezerva, teda konkretne jej uchytenie... Ma volu asi 1.5 az 2 cm. Skusal som to rukou na parkovisku... neviem ale co s tym mam urobit, zatiahnut to dalej nejde... ale neviem preco, nakolko nikdy pred tym mi to nerobila... Vie mi s tym niekto prosim pomoct??? Chcel by som aby to bolo zas tak tiche autocko ako to bolo... ((
Dik za kazdu radu... (( _________________ VSADIL SOM NA RENAULT, UVIDÍME ČO TO DÁ... |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Víťa

Založen: 11.7.2009 Příspěvky: 3105 Bydliště - POVINNÉ *: Krnov, Bola, Opa, Ova a tak...
|
Zaslal: 05.10.10 06:26 Předmět: |
|
|
Me presne to same delal zamek kufru, ale ten co je v aute...vytahnul jsem ho, procistil,promazal a dobre ale s tou rezervou nevim  _________________ No mainstream, just French... |
|
Návrat nahoru |
|
 |
pivinek

Založen: 23.11.2007 Příspěvky: 3025 Bydliště - POVINNÉ *: na pivu v Čermné
|
Zaslal: 07.10.10 20:06 Předmět: |
|
|
Ahoj, koš rezervy je uchycený za dva profilovaný plechy, které jsou přichyceny k podlaze kufru, jsou v nich díry, v dírách jsou plastové cvoky, které jsou mezi plechem a tím košem...koukni, jestli neupadly, jinak bych asi udělal to ...povolil hák rezervy, na rezervu položil dřevěné prkénko nebo třeba desku z gumy či silonu a dotáhl... třeba to pomohe.... zkoušel jsi jestli netluče výfuk o nápravu??? vem za konec výfuku a zavrklej nahoru a dolu... případně posaď dva lidi na zadní sedačky a znova zavrklej výfukem....  _________________ Renault 19 - 2.0 16V - phI Cœur de l'champion suisse
r.v. - 1991, 3dvířko...
-> http://www.pivinek.rajce.idnes.cz/Ventil_-_2017/
http://www.renault19.cz/forum/viewtopic.php?t=9477 |
|
Návrat nahoru |
|
 |
alexander.cz
Založen: 14.11.2010 Příspěvky: 69 Bydliště - POVINNÉ *: Praha
|
Zaslal: 16.11.10 19:56 Předmět: |
|
|
pivinek napsal: | Ahoj, koš rezervy je uchycený za dva profilovaný plechy, které jsou přichyceny k podlaze kufru, jsou v nich díry, v dírách jsou plastové cvoky, které jsou mezi plechem a tím košem...koukni, jestli neupadly, jinak bych asi udělal to ...povolil hák rezervy, na rezervu položil dřevěné prkénko nebo třeba desku z gumy či silonu a dotáhl... třeba to pomohe.... zkoušel jsi jestli netluče výfuk o nápravu??? vem za konec výfuku a zavrklej nahoru a dolu... případně posaď dva lidi na zadní sedačky a znova zavrklej výfukem....  |
až doladíš rezervu kola a budeš si jistý že to tím pak není už a stále bude drnčet kov na kov-při rozjezdu přes nerovnosti apod. ...tak koukni na zadní nápravu ze strany řidiče,kde ti nad nápravou prochází trubka výfuku a koukni neníli to omlácený trochu.
Protoře gumy co ti drží výfuk. potrubý věčně nedrží a časem povolí celý to propruží a bouchá do nápravy za určitých podmínek jízdy,mohl se protočit i koncový tlumič výfuku ,ten je sponou(objímkou) stahovací spojen a pak není ve správný poloze a bouchá do čeho nemá. Jo Francouzi jsou přesný moc  _________________ Renault 19 B/C 53 1.8 GTS (1721ccm 54kw r.v.1992) červená barva |
|
Návrat nahoru |
|
 |
R19
|
Zaslal: 07.12.10 19:12 Předmět: |
|
|
Rezervu som zaistil ako sa len dalo... dal som na nu styrodur... takze buchanie rezervy by bolo eliminovane... ale stale to bucha... ale len ked su nerovnosti na ceste... takze ostava uz len vyfuk... pretoze naprava by mala byt v poriadku... Ale urve ma ked vymenim gumy co drzia vyfuk a ono to bude buchat dalej... _________________ VSADIL SOM NA RENAULT, UVIDÍME ČO TO DÁ... |
|
Návrat nahoru |
|
 |
CHAMELEON

Založen: 20.7.2010 Příspěvky: 3832 Bydliště - POVINNÉ *: ČR-Vysočina
|
Zaslal: 07.01.11 22:51 Předmět: . |
|
|
Měl bys výfuk omlácenej v místě nad nápravou. Máš dvoutorxsku a na ni někteří dávali kus gumy a chytli ho motexama aby to popřípadě nemlátilo kov na kov. Já mám udělané nad nápravou očko na potrubí a na karoserii a mám tam pružinu co to táhne nahoru... Jinak taky mi to mlátilo vzadu o tažné.... |
|
Návrat nahoru |
|
 |
sob007 LOPRAIS
Založen: 9.10.2007 Příspěvky: 5122 Bydliště - POVINNÉ *: Skalice [Zn]
|
|
Návrat nahoru |
|
 |
CHAMELEON

|
Zaslal: 07.01.11 23:15 Předmět: . |
|
|
Juro, ty tlumiče to mohou taky dělat, na horním uložení mi ta jedna guma odešla a to byl brajgl, 150km hrozný jízdy....
Ale je to rozdíl ve zvuku.... Když jsi byl u mne tak jsme to měli projet, to mě nenapadlo, škoda.... |
|
Návrat nahoru |
|
 |
goreff
Založen: 9.10.2007 Příspěvky: 10669 Bydliště - POVINNÉ *: Olšany u Prostějova
|
|
Návrat nahoru |
|
 |
CHAMELEON

|
Zaslal: 08.01.11 10:19 Předmět: . |
|
|
goreff napsal: | co je dvoutorxska a motexa ...jen abych byl v obraze,že  |
Můžeš bejt kde chceš . Nebo jsi Jura? |
|
Návrat nahoru |
|
 |
goreff
Založen: 9.10.2007 Příspěvky: 10669 Bydliště - POVINNÉ *: Olšany u Prostějova
|
|
Návrat nahoru |
|
 |
Mercury

Založen: 20.1.2008 Příspěvky: 1924 Bydliště - POVINNÉ *: Ceske Budejovice
|
|
Návrat nahoru |
|
 |
R19
|
Zaslal: 08.01.11 13:15 Předmět: |
|
|
BLESK007: Ked som bol u teba, tak to este naprava nerobila... A teraz som si to uplne utvrdil, ze to robia tie tlmice, a ich horne ulozenie... Lenze ako mi bolo povedane, tak nahradne diely na to uz neexistuju, takze je teraz na mne ako to vyriesit... Ma niekto nejaky zaujimavy napad, ako to horne ulozenie tlmica vyriesit, aby to nebolo voci karoserii tak volne??? _________________ VSADIL SOM NA RENAULT, UVIDÍME ČO TO DÁ... |
|
Návrat nahoru |
|
 |
CHAMELEON

|
|
Návrat nahoru |
|
 |
CHAMELEON