Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
Autor |
Zpráva |
R19
Založen: 1.4.2010 Příspěvky: 125 Bydliště - POVINNÉ *: Bratislava
|
Zaslal: 04.12.10 21:36 Předmět: Stmievac interieroveho osvetlenia |
|
|
Zdravim vsetkych...
Uz dlhsiu dobu sa pokusam o stmievac interieroveho osvetlenia... Na internete sme nasli toto...
http://www.iboo.szm.com/obvoddoauta.htm
Urobili sme to... ale nieco nie je v poriadku... pretoze sa mi svetlo len tak rozsvieti aj ked len nastartujem... A ked stmieva tak mi sufitka blika jako besna... pokial nie je nastartovane tak je to OK... a auto pekne po asi 10 sekundach zhasne... ale ked mam nastartovane... tak hned ako zacne stmievat tak sa rozblika... Pokial svieti naplno tak je to v poriadku...
Vie mi PROSIM niekto poradit, ako by to slo urobit tak aby sme odstranili s kamosom to blikanie a to aby sato rozvietilo po kazdom nastartovani???
VOPRED DAKUJEM ZA KAZDU ODPOVED... _________________ VSADIL SOM NA RENAULT, UVIDÍME ČO TO DÁ... |
|
Návrat nahoru |
|
 |
jarda

Založen: 9.10.2007 Příspěvky: 2643 Bydliště - POVINNÉ *: Havířov
|
Zaslal: 05.12.10 22:23 Předmět: |
|
|
A zapojili jste to přímo na dveřní spínač ??? _________________ Rozhodl jsem se,že budu žít věčně a umřu jenom kdyby mi to nevyšlo. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
R19
|
Zaslal: 06.12.10 11:39 Předmět: |
|
|
Jarda: Zapojili sme to na svetlo hore... vsetko funguje len to blika... len neviem ci to nebude tymi LEDkami... _________________ VSADIL SOM NA RENAULT, UVIDÍME ČO TO DÁ... |
|
Návrat nahoru |
|
 |
fereros2
Založen: 24.3.2010 Příspěvky: 322 Bydliště - POVINNÉ *: Cheb
|
Zaslal: 06.12.10 14:37 Předmět: |
|
|
myslim že to bude ledkami, protože nemají odpod stejný jako klasická žárovka, ale nechci kecat, zkus tam dát klasickou žárovku a uvidíš |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Rosta
Založen: 9.10.2007 Příspěvky: 7427 Bydliště - POVINNÉ *: Dolni Domaslavice
|
Zaslal: 06.12.10 18:01 Předmět: |
|
|
jo jo bude to nejspíš ledkami to si měl ale napsat hned že tam máš led _________________ R19 Ph2 1,4e - minulost |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Dzrundik
Založen: 28.8.2008 Příspěvky: 109 Bydliště - POVINNÉ *: Louny, Ústecký kraj
|
Zaslal: 06.12.10 18:13 Předmět: prodlužovač osvětlení |
|
|
Jinak já jsem si dal do auta toto, má to i takový ty blbinky co maj nový auta: http://www.htcarsystem.prodejonline.cz/1101/0|6|10|22|.d.PVO-1.prodluzovac-vnitrniho-osvetleni.html _________________ Renault 19 Cabriolet,r.v. 1994, 65kw, zelená-metal, Weitec -60mm |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Václav Sedlář

Založen: 9.10.2007 Příspěvky: 2689 Bydliště - POVINNÉ *: Liberec
|
Zaslal: 06.12.10 20:02 Předmět: |
|
|
ještě by to mohlo jít teoreticky takto:
1)pozvolné zhasínání-ale začne to zhasínat hned po zavření:zapojit praralelně ke světelnému zdroji kondenzátor a ochranou diodu...
nebo
2)zpožděné zhasínání:pararelně k relátku zapojit kondík a relé spínat kontakty ve dveřích...světlo připojit na zvláštní přívod napájení a připojit přes spínací kontakty relé
nebo
3)zpožděné pozvolné zhasínání: stejné jako 2), ale ke světlu připojit praralelně kondík
Seřazeno od nejjednoduššího....zdá se mi to levnější (do 100kč max 150) než ty krabičky za 250-300kč......ve středu si s tím pohraju když najdu relátko... _________________ Renault R19 Chamade,r.v.1994,1794ccm/65kw.
Renault Laguna Grandtour, r.v. 1998,1598ccm/79kw.
Renault Laguna 3 Grandtour, 2.0 dci 110kw, r.v. 2010 |
|
Návrat nahoru |
|
 |
R19
|
Zaslal: 06.12.10 22:12 Předmět: |
|
|
No ako som uz pisal... tak ona zas ta schema docela funguje... ale tym, ze tam mam LEDky tak pri zhasinani to stale blika... a stve ma ze ked nastartujem tak sa to naplno rozsvieti... a pozvolna zhasne... inak by to celkom fungovalo aj na tom svetle hore... ta skatulka by aj sla... ale tak skusime to este nejak doladit... Lebo ono to osvetlenie s LEDkami menej zere takze ked rozsvietim vsetko vo vnutri, tak to zere menej ako jedna ziarovka v kufri auta... Este tak odstranit muchy a bolo by to...
Inak je velky problem ak to nie je pripojene rovno k dverovemu kontaktu??? a ked tak, tak to staci pripojit len k jednemu??? kedze su tam 4 vypinace??? K svetlu mi to pride rozumnejsie... ale rad si necham poradit... _________________ VSADIL SOM NA RENAULT, UVIDÍME ČO TO DÁ... |
|
Návrat nahoru |
|
 |
nohelzdislav
Založen: 12.9.2008 Příspěvky: 267 Bydliště - POVINNÉ *: Frýdek-Místek
|
Zaslal: 07.12.10 15:04 Předmět: |
|
|
ja si koupil v obchode tu krabicku na stmivani pripojil na zadni osvetleni take LED ale musel jsem dodat jednu obyc zarovku protoze ty LED maji tak maly odber ze mi jen pohasly. po pridani v pohode _________________ R19 rv.92 PH2 LPG 54kw jinak jsem SLAVEK |
|
Návrat nahoru |
|
 |
R19
|
Zaslal: 07.12.10 17:57 Předmět: |
|
|
Sak toho sa najviac obavam... ze za to vyhodim peniaze a nebude to dobre fungovat, nakolko tam mam LEDky... preto sa snazime to radsej urobit... a ked to bude urobene ako ma byt... a bude to fungovat tak budem len rad... Potom tu urcite hodime schemu... Len to musi byt bez much...  _________________ VSADIL SOM NA RENAULT, UVIDÍME ČO TO DÁ... |
|
Návrat nahoru |
|
 |
jarda

Založen: 9.10.2007 Příspěvky: 2643 Bydliště - POVINNÉ *: Havířov
|
Zaslal: 11.12.10 00:23 Předmět: |
|
|
Zapoj paralelně k LEDkám odpor o ohmické hodnotě žárovky která tam byla. _________________ Rozhodl jsem se,že budu žít věčně a umřu jenom kdyby mi to nevyšlo. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
fereros2
Založen: 24.3.2010 Příspěvky: 322 Bydliště - POVINNÉ *: Cheb
|
Zaslal: 11.12.10 07:46 Předmět: |
|
|
přesně to by šlo a je to práce na pár minut ;-) |
|
Návrat nahoru |
|
 |
R19
|
Zaslal: 17.12.10 16:46 Předmět: |
|
|
Chlapi... ale sak potom tam tie LEDky nemaju zmysel... lebo to bude zrat tak ako tie ziarovky... Takto mi secky LEDky zasvietene v aute zozeru menej ako jedna ziarovka v kufry...  _________________ VSADIL SOM NA RENAULT, UVIDÍME ČO TO DÁ... |
|
Návrat nahoru |
|
 |
|