Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
Autor |
Zpráva |
Tomiko
Založen: 19.1.2008 Příspěvky: 123 Bydliště - POVINNÉ *: Brno
|
Zaslal: 06.04.10 15:55 Předmět: problem s otáčkami 16v |
|
|
zdar,mam problem s 16v,mel jsem rozdelanej motor-vymena šálků,po slozeni a nastartovani motor leti do otacek az nekam k 7 tisicum,potreboval bych vedet kde je chyba,jinak poznatky k tomu jsou ze jeste prestal ukazovat otackomer,zakourilo se od konektoru od dochlazovaciho cerpadla vody-3krat se z neho zakourilo potom uz nic,zkousel sem davat druhou ŘJ-a nic porad to jde samo do otacek,skrtici klapky sou zavreny,coz znamena ze si to bere vzduch pres volnobezny ventil-dela to s nim i bez neho,takže ví někdo co s tim? děkuju za rady _________________ R19 16v ph1 3dv.
R19 Kabrio ph2
AR 156 Sportwagon 1.9JTD
http://tomikovr.rajce.idnes.cz/ |
|
Návrat nahoru |
|
 |
m1tv Moderátor

Založen: 8.10.2007 Příspěvky: 17951 Bydliště - POVINNÉ *: PrAhA
|
Zaslal: 06.04.10 19:16 Předmět: |
|
|
maš utaženy sani ? nepřisava si to nekde vzduch ? _________________ Říkají o mě že sem flegmatik. A mě je to jedno ..
  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Tomiko
|
Zaslal: 06.04.10 20:00 Předmět: |
|
|
jojo mam,ja sem daval jenom tesneni pod hlavu novy,ale hlava dotaena je. _________________ R19 16v ph1 3dv.
R19 Kabrio ph2
AR 156 Sportwagon 1.9JTD
|
Návrat nahoru |
|
 |
LANiN Anonymní
|
Zaslal: 06.04.10 20:28 Předmět: |
|
|
vyletí to "okamžitě" nebo se to zvedá pomaleji nahoru ty otáčky?? |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Tomiko
|
Zaslal: 06.04.10 22:50 Předmět: |
|
|
okamzite po nastartovani,na normal volnob. otacky to dostanu jen tehdy pokud ucpu sani,respektive ten volnobezny ventil,tak potom teda ty otacky spadnou na nejakych cca.1000,ale samozrejme se to snazi nasavat jinudy-pres hadicky co sou napojeny na viko ventilu a nahore na sani _________________ R19 16v ph1 3dv.
R19 Kabrio ph2
AR 156 Sportwagon 1.9JTD
|
Návrat nahoru |
|
 |
LANiN Anonymní
|
Zaslal: 07.04.10 06:38 Předmět: |
|
|
1) pokud ucpeš hadici k ventilu volnoběhu a klesne to, tak chyba je asi v něm
2) pokud píšeš "ale samozrejme se to snazi nasavat jinudy-pres hadicky co sou napojeny na viko ventilu a nahore na sani" tak máš všude netěsnosti.. na 16V jsem měl tenhle problém, tak jsem (pro zichr) na všechny hadičky dal spínky
3) pokud ti zkratuje elektrika k doběhovému čerpadýlku, tak podle mne máš chybu někde mezi relátkovou skříní (v motorovém prostoru) a tím čerpadýlkem
nic víc mě teď nějak nenapadá  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
m1tv Moderátor

|
Zaslal: 07.04.10 08:31 Předmět: |
|
|
nemaš tam blbě eletriku ? nepřipojil si nekde + na kostru ? to by tak odpovidalo vyřešilo by to jak zkrat tak i vysoky otačky _________________ Říkají o mě že sem flegmatik. A mě je to jedno ..
  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
jarda

Založen: 9.10.2007 Příspěvky: 2643 Bydliště - POVINNÉ *: Havířov
|
Zaslal: 07.04.10 09:13 Předmět: |
|
|
regulační ventil vzduchu je jednoduché vyzkoušet, vymontuješ, na střední kontakt +, na jeden krajní - ......zavřený, na druhý krajní - .....otevřený. Pokud běhá, připoj a při běhu motoru měř napětí na krajních vývodech proti kostře......nesmí tam být 0V. Pokud tam je 0V.....chyba mezi počítačem a ventilem, proměř dráty.......jsou-li dobré.......počítač.
Dochlazovací čerpadlo zatím odpoj na konektoru...... připoj až bude venku + 30st.
Televize: všechny + jsou snad chráněné pojistkama....... i kdyby né ..... tak shoří kabel. _________________ Rozhodl jsem se,že budu žít věčně a umřu jenom kdyby mi to nevyšlo. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Tomiko
|
Zaslal: 08.04.10 19:39 Předmět: |
|
|
tak do tech otacek to jde i bez toho volnobeznyho ventilu,takze ten na to vliv nema-i kdyz nefunguje tak jak by mel,s tim + me to taky napadlo,ale nevim nevim,sice sem daval druhej starter,ale zapojil sem to tak aby se to nikde nedotykalo kostry-uz se me to jednou stalo,ze to zkratovalo a to me pritom zacal horet - u baterky,tak ze tam byl aji malej plaminek.v elektrice chyba nebude sem elektrikar  _________________ R19 16v ph1 3dv.
R19 Kabrio ph2
AR 156 Sportwagon 1.9JTD
|
Návrat nahoru |
|
 |
Tomiko
|
Zaslal: 08.04.10 19:49 Předmět: |
|
|
co blbe nastaveny rozvody,treba o zub posunuty?ale kdyz sem je delal tak se na ne 5x cumel jestli je mam na znackach,coz byly _________________ R19 16v ph1 3dv.
R19 Kabrio ph2
AR 156 Sportwagon 1.9JTD
|
Návrat nahoru |
|
 |
jarda

|
Zaslal: 08.04.10 21:54 Předmět: |
|
|
Tomiko napsal: | tak do tech otacek to jde i bez toho volnobeznyho ventilu,takze ten na to vliv nema-i kdyz nefunguje tak jak by mel,s tim + me to taky napadlo,ale nevim nevim,sice sem daval druhej starter,ale zapojil sem to tak aby se to nikde nedotykalo kostry-uz se me to jednou stalo,ze to zkratovalo a to me pritom zacal horet - u baterky,tak ze tam byl aji malej plaminek.v elektrice chyba nebude sem elektrikar  | Jako mi chceš tvrdit že máš zavřený klapky, vyhozenej ventil, ucpanou díru po něm a furt to točí moc ??? _________________ Rozhodl jsem se,že budu žít věčně a umřu jenom kdyby mi to nevyšlo. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Tomiko
|
Zaslal: 08.04.10 22:29 Předmět: |
|
|
jarda napsal: | Tomiko napsal: | tak do tech otacek to jde i bez toho volnobeznyho ventilu,takze ten na to vliv nema-i kdyz nefunguje tak jak by mel,s tim + me to taky napadlo,ale nevim nevim,sice sem daval druhej starter,ale zapojil sem to tak aby se to nikde nedotykalo kostry-uz se me to jednou stalo,ze to zkratovalo a to me pritom zacal horet - u baterky,tak ze tam byl aji malej plaminek.v elektrice chyba nebude sem elektrikar  | Jako mi chceš tvrdit že máš zavřený klapky, vyhozenej ventil, ucpanou díru po něm a furt to točí moc ??? |
kdyz tu diru po nem ucpu tak se snizi na nejakych 1000 asi-nevim protoze me nefunguje otackomer,zrejme by to s tim mohlo mit nejakou souvislost _________________ R19 16v ph1 3dv.
R19 Kabrio ph2
AR 156 Sportwagon 1.9JTD
|
Návrat nahoru |
|
 |
m1tv Moderátor

|
Zaslal: 09.04.10 09:28 Předmět: |
|
|
tak je naka kravina a musi tam prat řj benzin jinak to neni možny ..a pravě eletrikaři sou na todle nejhorší  _________________ Říkají o mě že sem flegmatik. A mě je to jedno ..
  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
jarda

|
Zaslal: 09.04.10 13:13 Předmět: |
|
|
Tomiko napsal: | jarda napsal: | Tomiko napsal: | tak do tech otacek to jde i bez toho volnobeznyho ventilu,takze ten na to vliv nema-i kdyz nefunguje tak jak by mel,s tim + me to taky napadlo,ale nevim nevim,sice sem daval druhej starter,ale zapojil sem to tak aby se to nikde nedotykalo kostry-uz se me to jednou stalo,ze to zkratovalo a to me pritom zacal horet - u baterky,tak ze tam byl aji malej plaminek.v elektrice chyba nebude sem elektrikar  | Jako mi chceš tvrdit že máš zavřený klapky, vyhozenej ventil, ucpanou díru po něm a furt to točí moc ??? |
kdyz tu diru po nem ucpu tak se snizi na nejakych 1000 asi-nevim protoze me nefunguje otackomer,zrejme by to s tim mohlo mit nejakou souvislost | Píšeš že, ....bez toho volnobeznyho ventilu,takze ten na to vliv nema-i kdyz nefunguje tak jak by mel.....kdyz tu diru po nem ucpu tak se snizi na nejakych 1000. To nechápeš nebo co ??? regulační ventil udržuje otáčky volnoběhu na 950ot. Zkoušel si ho tak jak sem ti psal ??? _________________ Rozhodl jsem se,že budu žít věčně a umřu jenom kdyby mi to nevyšlo. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Tomiko
|
Zaslal: 20.04.10 11:46 Předmět: |
|
|
tak ten volnob. ventil sem vyzkousel na baterce a otvira i zavira.kdyz ho pripojim na konektor a nastartuju tak se hned otevre,proto teda ty vysoky otacky,ale cim to je,ze se nezavre?odkud to bere info jak se ma otvirat-zavirat?navic me furt nefunguje otackomer-nema to spolu nejakou souvislost?a odkud se snimaji otacky? _________________ R19 16v ph1 3dv.
R19 Kabrio ph2
AR 156 Sportwagon 1.9JTD
|
Návrat nahoru |
|
 |
|